Ahojte, baby ktoré ste absolvovali s deťmi dovolenku autobusom do Chorvátska prip. Talianska ako ste prežili ten čas čo Vás bus skoro ráno vysadil pri hoteli a museli ste čakať do 14:00 kým ste dostali izbu a takisto aj cestou domov po opustení izieb. Rozmýšľam ísť s deťmi busom do Chorvátska len si v reále neviem predstaviť čo tam budeme robiť keď nás bus vysadí skoro ráno. Ďakujem
Rovnou ciarou na plaz 🙂
@lion13 vlani sme boli v Taliansku, cesta aj s prestávkami 7,5h. Neboli sme v hoteli ale v apartmánoch. Kým sme ráno došli predošlý turnus sa mal zbaliť a vysťahovať. Bolo na nich či si kufre dajú do budú či si nechajú. Na vrátnici bola možnosť nechať si veci ísť na toaletu a pod. Potom si šoféri chvíľu pospali a poobede sme vyrazili domov. Ten posledný deň ubehol síce pomalšie ako predošlé ale nič hrozné. Na ten deň sme už nemali rezerváciu lehátok tak kúpať sme sa už nešli. Prešli sme sa po meste, sadli do reštaurácie na obed. Kúpili suveníry domov, na dvore apartmánu som deťom položila karimatky a hračky, brali to športovo a autobuse skoro celý čas spali.
@lion13 vezmi si do prirucnej tasky veci, ktore si chces zobrat na plaz, plavky, opalovaky, deky na lezanie, uteraky a tuto tasku len vezmes plus osobne veci a pojdes na plaz. Veci si nechas v miestnosti na to urcenej dokedy sa bude dat ubytovat. Vopred si pozri na internete, co tam je, ze kam pojdete, pripadne obed a rychlo Vam cas zbehne. Je uplne jedno, ci ides autobusom alebo letecky, izbu dostanes az po 14,00 vacsinou, takze tu nezalezi na dopravnom prostriedku ale na tom, ako to je v danom hoteli.
Rano sa mozes zlozit v hoteli, to plati aj pre prijazd aj odjazd...Aj pre ubytovaných mimo hotel. Sla som s Turancarom a raz na vlastnu past s SAD busom, ubytovanie som mala cez inviu, myslim ze to bolo tiez cez Turancar ubytko.
@lion13 to je fakt subjektívne, v buse bolo plno ľudí ktorí s nimi každoročne chodia,(pohvaľovali si ich) po návrate domov sme si s mužom povedali že busom už nepôjdeme. Deti deti sa vyspali my dospelý nie. Ale to v žiadnom prípade nie je chyba cestovky. To je náš vek.,naše zvyky. Pred 30 rokmi som chodila v pohode aj na dlhšie zájazdy.
Ubytovanie bolo priestranné čisté , za tú cenu v pohode, ak sa vyskytol problém (upchaté potrubie)došiel pán z recepcie a vadu odstránil. Vedel plynule NJ a lámane česky. Viac krát tam bol aj delegát na kus reči. Bývali sme asi5-6min peši od pláže. Kuchyňa bola dobre vybavená. Ale ja sa neviem dobre vyspať ani v 3*hoteli v hu či SVK, iba doma vo vlastnom 😁😄. Nemám problém využiť ich služby aj v budúcnosti.
Jasné veci si berte so sebou a zatiaľ choďte niekam na pláž alebo na zmrzku či popozerať sa po okolí.
@katica06 Konkrétne v ktorom ubytovaní ste boli? Ja som pozerala Bibione franscheta či ako sa to volá. Ako je mi jasné že cesta busom pre dospelého bude masaker v mojom veku😆( za mladi Grécko aj Bulharsko busom nebol problém). Len financie sú obmedzené preto uvažujem nad touto alternatívou
@katkaseiner aj my presne tak isto, dalo sa to zvládnuť 🙂
@katkaseiner s ako starými deťmi ste boli a ako zvládli cestu ? Ja mám dcéru väčšiu 12 r. a syna 5 ročného...
@lion13 boli sme este bez detí.
S deťmi sme takto neboli...
@katkaseiner takto aj my, popozerali okolie kde co najdeme a potom az do ubytovania na plazi
my sme si nachystali veci na kupanie mimo a isli sme rovno na plaz. Na prizemi apartmanov alebo aj v hoteli zvyknu poskytnut miestnosť na odkozenie batoziny