Babenky strasne by sme chceli chitit este dovolenku za chvost a mam vysnivany Cyprus. Vie mi niekto poradit, kde najlepsie s nasim 1,5 rocnym drobcom? Dakujem za kazdu radu. Vraj pre rodiny s detmi je vhodny Protaras. Az by ste mi dali tip na konkretny hotel, v ktorom ste boli spokoni a vsetko klapalo na jednicku budem velmi rada. dakujem
pimpo, skús dať túto otázku do sekcie "kam s deťmi"...
Cyprus poznáme aj ako obyvatelia, tiež hovorím, že jednoznačne Ayia Napa alebo Protaras, ale s deťmi radšej september, október,
konkrétny hotel...hm, podľa náročnosti a či chceš aj stravu, ale potraviny sú neskutočne drahé na cypre, obed pre 2 v reštike 36 eur, ale tie porcie sú fakt mega...čo sa týka hotela, to je ťažko poradiť, ani nemám konkrétnu skúsenosť...ja som pozerala niečo v Protarase na predĺžený víkend, pozdával sa mi podľa recenzií Sunrise Beach alebo Capo Bay, obidva sú pri pláži,
chceš kľudnú časť alebo niečo skôr v centre?...
ev. pozri diskusiu a recenzie na stránkach orbion.cz...
a v Ayia Napa vyzerá byť dobrý Nissiana hotel, trolinku je ďalej od pláže, ale dá sa...sestra bola v Panas Holiday Village mali all inclusive v Ayia Napa, len na pláž museli ďalej, aj keď to mali priamo pri mori, ale tam boli skaly, tak to asi nie...
Ahojky, my byli před dvěma lety v Ayia Napa v hotelu Nissianna. Můžu jen doporučit. Je to menší hotel s restaurací, bazénem, bylo tam ubytováno docela dost rodin s dětmi, měli i docela pestrý animační program.
Jen k moři se musí přejít přes silnici a pak chvíli kempem. Pláž je jedna z nejkrásnějších na Kypru. 😉
Ale osobně bych s 1,5 ročním prckem na Kypr neletěla, je tam opravdu veliké teplo.
ten september -október vraj také horúčavy nebývajú, to mi tu všetci tvrdia, ale ešte som to osobne neotestovala, voda teplučká ako čaj, turistov menej...ak sa fakt nedá inak- len cez prázdniny, tak radšej v druhej polovici až koncom augusta a na západ ostrova, kde býva "chladnejšie" /Paphos/...rozumej napr. dnes Nicosia 39 st.C, Famagusta hlásila 37 stC /t.j. blízko Protarasu/, Paphos "len" skvelých 34 st.C podľa internetu...ale pri mori to nie je toľko cítiť a všetky hotely sú klimatizované, vraj tam je aj vysoká vlhkosť vzduchu
takže s malinkými deťmi radšej inokedy, ako bolo písané vyššie...🙂
no, pozerala som to, tá vlhkosť vzduchu je najvyššia v limassole, čo je tiež juh až juhozápad, tak to len pre úplnosť...🙂
Ahojte vie mi niekto povedať ako je tam v júni? My tam chceme tento rok isť s takmer 2ročnou dcerou. Nie je tam už aj v tomto období moc teplo?
Díky moc medvik chceme tam vycestovať 9 juna tak to tam hadam este vydržíme dúfam...🙂
Ahoj urcite bude more uz teple tam je neskutocne horuco uz v juni a mne sa zdalo ze co den to teplejsie ale pozor myslim.severny cyprus urcite dobra volba pre deti co sa tyka mora pa Stanka
nebol niekto Cyprus oktober-november, ake su teploty, more?...na nete som citala ze v poho stale nad 25 vzduch aj more okolo 22...
no ja som bola v 2001, Larnaca, bola som slobodná a bezdetná, tam pristávalo aj lietadlo, ale na pláž sme chodili do Aya Napa, tam bolo krajšie...tak určite niekde tam...Larnaca mala pláž tzv. mestskú a bol tam dosť hrubí piesok, ale dalo sa...Mne sa aj tak viac páčilo v Aya Nape aj keĎ to bolo 60 km, chodili sme tam ich mestským autobusom.....ja by som išla už len do Aya Napa, ....ale ja som mala dosť z toho podnebia....bola som tam od 10.8. do 21.8., ale trvalo mi skoro 2 dni kým som sa aklimatizovala....hrozný hic.....