Dovolenka - hotel

28. máj 2024

Mamičky nejedákov poradťe. Hľadám destináciu ubytovanie kde majú(šíroký možno pestrý )výber, kde ste nemal problém a nejedák sa aspoň trochu najedol. Náš nejedák bude mať v septembri 7, ale s jedlom je na tom biedne , točíme dookola tie isté jedla. Zje naše rožky (polku) ale čerstvé (bagetu, žemlu, croissant nie) bez masla , šunky či zeleniny, zje vyprážaný syr (strúhaný)ale nie taký čo malú reštaurácii, vlastne má rád ten trojobal ale iba chrumkavý, (sem tam rybie prsty ). Zemiaky(dusené) s petržlenovou vňaťou ale iba s nových zemiakov. Zeleninovú polievku bez zeleniny s cestovinou (pár lyžičiek)ale žiadne krémové či kyslé. Občas vývar( keď je slaný či korenistý tak nie. Sem tam špagety so syrom (žiadne omáčky)asi raz za mesiac.

anjelicek26
28. máj 2024

Ked vysvetlis situaciu, tak ti v kazduckom jednom normalnom hoteli presne toto pripravia (idealne poprosit den vopred, nech kuchar vie)... sama napisat jedalnicek a pozriet kartu a poziadat o tie upravy, ktore syn nema rad. A podakovat sa poriadnym prepitnym pri odchode... vsetci spokojny... ja to tiez tak riesim, ked ma syn nejake speci predstavy, vzdy nam vyhoveli...

tenerifka
28. máj 2024

@anjelicek26 jasne, upecu slovenske gumove rozky🤦‍♀️
Autorka, decko ti od hladu neumrie, ak sa jedna o dieta bez dg. Skratka bude jest to, co si vyberie v bufetovom stole, vsetky hotely 4* a vyssie maju vyber z tolkych jedal, ze sa ti panenky prekrutia. Ak nie, tqk je to uz pripad pre psychiatra

autor
28. máj 2024

@anjelicek26
@tenerifka prešli sme v Taliansku (aj inde)pekárne i nákupné centrá , nech si dieťa vyberie bez úspechu. Neverím že niekde v zahraničí zabezpečia denne jeden obyčajný čerstvý slovenský rožok. Môžu byť hociaké Švédske stoly ak sa mu jedla nebudú pozdávať nezje nič a potom je to s ním hrozné, to bude utrpenie pre zvyšných troch členov rodiny.

abbey1
28. máj 2024

Ešte asi žiadne zdravé dieťa dobrovoľne od hladu nezomrelo. Ja som teda veľmi tolerantná matka, ale všetko odtiaľ potiaľ. Prečo majú zvýšení členovia rodiny trpieť?
Keď mu nič nechutí, tak je h celú dovolenku je len jednu vec. Alebo môžeš slovenské rohlíky mrazené zobrať. ;)

tenerifka
28. máj 2024

Pecivo sa konzumuje len v Europe, deti inde na svete jedia na rañajky ryzu, polievky, ryby, zeleninu..... Klud a nohy v teple. Bez gumovych rozkov nezomrie (ja ich nejem 25 rokov a dari sa mi skvele, moje deti ich nejedli nikdy a ziju). Mozno prave treba taku dovolenku, kde mlady zisti, ze svet sa nekruti iba okolo jeho riti

tenerifka
28. máj 2024

Autorka, ved napis, chlapec je chory?

mk1111111111
28. máj 2024

Tak nechodte do hotela, ale na apartman. Vy do restauracie a malenu navaris, jedava stale to iste, ani sa nenarobis a rozky do mrazaka tiez v apartmane ulozis

sense
28. máj 2024

Chlapec ma nejakú diagnózu, poruchy príjmu potravy? Intolerancie, alergie?
Ak nie, nerieš... Žiaden zdravý jedinec sa dobrovoľne nevyhladuje.... A teda už v priemernom 3j hviezdovom hotely bývajú dosť rozmanité raňajkové bufety, vo viac hviezdičkových ešte rozmanitejsie.... V najhoršom prípade nech je uvarené suché špagety...
V druhom prípade apartmán a nabal mu rožky do mrazaka, a syr na špagety aké má rád....
Prepáč ale toto je niečo co by som u dieťaťa netolerovala aby sme sa pri spôsobovali jeho rozmarov, pokiaľ je zdravotne v poriadku...

anjelicek26
28. máj 2024

Hladom neumrie, neboj sa. Alebo apartman a budes piect rozky.

autor
28. máj 2024

Každý rok sme boli zatiaľ v apartmánoch kvôli tomu
@anjelicek26

autor
28. máj 2024

hladám rady od mamičiek nejedákov, kto také dieťa nemá nevie o čom píšem

kp7333
28. máj 2024

Hotel Donat v Zadare by mohol splnat to, co pozadujes. Pecivo velmi podobne tomu nasmu, polievky sa nakladaju zvlast vyvar, zvlast cestovina a extra varena zelenina k tomu, kazdy si namixuje, ako mu vyhovuje. Siroky vyber jedla (svedske stoly), vzdy nieco varene/dusene, grilovane, pecene, vyprazane, ryby, maso hovadzie, bravcove, hydina, cestoviny, rozne prilohy. Moje deti su tiez priebercive, tu si vzdy vybrali.

muchotrafka298
28. máj 2024

Napisem Ti sem uprimne, to by si musela ist do neviem akeho spickoveho 5 hviezdickoveho hotela, aby sa kuchar tocil okolo tvojho syna a pripravoval mu jedlo. To je fakt nerealne. Svedske stoly maju vacsinou pestry vyber, ale naozaj nikto nebude brat ohlad na to, ze je tam 300 dovolenkarov a tvojmu synovi chystat vyprazany syr ci vlastne len ten trojobal /vacsina krajin to vobec nepozna ani/ alebo nebodaj zhanat cerstvy slovensky rozok. Varene zemiaky? Ak maju tak mozno, inac mas hranolky alebo opekane.

amelie2017
28. máj 2024

Robim v 5* hoteli, intolerancie, alergie plnime na 100% bez mihnutia oka, halal, bez soli, bez oleja,..ak deti nechcu nic ine len rybie prsty alebo hamburgery a prave nie su, v kuchyni zasomru, ale pripravia. No keby som tam prisla s dusenymi novymi zemiakmi s petrzlenovou vnatou, tak by po mne letela panvica ak nie pekac.
Apartman alebo nech sa dieta prisposobi. My doma tiez varime pomalu 7 jedal dokola, ale toto by som netolerovala.

mirkam3
28. máj 2024

@amelie2017 a ešte ako píše prvá diskutujúca “sama napisat jedalnicek a pozriet kartu a poziadat o tie upravy, ktore syn nema rad.” 🙄🤯

mclissa
28. máj 2024

Autorka moj syn je sice velmi dobry jedak, zje mi vsetko. ALE. Na dovolenke mu nesmakuje tak ako doma. Vybera si sam a ja neriesim ked chce jest kazdy den na ranajky suche gulicky nech sa paci, zapil to mliekom. To ze si vybral na obed uhorku no co zjedol, na veceru hranolky a chicken nuggets (co doma mi to nikdy nezjedol ani nepytal) no jedz. Ze si vybral suchu cestovinu, zjedol tri lyzice polievky a toto jedol 11 dni. Neriesim. Vyber si zjedz, nechces budes hladny. U svokry mi jedol 5x do dna uhorku tri dni v kuse, potom kukuricu a sem tam zahryzol do nejakej zemle. Na Slovensku jedol 5 dni svieckovu. Aj s rezancamj.
A prezil uz ma 3 roky. Ja si idem na dovolenku oddychnut a nie aby som sa jedovala a ponukala mu milion moznosti. Od hladu neumrie.
Na Mallorce prezil 3 dni na rajcinach a mozzarella (doma rajciny ani pocut).
Jedalnicek ti budu vediet upravit v ala carte hoteloch nie all inclusive.

michelle567
28. máj 2024

A veď 7rocny možno si niečo vyberie. Dáš mu tanier vždy a povieš nech si vezme čo sám chce a to aj zje. Inak asi by som zavarila zopár malých fľašiek tej vašej zeleninovej polievky bez zeleniny a vývaru. V prípade núdze mu tam zohreješ

autor
28. máj 2024

@mclissa to by som sa cítila ako v raji.
Dg nechcem rozpisovať ale vo veku 3,5r vážil iba 9,5kg

mironka
28. máj 2024

No ja sama mám 4 deti a z toho takmer 9rocna dcéra je na svoj vek porovnateľne nižšia a chudunká...tiež zje veľmi málo a dosť vyberá...na dovolenke má možnosť výberu ..vôbec to tak neprezivame....keď nechce, bude hladná...a tak dokola je to isté....čo si vyberie ..cestoviny, hranolky...

mk1111111111
29. máj 2024

Lenze Tvoje poziadavky zneju, ako by si chcela, aby niekto varil pre Tvoje dieta, tak jedine, najat kuchara. V hoteloch sa vari pre vsetkych rovnako, ak sa dieta nechce prisposobit, tak naozaj musis len a zasa varit.

matkahelka
29. máj 2024

@anjelicek26 to urcite, v kazdom hoteli budu kazdemu nejedakovi pripravovat jedla na mieru. ak bude v hoteli 5 nejedakov, zamestnaju zvlast kuchara, ktory bude vyvarat pre take deti. to urcite.

matkahelka
29. máj 2024

Dieta nema dg., nema dieteticke obmedzenia, nikto pre neho zvlast varit nebude. v kvalitnych 4* hoteloch je na vyber vzdy mnozstvo jedla, ale tvoje dieta nie je nejedak, ale len vymysla. tak nebude mat cerstvy rozok denne, nebude mat chrumkavy trojobal, nebude mat cerstve zemiaky s petrzlenovou vnatou. zje, co bude v ponuke. nezje? bude hladny. v nasich podmienkach deti na hlad neumieraju. mne nasa pediatricka povedala, ze nejedaci su vzdy len deti z dobre situovanych rodin, ze sa za 40 rokov praxe nestretla s tym, aby bolo dieta nejedakom zo socialne slabej rodiny. dieta vymysla do takej miery, do akej miery mu to dovolia rodicia.

mclissa
29. máj 2024

Poznam takeho nejedaka. Strazila som ho zopar dni. Doma by jedol iba hranolky a chicken nuggets a sladkosti. Nelubi to a to a ani hento.
Zvlastne u mna zjedol za tie dva dni vsetko. Mlademu som na rovinu povedala, nic ine nie je. Ked nezjes budes hladny ja ti ine robit nebudem a ani nepobezim do obchodu. A rodicia len na mna oci vyvalovali. Ze on? Tiez si myslim, ze je to o vymyslani, lebo jednoducho si to moze dovolit. A vie, ze moze vymyslat.

autor
29. máj 2024

@matkahelka sorry ale kde si čítala že dieťa nemá dg a zdravotné obmedzenia?

tenerifka
29. máj 2024

No a kde si pisala, ze ich ma? Prepac, ale po tom, co si dostala takmer 20 zhodnych odpovedi, teraz ides vytiahnut, ze dieta je chore? To mame mat vestecku gulu? A inak si ok?

matkahelka
29. máj 2024

a ake ma dieta zdravotne obmedzenia, ze jedava struhankovy obal zo syra a len mlade zemiaky s petrzlenovou vnatou? dieta ma PAS?
Cestujeme do zahranicia niekolkokrat rocne, vzdy do min.4* hotelov, kedze moja dcera nie je sice vyberava, ale ma dieteticke obmedzenia a naozaj v ziadnom hoteli, kde su stovky ci tisice hosti nikto okolo tvojho dietata skakat nebude, obzvlast pri jedlach, kt.bezne v zahranici ani nepoznaju. ak nechces, aby dieta hladovalo, musite chodievat len do apt a dietatu musis varit. moj koment prosim neber v zlom, naozaj to tak nemyslim, ale jednoducho hotely nemaju kapacity na to, aby vychadzali v ustrety kazdemu s ojedinelymi specifickymi poziadavkami.a mimochodom, hotel donat, kt.tu bol poskytnuty ako priklad dobrej stravy je hotel pre vyslovene nenarocnu klientelu, kde je strava uplne hrozna. len polotovary a olejove jedla. o vyvaroch sa hovorit neda, kedze chorvati vyvary vobec nepoznaju a robia len presolene bujonove polievky kvoli slovenskej a ceskej klientele.

betulinka1
29. máj 2024

Ako mama nejedáka. Na hoteloch je na stoloch tolko lakadiel, že vzdy si niečo nasiel aj ked to boli len gulicky s mliekom. Sú rozne formy pečiva, aj ked to nebude klasický rozok bude to iný druh, tak rozkrojiš a zje. Častokrát sú tam palacinky, lievance. Tvoja uloha spočíva v tom, že sa s ním nerozprávaj spôsobom, že snáď niečo zješ ale spôsobom bude tam toľko možností, že ochutnáme z každého, čo sa nám bude páčiť. Detto obed a večera. Ked si dá len ryžu s maskom, cestoviny, zeleninku. Vyprážaný syr neviem či som niekde videla v zahraničí.

zorkahorka
29. máj 2024

Hlad ho nauci. Nenaucil sa nic ine jest, lebo mu vychadzate v ústrety a davate pod nos len to, co chce.

zorkahorka
29. máj 2024

@matkahelka to je dobry postreh... vasa dr ma pravdu. fakt nepoznam deti z chudobnych rodin, ze by vymyslali

muchotrafka298
29. máj 2024

Mna este napadlo, ze existuju na prenajom vily aj s personalom v primorskych oblastiach, takze toto by bola tiez cesta. Len na to treba dost vysoky budget. Mas tam personal, kuchara, upratovacku, spravcu, takze ti vyjdu maximalne v ustrety.