AHOJTE.chcem sa opýtať, či bol niekto na dovolenke na Floride? cez akú cestovku sa dá ísť na Floridu? a aká je približná cena? dakujem za každú odpoveď.
Bola som opakovane, ale bez cestovky. No skús si pozrieť - http://dovolenka.invia.sk/?nl_country_id[]=71&n...
My (2 osoby) sme cestovali sami. Cez airbnb.com sme si nasli ubytovanie. Cez sixt.com sme si prenajali auto - bez neho sa tam nepohnete a letenky sme kupovali cez expedia.at. Ubytovanie na 9 noci nas vyslo 760e - maly sme prenajaty byt na plazi, so sukromnym bazenom a 24/7 vratnikom, letenky nas vysli spolu 1000e, leteli sme spolocnostou Iberia s prestupom v Madride, a prenajom auta na 9 dni vysiel cca 550e + strava v Miami + vylety a s nimi spojene tankovanie + poplatky za viza (esta) + nakupy = cca 4000e. Ale zazit to na vlastnej kozi = na nezaplatenie 🙂 ...urcite by to slo aj lacnejsie, keby si sami varime, ale my sme vacsinou jedavali v restauraciach..1. chceli sme vsetko ochutnat a vyskusat a 2. boli sme stale niekde mimo domu. A aj auto sa da urcite prenajat lacnejsie.
@elistek13 je to najistejsie v tom, ze vies podla recenzii co priblizne mozes cakat kedze to pisu ludia, ktori tam boli a pridavaju detailne realne fotky. Nestane sa ti, ze ocakavas to co je uverejnene na profesionalnych fotkach v katalogu a na mieste neutrpis sok kvoli tomu, ze realita je uplne ina. Chapem, ze cestovky musia mat z niecoho profit, zial to vacsinou znamena odporucanie na najhorsi hotel za najvyssiu cenu.
Co sa tyka cesty, pri prestupe si mozes naplanovat stopover v nejakom inom meste a ak si verny jednej aerolinke oplati sa zbierat si mile.
Okrem hotela a letenky ti staci uz len poistenie a to sa da uzavriet aj cez internet za menej ako pat minut. Ist bez cestovky ma urcite viac vyhod ako nevyhod (teda aspon z mojich skusenosti).
Mne osobne objednanie jednej dovolenky bez cestovky zaberie cca pol dna. Tolko isto by som stravila aj nad katalogom plus by som este musela ist do cestovky, takze to neberem ako nieco casovo nezvladnutelne a vzdy mame dovolenku presne podla nasich predstav 🙂 ...
No pre kazdeho je super dovolenka nieco ine... Ak ma niekto ako dovolenku snov program s animaciami a nevie anglicky, tak cestovka je urcite stastnejsia volba.
@17111976 Nepíšeš, či chceš ísť na výlet poznávací alebo pobytový. Určite treba pozrieť recenzie hotelov, je ich na internete veľa, či už od klientov cestovných kancelárií alebo individuálnych turistov. Pri pobytovom by som volila cestovku, pri poznávacom kúpila letenku, hotel rezervovala na 1-2 noci a určite nezabudla na celý pobyt objednať auto - vyzdvihnú ťa na letisku. Jedna i druhá voľba sa dá vybaviť z pohodlia domova, bez nutnosti navštíviť CK. 🙂
v usa cestovky uz skoro ani neexistuju, vsetko sa objednava cez net. auto za 9 dni 550E je velmi drahe, napr. ford focus sa da okolo 100eur na tyzden. na www. stranke pozicovne hladaj deal a zlavy, podla toho na ako dlho alebo druh auta chces je zlava. ta poistka na auto je extra, ale pytaj sa v tvojej spolocnosti kde mas kreditnu kartu ktorou budes auto platit , vacsina pokryva poistku na pozicane auto. hotely pozri cez www.hotels.com alebo vsetko cez www.kayak.com. pozri ci sa da zrusit hotel 24hod. pred prichodom zadarmo ak by dovolenka nevysla alebo naslo sa ine byvanie na poslednu chvilu zrusis hotel a zadarmo. auto sa tiez obycajne plati v prvy den tak aj tam mozes na poslednu chvilu zadarmo rusit. a bola som tam, je krasne, pekna voda
Boli sme viac krat na Floride ale ak ta zaujima Miami beach a budes len v okoli auto ani netreba. Mozno pozicat na par dni. Taxiky funguju uzasne za par dolarov. Zapamataju si aj tvoje tel cislo a oslovuju ta potom priamo menom. Z letiska sa da lahko prepravit taxikom na hotel (tusim maju aj flat rate podla oblasti kam ta vezmu) a ak by si byvala priamo ma Miami beach tam je to schodne aj pesi a funguje tam aj mhd. Dokonca brat si raz vzal mhd z letiska na Miami beach - len pri vacsej skupine sa oplati ist taxikom - rychlejsie a pohodlnejsie. ....My sme tiez cestovali na vlastnu past, ale manzel mal cas a vyzival sa v skladani tychto ciest. Cestovky mi pridu drahsie ,ale ak nevies rec alebo nemas cas na prestudovanie, pripadne skusenosti s objednavanim cez net tak je to lepsia volba. My osobne Floridu vzdy spajame s Karibskou plavbou. Vyletne lode nas povozia este 7 dni po Karibskych ostrovoch. Ceny su tam velmi prijemne a je to ako all inclusive hotel. Netreba sa o nic starat. Cenu ti neviem povedat nakolko sa vzdy meni s nasimi rastucimi narokmi a my tam cestujeme na minimalne 3 tyzdne. Ale hotel sa da zohnat od cca 80 eur no vyber si tie drahsie cca 100-150 na noc. My sme pouzivali aj stranku hotwire.com - davaju dobre zlavy na znackove hotely, zial nazov hotela sa dozvies az po zaplateni (lokalitu ti ale povedie vopred). Naposledy sme boli spokojni s airbnb. Len noc vysla cez 350 eur.....takze zavisi od vas ake su vase naroky a priority. Bez auta musis mat dobre a drahe ubytko aby si bola v centre diania s autom na ubytku usetris ale si dalej a s parkovanim je tam problem - bud casovo limitovane automaty (priprav si vela stvrtakov) alebo teda sukromne parkoviska cca 10-20 dolarov na den.
https://www.groupon.com/browse/miami?location=m... zlavy na hotel a pozri si aj ake zlavu su v okoli na ine veci
ahojte...nemáte nejaké tipy na ubytko na východnom pobreží floridy? a nejaký tip ohladne kupy plavby lodou po Karibiku na cca 4 dni s detmi, aby to bolo aj cenovo fajn? ideme v apríli. dííík
tu som nedavno bola. Hotel s vodnym parkom, hned za hotelovym plotom je velka plaz, velky park pre verejnost s ihriskom, na ryby sa da ist, a je to vlastne na konci vacsieho parkoviska z Cape Canaveral pristavu odkial odchadzaju vyletne lode, a hotela ja pesi zajdes ale maju asi aj zadarmo sluzbu. Je tam co robit aj pre dospelych aj pre male deti. Skus kupit lod a hotel spolu ci nebude zlava. https://www.ihg.com/holidayinnclubvacations/hot...
@martini ked mas male tak urcite sa nebudu nudit, na prizemi hotela je velke vnutorne ihrisko, smykacky, preliezky, hned vedla preliezok su stoly na malovanie, kreslenie, mozu pozerat tv. z Orlanda letiska je to asi 30 min. Mozes si vypozicat auto na 1 den a odviezt sa po jednej dialnici priamo tam a odovzdat auto pri hotely. Domy a apt. moc nepozeraj, je to turisticka oblast, je tam dost hotelov, a domy na prenajom hmmm kto vie v akom stave, lebo je to ronvno na vode kde su hurikany, moze byt plesnivy, pavuky atd. a auto by si urcite potrebovala niekam chodit s detmi.
Ahojte baby.. chystáme sa tretí krát na Floridu, vždy sme trávili čas len v Orlande-zábavné parky, no tentokrát chcem rozhodne vidieť Miami. Všetko si riešime sami , cestovka mi príde zbytočná, ale samozrejme,ak sa človek bojí a nemá skúsenosti+ reč nie je o čom, ale príde mi to drahé. ale to je jedno, chcem sa opýtať na to čo by ste doporučili vidieť v Miami, viem na nete je toho veľa, ale chcem ak máte čas sa podeliť o vaše skúsenosti, ideme 11 ľudí , 6 + 5 detí.. letenky sme včera kúpili /za super cenu 1200€ traja/ , ideme na tri týždne z toho posledný výletná lod na Bahamy. Ak by niekto chcel poradiť ohľadom Orlanda-zábavné parky kľudne poradím ak budem vedieť. dakujem 🙂
@martina642, neporadím, Miami nikdy nebolo centrom môjho záujmu, chcem len pogratulovať k naozaj lacným letenkám, 🙂 lacnejšie boli len keď išiel Pan Am do krachu, ale to už je daaavno.
@novana áno letenky sa nám ozaj zadarili 🙂
ahojte. Zvazujem vylet na Miami 2dosp+2deti (5 a 1rok).Moja predstava je 10dni zaciatkom marca. Asi vela nepocestujeme vzhladom na vek deti ale poradte co nemozme vynechat. Pripadne kde je najlepsie sa ubytovat aby to bolo blizko na plaz (myslim nejaku stvrt etc.)tiez ma zaujal vylet lodou na Bahamy. cenovo to ako vychadza? dakujem za vsetky rady, typy a triky 😘
@andiga Miami vobec neni dobra destinacia pre deti.. Skor chod do Fl. Lauderdale to je 30 min po rovnej dialnici, rovnako na plazi, viac hotelov krajsich za normalnu cenu. V Miami ked neides do top hotelov tak v uliciach je Kuba... Skus pozriet radsej Tampu, krasne plaze, muzea pre deti, zabavne parky. Vyletne lode na Bahamy su aj jednodnove z Miami alebo Ft. Lauderdale, rano ides o 7 a vratite sa o 7 vecer.
@martina642 ahoj. My rozmyslame nad floridou a aj ta lod mi pride fajn... zatial sme mysleli nad prenajatim nejakej vily s bazenom - vies poradit v tomto smere? Plus ta lod - o aku ide? Dakujem pekne
@andiga Súhlasím s @tova Miami nie je neviemaka destinácia s malými detmi. Floridu som prešla aj s detmi takmer celu, keby som si mala vybrať len jedno miesto na Floride Miami by to určite nebolo. Mimochodom more je na začiatku marca ešte dosť studené, aspoň pre nás zimomravejsich, predsa len je to Atlantik.
Priamo Miami pre deti velmi nie ale zabavia sa urcite aj tam. Cez cestovku nechodime, vsetko si cez net objedname z domu, my sme boli vzdy ubytovani v hotel Victor na South beach,ma brutalne dobru polohu priamo na promenade hned vedla Versace mansion a ma top bazen na streche. Bez auta tam je tazko kvoli vyletom takze odporucam brat z pozicovne rovno na letisku. Mne sa tam najviac paci nakupovat 😊 a plaze, latino districty, art svrte, boli sme aj na baskete a ked mate cas tak si spravte urcite vylet na Key West je to uzasna cesta. My sme odtial raz leteli aj do Mexica je to kratky.let a bolo tam.uplne top-teda Mexico, lepsie ako Miami.
kamoka bola...cez toto...http://www.malyprinc.sk/...a neni tam nahodou zika?