Dovolenka lietadlom

19. jún 2022

Ahojte. Viete mi poradiť? Balím pár liekov na dovolenku - musia byť sirupy a iné lieky zabalené v originálnom balení? Alebo to môžem povyberať a dať do jednej taštičky?
Môžem ako tehotná mať pri sebe napr pol litra vody a nejaký snack v kabelke? Ak áno, čo to môže byť aby mi to nevyhodili na letisku?
Vďaka za rady skúseným 🙂

gabika0825
19. jún 2022

Prejdete cez kontrolu na letisku a v obchode si kúpite aj 2 litrovú vodu 🤷🏼‍♀️ No v lietadle vás môžu upozorniť keď s tou fľašou pôjdete v ruke aby ste to na palube nekomzumovali ale tam ide už iba o to že si chcú urobiť tržbu na palube, čiže aby ste si kúpili niečo počas letu v lietadle ale vy to môžete pokojne konzumovať. Čo sa týka snacku tak ja bežne chodím s bagetami, tyčinkami alebo cukríkmi v príručnej a nikde som s tým nemala problém. A to je jedno či ste tehotná alebo nie, nechápem v čom by mal byt ako rozdiel

srferreira
19. jún 2022

Co sa tyka tekutin, napr. sirup moze byt max 100ml, nemusi byt v original baleni, mozes ho mat preliaty spolu s ostatnymi tekutinami. Ale pokial je viacej ako 100ml musi byt potvrdenie od doktora, ze ten sirup potrebujes. Pirule mozu byt v tej krabicke na lieky, ale vsak predpokladam, ze vezmes ich v tom vylupovacom obale. Jedlo mozes mat normalne v prirucnej, vodu si kupis za kontrolou, alebo so vezmi prazdnu flasu, za kontrolou naplnis, letiska maju fontanky.

autor
19. jún 2022

@srferreira ďakujem pekne ....hlavne ma zaujímali tie krabičky lebo to zaberá dosť miesta...ďakujem pekne

autor
19. jún 2022

@gabika0825 to že si ju môžem kúpiť to mi je jasné...a čo sa tyka tehotenstva, kamarátka takto bola pred týždňom a povedali jej že tehotná môže...tak ma skôr zaujímalo či niekto nevie či je to tak kvôli tehotenstvu alebo bol ten dotyčný len milý ...a ohľadom snacckov ďakujem to som nevedela že môžem

srferreira
19. jún 2022

Neber vela liekov, zbytocne. Potom budes vyhadzovat. Ovsem ak nejdete niekde mimo civilizaciu. Inak vsade je lekaren, kupis pri najhorsom. Vezmi len od bolesti, na tlmenie horucky, zopar sackov smecty, fenistil a ak mas male deti tak gel na zuby.

gabika0825
19. jún 2022

Nie tehotná nemá žiadnu výnimku, ja mám toho nalietané, kamarátky tehotné tiež lietali a platili rovnaké pravidla všade….

autor
19. jún 2022

@srferreira áno áno len také základné plus dcére na kašeľ

autor
19. jún 2022

@gabika0825 ďakujem pekne...pekný večer

wade
19. jún 2022

A máš len príručnú batožinu? Lebo ak máš veľký kufor, ktorý odovzdas na check-in, tam môžeš mat čo chces. Teda výbušniny nie 🙂 ale inak tekutiny áno. Aj litrové balenie 🙂