Ahojte🙂 viete mi poradiť?
Chystáme sa na dovolenku, rozmýšľame, či mame kúpiť dovolenku All invlusive alebo stačí polpenzia? Tie, čo chodíte na dovolenky tak ako ste zvyknuté?
(My sa chystáme na dve dovolenky najbližšie 2 mesiace tak preto premýšľame, či stačí polpenzia alebo ako…
niekedy ten all inclusive vyjde lacnejsie ako len polpenzia...pretoze v nej nieje zahrnute asi ani pitie, napoje atd.. .My chodime vzdy len all inclusive a sme spokojny nic nemusime riesit, jedlo a napoje su pocas celeho dna ..ale ano zalezi co chcete, ci cely den len byt na hotely/ v rezorte a oddychovat, nic neriesit... alebo skôr pobehat okolie vtedy sa to neoplati
Aj aj, podľa toho na aký typ dovolenky ideme a čo od nej očakávame ... ak chceme viac pobehať rôzne miesta, prípadne pláž je ďalej, tak polpenzia, lebo na obedy by sme sa tak či tak nevracali do hotela, ak sa ale ideme len tak válať do rezortu, tak je super all inclusive, už nič viac nemusíme riešiť 🙂 na Malorke sme boli s all inclusive, ale úplne by nám stačila pol penzia, ak by vyšla lacnejšie, no nebola v ponuke vtedy
My sme akcne typy, chodime bez stravy, behame po okoli, poziciame biky, auto a jeme lokalne veci. Nam AI nevyhovuje, ked, tak max nam stacia ranajky.
V EU nam vzdy stacia rañajky, ale aj napr.v Thajsku alebo Indonezii. Naopak v Karibiku berieme AI, lebo stravovacie moznosti vonku su velmi obmedzene.
Ako píše Lucia,aj my chodíme na dovolenky All inclusive,lebo sa to v konečnom dôsledku oplatí najlepšie. Nemusíte sa doslova prežierat, ale napr. nápoje a drinky sú v hoteloch veľmi drahé,a keď máš za jeden pohár zaplatiť 3-7 euro niekoľkokrát denne pre niekoľkých ľudí,tak to je fakt predražené... A zvlášť Mallorca je drahá destinácia, zameraná hlavne na Nemcov.
A ak máte deti,tie majú chuť aj na zmrzlinu,nanuky, sladkosti alebo iné pochutiny, prípadne dostanú medzi jedlami hlad,tak to by boli ďalšie výdavky naviac.
My sme mali polpenziu, v lokalite kde sme boli bolo veľa možnosti na stravovanie 😊
In raz za život som mala All inclusive, aj to na Kube. Na Malorke.aom.bola miním.10 x a stále sme si vystačili s polpenziou.
Z mojho pohladu je to o tom, ci chcete skusat rozne miestne speciality, alebo len nic nerobit lezat na plazi a chill 😀 zazila som aj aj, all inclusive bol naozaj vtedy, ked sme chceli vypnut na hoteli, ale to ja zase nevydrzim robit vela dni po sebe, a napriklad ked sme sli niekam (mali sme pozicane auto zrovna na Malorke), tak to bolo na cely den a vtedy nam all inclusive bol naprd 😀 takze asi zavisi od toho, ako si zariadite program a ci chcete aj gastroturistiku 🙂