Dovolenka na jachte - Chorvátsko

lienkafoj
23. máj 2017

Dievcence, mam dilemu. Moj chlap si minuly rok spravil kapitansky kurz v Chrvatsku na jachtu a chcel aby sme isli na dovolenku na lodi po chorvatskych ostrovoch. Je to dovolenka vhodna pre deti? Chlapci 13 a 10 rokov... Ide o jachtu (lod motorova s plachtami) ... mam obavu, ci na to prisupit alebo ...? Absolvovali ste daco podobne? Zazitky, postrehy prosiiim 😉 dakujemm !!!

dominika6
24. máj 2017

@lienkafoj deti musia byť zdatní plavci inak ok..a nie neabsolvovali sme len toto je asi jediná podmienka na prežitie

lienkafoj
autor
24. máj 2017

@dominika6 plavci su, len ci sa nebudu nudit ...

kazuso
24. máj 2017

Je to perfektná dovolenka, len treba zobrať ešte aj gumený čln. Aby ste sa mohli dostať na breh ak zakotvíte na bójke. Chlapcom v takom veku sa bude určite páčiť. Je to oveľa zaujímavejšie ako ležať na jednej pláži.

dominika6
24. máj 2017

@lienkafoj nie nebudú,lebo bud sa budú kúpať alebo zakotvíte a budete spoznávať každý deň iné miesto..
vygoogli si čo všetko ti treba zabaliť a šup sa 🙂

hivanik
24. máj 2017

...aj moj ma nahovara na takuto dovolenku....najmladsi je este neplavec takze zatial nie....ale vraj je to super...kazdy den v inom pristave....

taami
24. máj 2017

@dominika6
Chodí sa aj s malymi babatkami, takze nie je podmienkou byt plavec. Moja mala je takto na mori od pol roka. Keď tak...počas plavby dať deťom vesty.

dominika6
24. máj 2017

@taami tak to máš riadnu odvahu 🙂

taami
24. máj 2017

@dominika6
Normálna vec...v hociktorom prístave majú na každej druhej lodi malé deti. Je to bežne. Plavia sa celé rodiny. Skôr je nutne mat skúseného kapitána, vedieť citat prognózu počasia a plus ešte jednu osobu čo vie pomôcť pri kotvení.

dominika6
24. máj 2017

@taami mne ide len o tú ostražitosť pri tak malom dieťati kedy v jednej sekunde sa môže stať čokolvek..

taami
24. máj 2017

@dominika6
To sa môže stať aj keď idete po ulici.
@lienkafoj dovolenku odporúčam, je to perfektný zážitok. Možno ak by išiel muž 1x sám po kurze na more, tak by bolo dobre zobrať so sebou ešte niekoho skúsenejšieho, ísť 2 rodiny.

gala79
24. máj 2017

plavec- neplavec je to jedno... ved predsa maju vsetci pasazieri pocas plavby vesty... pre chalanov v tom veku je to otimalny druh dovolenky... pomozu otcovi s plachtami, pri kormidle atd... takze ked mate moznost, uricte odporucam...

hivanik
24. máj 2017

Podla toho co som pocula tak ak sa kupu na sirom mori tak je dobre ak su plavci....neviem ci by som v kolese pustila sa kupat dieta ....zalezi uz od kazdeho....napr.v zatoke sme sa kupali a boli aj deti v kolese ale sire more ...neviem .....ked sme sa infirmovali u kapitana tak nam povedal ze on ma v podmienke - plavci. Moja skusenost...

sisaka
24. máj 2017

@lienkafoj o deti by som sa neobavala, prave naopak , napr. mojmu synovi by urcite pacilo . Skor by som sa obavala, ci ma muz na to schopnosti a dost skusenosti, bola by som kludnejsia, keby isiel aj niekto skuseny.
Deti uz nie su mimina, nerozumiem, preco sa ich priamo nespytas, ci by sa im to pacilo, my vzdy deti oboznamujeme s planom, moznostami a vyberame spolu, ked sa nevieme dohodnut, ako napr. tento rok, tak losujeme. Nevidim dovod pytat sa na fore, ked kazde dieta je ine a tych svojich, ktorych sa to tyka sa mozem priamo opytat a podla toho sa rozhodnut.

lienkafoj
autor
24. máj 2017

@sisaka sak toto, pytali sme sa, a obaja: "ja neviem" a "co ja viem" ... na fore sa pytam skusenejsich, nakolko som na takomto type dovolenky nikdy nebola. A na MK preto, lebo su tu hlavne matky s detmi. A aj s detmi vo veku mojich deti. Ja zas nerozumiem, naco reagujes, ked nemas skusenosti s takymto typom dovolenky .... normalne mi zostal rozum stat z Tvojho komentu ...

sisaka
24. máj 2017

@lienkafoj no mne stojí rozum, keď sa niekto pýta cudzích na veci, ku ktorým sa môžu vyjadrit vlastne deti, keďže nemajú rok ani dva. Keď "nevedia" tak ich to asi nenadchlo.
A písať si budem do tém, akých chcem aj do tých, kde sa mi z hlúpych otázok rozum zastavuje. Nemusíš reagovať, keď sa ti odpoved nepáči, niektorí ľudia majú názor aj na veci, ktoré neabsolvujú 5x do roka, lepšie ako nemať vlastný názor.

bellybug
24. máj 2017

Moj manzel chodi kazdy rok na jachte (plachtit) a stretavaju vela rodin s detmi,podla mna je to super dovca,zabavnejsia ako hotel..viac uvidite ,viac rodinnejsi cas..ked bude nasa mala vacsia,urcite pojdeme aj s nou...treba vyskusat,a vzdy sa da ist dalsi rok na normalnu dovcu

alami
24. máj 2017

@lienkafoj kolegyňa bola na takejto dovolenke a veľmi sa jej páčilo. A chalanom, myslím si, sa bude páčiť, aj keď sa teraz nevedia vyjadriť. Kto má takých chalanov, tak vie svoje 😀😀😀

lienkafoj
autor
24. máj 2017

@sisaka a bola si na takej dovolenke, Vasilisa premúdra? ved ked si nic podobne neabsolvovala a nemas doma pubertakov, tak ocenim, ked uz nebudes prispievat do tejto debaty. Tuna nemas o com tocit ....a mlatit prazdnu slamu asi nema v Tvojom pripade moc vyznam .....

lienkafoj
autor
24. máj 2017

@alami
@bellybug
@gala79
dakujem dievcence, urcite vyskusame plavbu popri Chorvatskom pobrezi 🙂

lukyazojka
24. máj 2017

My sme taku dovolenku absolvovali ked mal syn 8 rokov. Spavali sme v kempe v mobilnom dome , na jachte sme sa plavili cez den po ostrovoch. Bol to zažitok pre nas vsetkych super. Ale napr. pri kotveni na bojku bolo treba aby kapianovi niekto pomahal...niekedy to nieje prave jednoduche priviazat sa k bojke.. musis aj do vody skocit..mozno ponorit..takze silejšia mamina plavkyna to zvladne, taktiez kotvenie v pristave, tankovanie do lode..treba stale pomoc. Hlavne aby ste sa na to vy dospeli citili deti budu z toho nadsene.

lukyazojka
24. máj 2017
lienkafoj
autor
24. máj 2017

@lukyazojka tak toto je parada 🙂 - silna som dost, plavec zdatny, aj potapat sa viem a ked mi ukazu co a ako, rada sa vsetko naucim 🙂

lukyazojka
24. máj 2017

Bude ta to bavit uvidiš😉, aj deti sa budu zapajat. Mne sa napr. pacilo ze sme si zakotvili na bojke, skocili do mora priplavali tak 50 metrov na breh, kde bola super pieskova plaz, dali si v bariku na plazi drink, pozbierali musle a preplavali naspat na lod, len tak v plavkach cely den behat. To bol taky maly ostrovcek, nahodou sme ho nasli, nic na nom nebolo len plaz a bar 👍

stella333
24. máj 2017

@lienkafoj No ak idete prvy krat, tak bude vsetko nove a urcite ich to bude bavit,. Najlepsie na tom je, ze mozte navstivit rozne miesta pri pobrezi, ostrovy, plaze. Ale ma to aj svoje limity, urcite menej komfortu nez v hoteli a ako pisala lukyazojka to tankovanie a kotvenie. V lete byva na tych najvychytenejsich miestach dost tlacenica, takze niekedy ani nie je kde zakotvit, resp. volna bojka, hlavne na noc.

taami
25. máj 2017

@lienkafoj
Zaobstarajte si knihu od Karl-H. Bestandig, atlas 888 prístavu, Zatok a kotvist Chorvátsko. Fantastická kniha. Veľmi pomôže. Sú tam rôzne vychytávky čo a ako funguje v rôznych prístavoch. Tam máš detailne popisane prístavy, zátoky, tel čísla lebo ked pôjdete v sezóne, je dobre sa vopred nahlásiť do prístavu aby ste mali miesto. Ceny sú cca +- 50. € za cca 12 m loď, a pripláca sa voda, keď by ste si chceli napustat. Kotvenie na bojke je lacnejšie, ale zas treba niekedy čln aby si sa vedela dopraviť k molu.

lienkafoj
autor
25. máj 2017

@taami tu knihu mame doma, prezeram poctivo a predstavujem si to azurove more, pristavy, kaviarnicky,.... 🙂

taami
25. máj 2017

@lienkafoj dobre robis 😄
naplánujte si trasu a užívajte

kvaderko
4. okt 2024

Z osobnej skúsenosti viem, že deti na palube nie sú problém. Či ide o batoľa, 2-3 ročné dieťa, alebo staršie. Naše deti boli radi, že na malom priestore boli neustále v spoločnosti niekoho, mali možnosť častého kúpania a pobytu na lodi ako takej. Vždy sme sa detskej posádke prispôsobili kratšími preplavbami s možnosťou pobytu na pláži, alebo častejšími zástavkami v 'civilizácií'. Preplavby sme plánovali na poobedný spánok a ak bola nutnosť ísť so zapnutým motorom, o to lepšie, deti spali lepšie ako doma.... ak by to chcel niekto skusit ponukam plavby cez https://kapitan.sk