Dovolenka letecky s 5 mesačným bábom v Grécku

lillinka01
31. máj 2018

Ahojte, prosila by som Vas o akekolvek rady a tipy ohladom dovci pri moris babatkom. Chceme istv septembri. Pojde o dobre vybaveny hotel.komplex prerodiny. Prosim, maminky kt.nie su zastancami cestovania s malymi detmi, aby neprispievali. Naopak budem vdacna za akekolvek skusenosti.

yanni
31. máj 2018

A co chces konkretne vediet? My cestujeme velaaaaa a hlavne letecky prakticky od narodenia dcer, vlastne uz od jej pocatia. S este nemobilnym dietatom je to peanuts.

lillinka01
autor
31. máj 2018

@yanni cokolvek 🙂 napr.ako sa hybat s kocikom po plazi, hehe. V lietadle napr. Ci nemaju hysaky. Ake lokalne dobroty ee. Ja som bola s 9 mes.v bruseli a bolo to tiez v pohode.

yanni
31. máj 2018

@lillinka01 Ziadny problem, ked mas dobry kocik. my sme s nasim presli vsetko. hysaky? To ti nik dopredu nepovie. Kazdy clovek je iny. O detoch to plati dvojnasobne. Zazila som aj vrieskajuce deti rozneho veku. Napr. vcera, dve hodiny detsky nie plac ale hulakanie v lietadle. Dieta malo tak necely rok. S nasou som to nikdy nezazila. Ale ako vravim, je zvyknuta od narodenia. Ona si svoju pohodu nedala vziat a 1,5 hodiny spala hihi
Grecke lokalne dobroty ti neporadim. to uz ti musicsnapisat ti, co maju Grecko radi. Ja nemusim.

lillinka01
autor
31. máj 2018

Oki. Kocik mame dobry, ale je skor mestsky. Aky sa tebe osvedcil? Vdaka

lillinka01
autor
31. máj 2018
babi81
31. máj 2018

@lillinka01 my tiez lietame pravidelne max 3hodiny a to budes mat v pohode, priprav mu mliecko do lietadla, mne v takom veku cely let vzdy prespala.ci sa tyka kocika na plaz lepsie su velke kolesa potpm nemasoroblem ze ti zapadne, ale asi vela prechadzok po piesku neplanujes,ci?dobre je mat polohovatelny aby ti tamdoeta mohlo v klude spat v pripade potreby.my sme malu zobrali k moru 1x ako 2mesacnu

dzukeles
31. máj 2018

My sme s 5mes isli do azie na mesiac a tam cestovali po niekolkych krajinach. Neviem, ci kojis... ja som kojila, takze prikrmy som mu este nedavala (to mi zjednodusilo dost zivot 😁) plus som mala nosic a satku, kocik sme ani nemali. V lietadle tiez bez problemov. Nech prehlta pri vzlietani/pristavani.

tinkasss7
31. máj 2018

Takže sa nemusím báť lietania s 6 mesačnou dcérkou.hihi.co tie tlaky v ušiach pri pristávaní.hroza.ja mavam bolesti a čo naše malé bábätenka

zulumilo
31. máj 2018

Ja nechápem jedno, že sa neviete aspoň jedno leto vzdať dovolenky a užívať si s dieťatkom pokoj domova. Ja nie som domased a ani tabuľkova matka. Ale jedno leto sa dá zvládnuť aj doma. A nevnímam to ako obmedzovanie.

lillinka01
autor
31. máj 2018

Ja vnimam ako obmedzovanie tvoju odveci odpoved, nehnevaj sa 🙂 vyslovene som napisala, co potrebujem vediet, a ty si mi nijako nepomohla 🙂 prosim chod moralizovat do kostola

lillinka01
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lillinka01
autor
31. máj 2018

@dzukeles dik za odpoved 🙂

lillinka01
autor
31. máj 2018

@babi81 dik 🙂

babi81
31. máj 2018

@tinkasss7 mojej to nikdy nevadilo, pravda je, ze mame ritual, tesne pred odletom uz ked su zavrete dvere jej pripravim flasku 🙂

trudy123
3. jún 2018

@lillinka01 my sme zrovna v Grecku so 7 mesacnym🙂)) musim povedat ze maly zvladol uuuuuuzasne let vobec neplakal cely cas sme sa hrali a myslim ze je velmi spokojny tu..🙂 jednoznacne chod! Nenechaj sa odradit! A reci ze dovolenku s malym dietatom si neuzijes tak to tiez je blbost..ja si ju uzivam 🙂 ak teda pojdes este sniekym tak nie je o com🙂 a inak najlepsie je mat dobry sportovy kocik popripade aj nosic ked kojis tak velka vyhoda ja aj kojim aj som mu urobila mlieko v lietadle
A inak v grecku jednoznacne odporucam vyskusat-souvlaki(nieco ako u nas raznici) , baklava,musaka...celkovo su vsade velmi ochotni vyborne jedlo pocasie moreee 🙂))

lillinka01
autor
4. jún 2018

@trudy123 super, dakujem moc. Kuchynu trosku poznam, min.rok sme presli Cyprus a to je podobne celkom. Mam otazky: kde kojis? Pokojne aj pri hotel.bazene, ked sa decentne zakryjes, nevadi? Myslim kvoli kulture. Sport.kocik nema nafuk.kolesa, tak uvidime, a aj manducu mame. Chcela by som aj ja naucit malu aj na flasku, tak uvidim, ci sa podari. Idem s manzelom a takmer 6 r.synom, ten uz je velkac.

bestmate
4. jún 2018

Mozno som ina, ale radsej by som s deckom ostala doma ako ist niekam, pre mna to nie je dovolenka ked neustale musim nieco riesit a nemoctcsi oddychnut na plazi alebo vybehnut v noci do baru. Obmedzovanie mi dost vadi.

sjuznkaa
4. jún 2018

@zulumilo presne ako ty nerozumieš nám, tak isto sa mi pozastavujeme nad tvojím komentárom a videním cestovania s deťmi...

svetkaadamko
4. jún 2018

@bestmate tak ty ostaň s deckom doma a nenechaj sa obmedzovať, nikto ti nekáže a autorka sa jasne opýtala čo chcela, nepýtala sa, či jej niekto dovolí ísť na tú dovolenku.
@lillinka01 ja som lietala so synom do UK a späť od jeho prvého mesiaca do roka a pol a super, hlavne pri vzlietaní a pristávaní je dobre, aby niečo cmúľaľ, resp. prehĺtal, to pomáha pri tom tlaku. Dovolenku si určite užijete, pretože tak, ako sa človek na to nastaví, tak to bude aj prebiehať 🙂

katulienkamoja
4. jún 2018

a mami so skúsenosťami. odporúčate radšej cestovať na dovolenku lietadlom alebo napr.chorvatsko autom - tiež bude mať mala 5-6mesiacov cez leto. a tiež sa rozhodujeme či ísť alebo nie ;) doma sme sedeli už vlani keď som bola tehotná na PN.

sjuznkaa
4. jún 2018

@lillinka01 ja som šla na prvú dovolenku so synom, keď mal 4 mesiace (Orava, Roháče a pod.). Letecky išiel v 7.mesiacoch, takže teraz z 2.5roka má pocestované viac, ako niektorí dospelí a veľmi rád si pozerá fotky a spomíname spolu, čo sme zažili a videli.

K tvojej otázke.
Ak výhradne dojčíš, tak to máš po váčšine starostí, aké budeš riešiť neskôr (prikrmy, voda a pod.)
Do lietadla odporúčam zobrať nejakú bundičku s kapuckou kvôli klimatizácii, cumlik/hryzatko kvôli vyrovnavaniu tlaku pri vzlete/prílete. Ideálne aj malú deku na prikrytie, príp. položenie dieťaťa pri spánku - my sme nemali pre juniora sedadlo, tak spal nám na nohách a tá deka pod ním bola super.

Ak nejdete v top sezóne, je fajn spýtať sa pri checkine na možnosť mať sedadlo pri okne a pri uličke - tak budete mať jedno voľné a bábo sa vyspí.

Manducu si berte do príručnej batožiny! Kočík odovzdáte až na gate, príp. pri nastupovaní do lietadla, to je v pohode. No po prílete je kočík väčšinou v nadrozmernej batožine, čiže všetky kontroly/ vyzdvihnutie svojich kufrov robíte s dieťaťom na rukách, takže tam je manduca na nezaplatenie..a kočík odvezie všetku príručnú batožinu aspoň 😊.

Je toho fakt veľa, nájdete si svoj postup, ak by niečo, kľudne napíš SS a pokecáme, čo ťa zaujíma.

Zuzka

bestmate
4. jún 2018

@svetkaadamko mas problem, o akom dovoleni to ty meles? Nikde o tom nepisem. A ako si jej poradila ty okrem toho, ze si mna spomenula ...

yanni
4. jún 2018

@lillinka01 aby si s kocikom presla aj po naozaj zlom terene (tu piesok), tak musi mat velke kolesa, najlepsie nafukovacie. my sme mali od narodenia malej len jeden na vsetko. Naschval sme vyberali taky, aby bol fakt do kazdeho terenu a nerozhrkotal sa po par letoch. Lietame vela, kocik sme zabaleny odovzdavali vzdy ako batozinu a za dva roky neustaleho pouzivania sa mu nic nestalo (a to co sme my "stvarali" s tym kocikom, by ziadny mestsky shoppingmallovy kocik nevydrzal). Od dvoch rokov pouzivame uz len Yoyo na rychle presuny. Ten si mozes zobrat dokonca ako prirucnu batozinu do kabiny lietadla. Ale na plazi ho mozes zabudnut.

svetkaadamko
4. jún 2018

@bestmate no, skús si ešte raz prečítať čo som jej napísala a možno aj pochopíš. K zvyšku sa nevyjadrujem, lebo sa obávam, že si to aj tak po svojom vysvetlíš a to nemá zmysel. Pekný deň