Ahojte, aké sú vaše skúsenosti s dovolenkou pri mori s menším dieťatkom? Ja mám obavy najmä z cestovania lietadlom.
Ak by ste si našli chvíľku čas,tak prosím napíšte mi sem vaše skúsenosti. Ako zvládlo cestu lietadlom? Neboleli ušká z tlaku? Aké lieky "prvej pomoci" ste brali do batožiny? A celkovo bez ktorých vecí pre dieťa by ste si nevedeli celú dovolenku predstaviť?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede
maly ma 11M, sme aktualne v Turecku, s tlakom v lietadle nemal najmensi problem, pri vzlietani dostal mlieko a pri pristavani cucal vodu - jediny problem bol, ze neobsedel, mrncal a otravoval ale tak kedze pol lietadla boli male deti, nebol nastastie jediny 🙂 do lietadla sme mu brali novu knizku a hracku, aby ho zabavila dlhsie a z lietadla sme vystupili a mala som ho v nosici a hned zaspal a prespal celu cestu do hotela
do lekarnicky som brala nurofen sirup, paralen cipky, enterol na hnacku, fenistil gel, nasivin do nosa, morsku vodu a v nasom pripade este aj gely na zuby, odsavacku
okrem bezneho oblecenia som mu brala UV ciapku s ochanou krku, UV tricko, neoprenove plavky, plavecke plienky
nam sa tu pekne sekol a nechce jest poriadne takze nas zachranili kapsicky z domu, par prikrmov, brala som jednu kasu a pixlu UM ale tak on je mensi 🙂
Dievčatá ďakujem 😁my by sme cestovali približne 2 a pol hodinky a let tam v noci,tak to by sme asi aj prespali,ale nespolieham sa na to.
Akurát ma ešte zaujíma,že či môžem z domu zobrať pre malú jej fľašku s vodou,nejakú kapsičku ovocnú alebo príkrm v skle a možno nejaké chrumky. Alebo nemôžeme mať pre ňu do lietadla nič z domu kvôli kontrolám?
@janiikkk áno môžeš, v baby taške vám prejde všetko. Tiež som vyberala obedne lety, všetko prespala, nič nebolelo. Leteli sme 2,5h. Za potrebné som považovala odsávacku hlienov (aj sme využili, ale z klimatizácie mala 3 dní spole), sirup a kvapky som.kupila na mieste. Ešte som brala Fenistil, čipky glycerinove, paralen sirup...
Ahojte, opäť otváram túto tému,lebo nám prišli pokyny a let tam je o piatej ráno. Myslíte,že by sme ju mali na letisku hodinku -hodinku a pol pred odletom zobudiť? Najradšej by som bola aby prespala väčšinu letu,ale obávam sa,že sa v lietadle zobudí a bude v úžase zo všetkého nového..alebo bude celú dobu plakať
My sme leteli, keď mal malý 11 mesiacov. Prílet sme mali okolo polnoci a veru nespal 😬 (zaspal až v transfere do hotela) v lietadle je všetko také nové, takže u nás nebola šanca na zaspatie..ale dalo sa to v pohode zvládnuť. Pri vzlete a pristávaní sme dali fľašku a úplne bez problémov. Ani raz v lietadle nezamrnčal 👍.
@janiikkk My sme boli s 10 mesačnou. Budila som ju tak, aby v lietadle spala a podarilo sa. Prespala cestu tam aj späť bez problémov. Späť sme išli v noci, tak to som ju nebudila, rovno spiaci len hodila do nosiča a išli sme. 😊 A lieky som mala na teplotu (nurofen, paralen), fenistil kvapky, framykoin masť, kvapky do uší a do očí, betadine roztok a náplaste. Nič som chvalabohu nepoužila. Keby niečo, pýtaj sa. 😊