Baby, boli ste niekto na poznávačke ( dovolenke ) na Islande.
Páčilo sa vám, ako to hodnotíte ? Načo si dať pozor a načo nezabudnúť ? Nejaké rady na cestu. Ďakujem 🙂
Na svadobnej ceste. Mam rada severske krajiny, takze hodnotim to uplne super. Otazka casu kedy pojdeme znovu.
Bez cestovky - treba hlavne vela dovolenky :D (14dni ideal na cely okruh), pozicovna auta (poistka, najprv si naplanujte trasu podla toho sa rozhodnete ci treba 4x4 a ci si treba priplatit za to 'vnutrozemie'), niektore zaujimave miesta su na sukromnych pozemkoch (dobrovolny/povinny prispevok), nezabudnut plavky (fajnove kupkanie v termalnych vodach), blue lagoon je precenovane (najdite si ine kupele je ich tam neurekom, oplati sa to), zvazte ci obdobie kedy chcete ist (pocasie - vela tam fuka, v zime sa da ist na ladovce, alebo napr polarna ziara sa da aj na jesen, ak sa postasti)
Je to celkom nakladna dovolenka - treba premysliet stravovanie, najlacnejsie potraviny su bonus alebo kronan. Idealne je si varit jednoduche jedla
Ak naaahodou mas padi, tak sa tam da urobit drysuit licencia a mozes sa ist potapat hlboko medzi tektonicke dosky na Silfre (asi sa to da aj bez potapacskej licencie ale bude len nejaka snochrlovacka ,ze si namocnis hlavu. Neviem)
dobra obuv, dobre oblecenie
Pri troche stastia bude prave vtedy aktivna sopka a to je Top zazitok. Nie je to az taka narocna turistika.
Ak to ides planovat sama, tak milion videi na YT od 'cestovatelov' vies napozerat. Podla tych miest si vies naplanovat celucicku cestu. Nahadzes do google mapy, stiahnes offline (lebo niektore miesta su bez signalu, bez civilizacie)
Ak by som mala ist iba 'golden ring' maly okruh ,tak sa na to asi vykaslem. Treba vidiet tu krajinu aj dalej. Lebo toto je len taka turisticka masovka s autobusmi plnymi turistov z Azie
tento ci minuly rok tu jedna slecna/pani davala popisky z dovolenky z Islandu, daj na stenu dopyt, urcite napise
@luckajozko21 na offline mapy bez signálu sú dobré aplikácie https://sk.mapy.cz/zakladni?mobilepromo=1 alebo https://organicmaps.app/cs/
Jedna z nasich naj dovoleniek, daju sa v urcitych casoch aj velryby pozorovat, kupacie kade a kupele vsade mozne, prekrasne scenerie a divoka priroda😍 my sme mali zbaleny aj mini varic, kedze sme cele dni boli von a na obed sme si len zvrtli nieco rychle pri aute. Podla mesiaca navstevy treba pokukat, kolko denneho svetla budete mat a podla toho planovat. A kvalitna obuv a nepremokave a nwprefukave oblecko je zaklad
@mancicimancici my sme boli davno partia na jar, bohuzial iba tyzden. Bolo tam velmi chladno vtedy, pocasie najprv divocina, posledne 4 dni stabilne a super. Isli sme na vlastnu past, vsetko sa vybavovalo popredu, mali sme prenajate auto, kazdu noc sme spali v inom ubytku. Spravili sme sice cely okruh, ale zdalo sa mi to velmi rychle. Chcem ist niekedy este raz, urcite na viac dni. Jedine, co sa mi tam nepacilo, boli ceny potravin, ma par krat az obarilo ked som dala za uplne bezny, maly nakup 50 eur, ale nelutujem ani cent z tej celej cesty.
ides s cetovkou lebo sama?