Dovolenka len s príručnou batožinou

24. máj 2024

Ahoje, keďže sa blíži čas dovoleniek a ja cestujem s dieťaťom (11) do zahraničia (Espanol), idem prvýkrát len s príručnou batožinou a vôbec neviem čo si tam zbaliť. Stále som cestovala s kuframi a oblečením a obuvou na situácie "čo ak" :D, ale teraz to možné nebude. Poradíte mi čo si tam vlastne zbaliť!. Príručnú bude mať dieťa aj ja. Ubytovanie bude pri mori v byte. Ďakujem za rady 🙂

mimi3008
24. máj 2024

Plavky, zabky, zakladnu drogeriu, nejake lieky, kratasy, tricka. To je tak v kocke. Na ako dlho idete?

birika
24. máj 2024

bola som 14 dni v Maroku - zbalit to, co pise vyssie. Ja som si do lietadla obliekla tricko, teplaky, botasky a teplakovu bundu, do vaku to co pise @mimi3008 plus letne saty, ktore sa nemusia zehlit...uplne v pohode sa dalo. Uterak som si vzala len na telo - mensi, v hoteli boli uteraky aj ine potreby do kupelne..stastnu cestu

autor
24. máj 2024

ideme na sedem dní

birika
24. máj 2024

to je uplne v pohode...ja som si kupila vak priamo podla rozmerov do lietadla a naozaj 14 dni v pohode

mamina7070
24. máj 2024

je v byte pracka? vezmi si dve tricka plus jedno na seba plavky kratase jedny dlhsie gate tenke a tenky sveter na seba do lietadla, slapky dvojo nohaviciek do ruksaku
opalovak rozdel do 100ml nadobiek a ides uterak vezmi cestovny vsetko treba rolovat a tak ukladat

martinka13
24. máj 2024

No ja by som tam zmestila len lieky keď idem s dieťaťom 😀. Ale zrejme to možné je, ako píšu baby vyššie

autor
24. máj 2024

@birika áno, tiež som si taký zabezpečila, je hranatý tak myslím že sa tam dá uložiť viac vecí. Ale ako píše pani vyššie, asi je naj "naobliekať sa" do lietadla (teplaky mikina botasky) a do príručnej už len tenké veci, ktoré sa ľahko zložia.

dadis
24. máj 2024

@martinka13 V Eu kupis lieky ako u nas. Tiez sme teraz cestovali a brala som len lieky, ktora dcera berie denne na predpis v malej tyzdnovej liekovke. Ziadne analgetika, lieky na hnacku, sprej do nosa a pod. Ved ked by bolo treba, tak kupim. A leteli sne skoro rano a prilietali v noci, v lietadle sme mali oblecene dlhe nohavice a mikiny, v ruksaku uz len tricka, kratasy, spodne pradlo, plavky, sportovy uterak. Aj som mala 2 tricka take, ze ked si kupim nove, tak tie mozem pokojne nechat tam. Nakoniec sme si aj nueco kupili, aj sme vsetko zbalili aj na cestu spat.

birika
24. máj 2024

presne to som napisala vyssie

tenerifka
24. máj 2024

Ja letim v juli na 3 tyzdne len s prirucnym kufrikom do 10kg. Lietam tak vzdy. Zaklad je najvacsie oblecenie do lietadla, v noci byva zima, aj ked dostanem deku, ta je tenka. Ty ides na 7 dni na letnu dovolenku, ved to je malina.

lin_a
24. máj 2024

Cestujem takto uz roky a ano, da sa takto pobalit aj na 2 tyzdne. 😃 Na seba do lietadla tie najobjemnejsie veci - riflovka, sveter/mikina, dlhe nohavice, tenisky, klobuk, velka satka (kvoli klime, potom pouzijes na plavky, ako prehoz na vecer apod.) Podobne aj dietatu, dlhe veci a tenisky, klobuk/siltovka.
Do batohu dvoje sandaly/slapky/zabky.
Na balenie oblecenia su strasne fajn packing cubes/cestovny organizer - tricka zrolujes, naskladas a skomprimuje ti to objem, su dostupne v ikea, decathlon, alza, pepco...
Oblecenie by som zobrala letne saty, 4-5 triciek/topov + suknu a kratasy tak, aby vsetko so vsetkym ladilo (neutralne farby, koncept kapsuloveho satnika).
+ Spodne pradlo, 2 plavky.
Kozmetika zakladna, do 100ml, sprchace byvaju v hoteloch, krem na a po opalovani by som dokupila na dovci (alebo zbalit 3 nadobky kremu po 100ml, ono sa to potom lepsie nosi na plaz).
Uteraky byvaju v hoteloch, ale nosime si aj ten skladaci mikro z decathlonu (na plaz, kedze nie sme stale len na jednej plazi, ale striedame mesta).
Platenu tasku na veci na plaz (poskladana ti v batozine zaberie minimum miesta).
Lieky - tie na predpis + zakladne keby nieco, fenistil, naplaste.

vikusjk
24. máj 2024

Pod prirucnou myslis tu malu, ktora je zadarmo, alebo kufrik do 10 kg (prip. 7-8kg podla leteckej spolocnosti), ktory si priplacas cez priority?

vikusjk
24. máj 2024

Boli sme teraz traja na Malorke na pat dni a zbalili sme sa do troch malych 40x20x25 cm a jedneho kufrika prirucneho, ktory ma neviem presne rozmery, ale ten, co si beries hore so sebou. Na seba do lietadla dlhe, alebo aspon tristvrtove nohavice, botasky (zaberaju v kufri vela miesta a nam sa v nich najlepsie chodi, ak ideme po pamiatkach atd), tricko, mikina - ak je teplo, mikina len okolo pasa, ale nie do kufra, tiez zabera vela miesta. Siltovky/klobuky tiez nedavam do batoziny, aby sa "nezapucili" ale na seba.
Do kufra na spodok davam prazdny batoh, ktory potom nosime ked niekam ideme, mam to radsej, ako tasku cez plece. Na to ukladam veci, klasika plavky, spodne, ponozky, kratase, tricka, pyzamo. Ja som prihodila aj take tenke osusky z Decathlonu, vhodne na plaz. A samozrejme drogeriu (sampon bravam vlastny do malej flasticky, ale sprchac/mydlo bud je na ubytku, alebo tam kupim jeden pre nas vsetkych) a po jednom blistri z paralenu, ibalginu, a par dalsich liekov. Jop, a zabky samozrejme.

autor
24. máj 2024

@vikusjk tu malu zadarmo

autor
24. máj 2024

este taka otazka, planujem vziať klobuk len letíme v noci. Nebudem vyzerat divne s klobukom? :D

tenerifka
24. máj 2024

Budes vyzerat divne, ale nebudes jedina, co ho bude mat😁.
Prosimta, vazne, moze ti to byt uplne jedno

mamina7070
24. máj 2024

uplne v pohode s klobukom nonstres nebudes isto jedina

martinka13
24. máj 2024

@dadis no ja si neviem predstavit lietať po lekárňach na dovolenke.... No ale ved každý, ako mu vyhovuje. Ja by som tak nešla....

vikusjk
24. máj 2024

no tak samozrejme do tej malickej sa toho zmesti menej, ako do kufra, cize balit velmi rozumne

dadis
24. máj 2024