Ahojte, mala by som pár otázok ohľadne dovolenky lietadlom s deťmi, ešte som s nimi neletela.
1. Máme kočík P&M street + - vhodný ,nevhodný do lietadla?
2. Príručná batožina (ruksak) -plienky, kapsicky,voda , ako ste to riešili s umelým mliekom ( dať ho do uzatváratelneho obalu?) Nieže si budú myslieť že tam mám niečo iné 🫣🫣🫣👍
Ďakujem za každú pomoc ,tip
@suchtarova Ahoj, neviem odkiaľ letíte, ale z našich skúseností (prevažne z Bratislavy a Viedne)
1. Kočík v pohode, zaregistruješ pri batožine, povieš z koľkých kusov sa skladá ( street myslím v celku - teda 1 ks), označia nálepkou a máš možnost ho odovzdať s batožinou alebo až pred vstupom na palubu, tam ho len zložíš, necháš pri schodoch a naložia ti ho. My odovzdávame vždy až pred nástupom do lietadla, vždy sa nám hodí na letisku, a to má už naša cez 2 roky a bežne sa nevozí. Po prílete vyložia kočík hneď pri lietadle alebo až na pás s batožinou, ako kde.
2. Prvýkrát som brala UM v celom uzatvorenom veľkom balení pre istotu 🙈, potom už len v plastovom dávkovači a vždy v pohode, brala som aj termosku s horúcou vodou a vo fľaši som mala pripravenú studenú, pred vzlietaním som spravila mlieko a pri vzlietaní sa pilo kvôli uškám, kým bola menšia. Obmedzenie na jedlo a vodu sa na malé deti nevzťahuje, cca primerane k dĺžke letu.
Prajem príjemnú dovolenku 🙂
1. tento kocik ti vezmu do podpalubia, ako prirucnu batozinu na palubu nie
2. UM mavam normalne v davkovaci z DM, take tie mini krabicky, plienky ich nezaujimaju to nie je tekutina, kapsicky a voda pre infanta bez obmedzeni, len ich musis na kontrole vytiahnut
@domirem ďakujem pekne za odpovede 👍👍👍
@petamich ďakujem 👍👍👍🙃🙃✊
Kocik sme mali elodie nobdo, dovolili nám ho vziať na palubu, čo bolo super, lebo sme mali 2 hodinový prestup a bez kočíka si to neviem predstaviť. Jedlo sme mali pre dieťa vodu horúcu v termoske,kapsičky a kase, tie sme museli dať osobitne na kontrolu cez skener. Iné sme nemali. Plienky hračky ich nezaujímali. Mlieko som mala nadavkovane v dávkovaci, to ich nezaujímalo.
@lasona ďakujem, takto som si to asi aj ja predstavovala 👍👍👍
@suchtarova tiez mame tento kocik a berieme ho so sebou 🙂 odovzdame ho pri schodoch do lietadla 🙂
kocik na palubu mozno zobrat len za splnenia podmienok - zlozeny nesmie presahovat rozmery prirucnej batoziny a musi byt v taske, zaroven NAHRADZA prirucnu batozinu (takze ak beriete kocik, nemozete mat uz prirucny kufrik) a zaroven pri nizkonakladovkach (Ryanair, Wizzair a pod.) k tomu este musite mat zakupene priority - toto plati ked si ho chcete zobrat hore na palubu, ak davate do podpalubia - ci uz odovzdate pri check-ine alebo pri schodoch lietadla/v gate, nic vyssie spomenute neplati, len ho musite dat oznacit na check-ine (ked ho beriete na palubu, NEOZNACUJE sa)
mlieko hocijako, zabezpecene proti vysypaniu - to je cele co musite zabezpecit… prevoz mlieka nie je absolutne ziadny problem dokym sa vam niekde nevysype
nezabudni dudel a nieco malemu na cmulanie pocas vzletu a pristavania
nonstop ryciace dieta v lietadle je nic moc je mi jasne ze chudatko od bolesti ale je to desne pre vsetky strany takze dudel aj ked nedudluje alebo flasu s vodou (pozor malu na 1 deci)
@mamina7070 pri malych detoch nie je obmedzene pitie na 100 ml
@anonymous87 bala som sa či nieje trošku väčší ako tie origos do lietadla , ale fajn 👍👍👍
@suchtarova no pojde do podpalubia, tam sa to asi neriesi
@suchtarova 2) mlieko som brala tekutu Bebu ale na cestu nebolo treba, cize bola v kufri.. pila vtedy obcas rano, pripadne vecer pred spanim a leteli sme na obed 😊