Ahojte,chceli by sme ist koncom augusta s detmi do Chorvatska na Istriu.Bola som tam sice parkrat este ked sme nemali deti,ale neviem si vybavit miesto,kde by sa dalo ist aj s detmi.
Neporadite prosim miesto,kde je hlavne dobry pristup do mora pre deti? Nemusi byt piesok,aj kamienky su fajn,len viem ze Istria je dost skalnata a byvaju tam casto aj kamenne plochy na lezanie,co sa mi moc pre deti nepaci.
Dakujem moc za rady 🙂
My ideme koncom augusta do Medulinu, veľmi sa mi to pozdáva, súper ubytko, parádna cena, dobrý prístup do mora, množstvo miest na výlety ... skús pozrieť. www.ubytovanie-chorvatsko.com. 🙂
Ahojte za dva týždne by sme chceli ísť na Istriu do Chorvátska,prosím ak ste tam niekto tento rok boli odporučte ubytovanie,prípadne ako ste boli spokojní 😉
My sme boli v Rabaci, hotel Amfora.
Skúste ísť do okolia Rovinju - nádherné mesto a aj pláže okolo nie sú skalnaté (v porovnaní napr.s Porečom). Chodili sme do Valdalisa a bolo super, výborná strava, prelizeky, animácie pre deti a kamienkový vstup do mora.
Mne sa páči v Novigrade, lebo je tam prírodná kamienková pláž. Na iných miestach Istrie sú umelo nasypané pláže a vybetónované plochy! Boli sme ubytovaní v apartmánoch Orijan s moc peknou záhradou a grilom: http://www.novalja.sk/chorvatsko/letoviska/leto... Stálo to zato, určite sa tam zas niekedy vrátime!
ahojte ozivujem temu.. nevie niekto o ubytku pre 6 dospelych a 1 dieta? dakujem..
@janusik026 kde konkretne je ta piesocna a kamienkova plaz?
@staryfoter pri Stella Maris
ahojte, dievcata. ake je na Istrii more v druhej polovici augusta? nebude studene? bude sa dat v pohode kupat? dakujem pekne
@hviezdickka ahoj ja zijem na Istri presnejsie v meste Umag. Kupeme sa uz niekolko dni kedze voda bola dostatocne tepla a pocasie horuce. V auguste bude urcite voda tepla - aj ked vsetko zalezi na aku plaz pojdete . pretoze vsetko je od toho ako prudi voda. 🙂
@janusik026 dakujem pekne. a na aku plaz by sme mali ist? vies nieco odporucit? dakujem
Medulin je pre deti.. 200 metrov od brehu je ešte malá voda.
Tu cast istrie, co je na fotkach vyssie odporucam vsetkymi desiatimi aj ja, je ako stvorena pre male deti, vyborny pristup do vody pre deti, vela ihrisk, vlacik do Umagu, auticka, voda v zatoke sa prehreje, boli sme tam dve sezony po sebe s malymi detmi ked mali cca 1.5-5rokov. Ide o stredisko Sol Stella Maris blizko mestecka Umag na Istrii. Pre mna jedno z najlepsich stredisk v Chorvatsku.
ahojte, dievcata. ake je na Istrii more v druhej polovici augusta? nebude studene? bude sa dat v pohode kupat? dakujem pekne
@hviezdickka tak ja viem iba tu v Umagu ked ideme tu kde mi byvame je otvorene more a ide priami prud ku skalam kde sa kupeme a voda je chladnejsia cez leto nam to nevadi pretoze je osviezujuca, ak pojdeme do mesta na hl. plaze tie su pieskove .. kamienkove, pozvolny vstup do mora voda postupne hlboka tak tam je voda vzdy o nejake stupne teplejsia.
dakujem. a ake su ceny v Umagu v restike? kolko stoji taky obed pre dve osoby? plus minus
@hviezdickka hm vsetko zalezi od tohko co si date a v ktorej restauracii. Tak cena od 10 - 20 eur. Ale ak si date denne menu vide za 2 osoby i 10 eur. Vsetko zalezi kde pojdete a co si objednate, pretoze niektore restauracie su tu drahe ale jedlo je vyborne alebo Istralske speciality. Morske plody. Ryby taktiez su drahsie a pizza stoji ako i na Slovensku 😊
dakujem dievcata, ideme do mesta Umag. viete mi povedat, ci su tam nejake potraviny, kde si nakupim zaklad - pecivo, cestoviny, ovocie, zeleninu?
ked pojdem zo Slovinska do Umag, je na tejto trase dialnica? ako sa to tam plati? dakujem krasne
@hviezdickka Ahoj v meste Umag mame velky Kaufland a Plodine v centre mesta je Konzum, trh s ovocim a zeleninou, rybarnica a dostatocny pocet pekarni.
V Chorvatsku sa plati kunami - ak platite € je zly kurz.
Ak zaplatite si na zaciatku Slovinska dialnicnu znamku idete uz bez dalsieho poplatku rovno do mesta Umag.
@janusik026 dakujem velmi pekne. chorvatsko nema dialnicne znamky? je niekde v Umag verejna pracka? pouzivam latkove plienky pre synceka, no v areali asi pracku mat nebudeme. dakujem ti velmi pekne za pomoc 🙂
@janusik026 mozeme pit vodu z kohutika? predpokladam, ze je tam normalna pitna voda, len zeny minule na fb riesili ze na dovolenkach nepiju z kohutika ani dospeli ani deti. ze kupuju balene. ja to az tak tragicky nevidim, ved nejdem do Kambodze. no radsej sa ta opytam, mozem sa aj mylit. dakujem
@hviezdickka o pracovni neviem v umagu ci nieco take mame. Viem ze je tu cistiaren. Chorvatsko dialnicne znamky nema .. platia sa iba dane useky - myto. Voda pitna je vacsinou maju ostrovy s vodou problem. Ale aj tak vzdy sa opytajte majtelov ci ta voda je pitna alebo Vam odporucaju si kupit vodu. Da sa kupit i velke 7 l flase za nejakych 11 kn to je do 1,40 € a neriskujete 🙂
@janusik026 dobry den, neviete, prosim, o nejakom ubytovani blizko mora pre 4 dospelych a 4 deti + psik? Najlepsie 3 spalne aby boli. Priateliua chcu ist naslepo, ale my so 4 detmi nie...dakujem krasne za nejake odporucenie.
@krprtka bohuzial ja aj tych co poznam uz mame sezonu plnu ... no lepsie je si najst dopredu aby ste nestratili den dovolenky hladanim ubytovania. Skuste cez facebook stranky - je ich tam vela a ozvu sa vam priamo majtelia app ... ak nie tak booking je dobry 😊
@krprtka skus si pozriet ubytko na tejto stranke
https://www.airbnb.cz
dievcata, viete mi odporucit nejake restiky kde su v pohode ceny v okoli rezortu Polynesia v Umagu? ideme tam na dovolenku, mame ranajky a vecere v cene, na obed teda niekam von. kazdy nam vravi, ze chorvatsko je drahe. nechceme chodit a hladat, budeme s malym dietatom, takze radi by sme prisli sadli a jedli. su tam nejake rozdiely v cenach? kolko stoji pizza, cestoviny alebo co tam maju v ponuke? neviem totiz co si mam predstavit pod pojmom ,,drahe,,. pizza 15 eur? dakujem velmi pekne 🙂
Pekné kamienkové pozvolné pláže aj pre malé deti sú v Novigrade pri hotely Maestral, odporúčam a je to len cca 15 min. do mesta prechádzkou, je trochu drahší, ale hneď vedľa sú ďalšie jednoduchšie hotely, napr. Laguna...Novigrad je krásne historické mestečko s uličkami, prístavom, obchodíkmi a pobrežnou promenádou. 🙂.