Dovolenka - Grécko/španielsko

alz_24
31. aug 2024

Ahojte, hľadáme dovolenku teraz v septembri Grécko alebo Španielsko - ešte sme neboli , vždy sme boli iba rezorty Turecko Egypt Tunis kde boli plážové bary a tu nastáva moja otázka ako riešite to, že na pláži nie je bar ? Napr my sme zvyknutí ísť po raňajkách na pláž a sme tam aj do večera ale teda aj s občerstvením. Nevysmejte ma prosím, reálne preto zvažujem či tam ísť na dovolenku. Pripadne poraďte a odporučte hotel. Ďakujem 😊

misana84
31. aug 2024

Tak ja skôr odporúčam Grecko( teplejšie more) a to musíte hľadať taký rezort kde je Iba rezort a majú v all aj tuto službu… bude asi trosku drahší. Grécko sa navštevuje hlavne tak, že si pozicas auto a spoznávaš, cestujes…

mojemenonikto
1. sep 2024

@alz_24 Ak si si zvykla na rozmaznávanie all inclusive v krajinách ako je Tunisko, alebo Turecko tak môžeš byť európskou verziou sklamaná. Napriek tomu ja mám radšej dovolenku v Európe. Osobne uprednostňujem Španielsko pred Gréckom, ale obe krajiny sú krásne a cítim sa tam príjemne. Ak by som išiel do Grécka, tak tam by som si asi radšej vybral nejaký ostrov. V Španielsku sú pláže zo zákona verejné, takže preto tam hotely nemôžu mať umiestnené svoje bary. Občerstvenie dostaneš iba pri bazéne. Platí to napríklad aj pre slnečníky, ktoré sa na pláži pri mori platia.
Na rozdiel od dovolenky v Turecku, či Tunisku, kde si prakticky celý pobyt zavretá v rezorte, európske pobyty sú zaujímavejšie tým, že každý večer môžeš vybehnúť niekde do mesta, poprechádzať sa, ísť do lokálnej reštaurácie a si tak oveľa v bližšom kontakte s miestnymi. Preto mám dovolenku v Európe oveľa radšej.

yoxinka
1. sep 2024

Keď si “rozmaznaná” turecký a egyptským all inclusiv, tak v Európe asi budeš sklamaná. Aj v Grécku sú AI rezorty, ale je to neporovnateľne drahšie ako Turecko a Egypt. My chodíme na grécke ostrovy sami, bez cestoviek, chodíme na 2-3 týždne a teda máš tam normálne pláže s barom/reštikou, kde sa dá celý deň rochniť. Prídeš ráno, švacneš sa na lehátko, ktoré patrí k baru/reštike a normálne ťa celý deň obskakujú, ale všetko si platíš. Grécko je však úplne o inom. Je to o behaní po krajine (požičanie auta), papaní v miestnych zastrčených tavernách (čím zastrčenejšia, tým lepšia papanica - topka, keď ťa majiteľ vezme do kuchyne, že toto máme navarené z dnes ráno ulovených rýb, vyberte si, čo si dáte), kochaní sa všetkým okolo a vychutnávaní si toho ich pohodového vibu (doooont woooory, evrithink is olraaaajt, it is jooor vekejšn). Keď toto nechceš riešiť, chceš ležať celý deň pri mori a cuckať drinky, kašli na Grécko a pokračuj v dovolenkách AI v Egypte, Tunise a Turecku.

lakebabe
1. sep 2024

@alz_24 pozri si Rodos Lindoss Princess, je na dosť dobrej úrovni. Turecko to nie je, ale je super. All inclusive mas tam všetko. Alebo oblasť Peloponez, nájdeš tam fakt pekne all inclusive rezorty so všetkým

nelka93
2. sep 2024

Akurát som v Grécku a teda bar na plazí mí nechýba lebo je asi 10 metrov od plaze. Grecko je úžasné a ma krásne ostrovy. V Španielsku som bola len na malorke a tiež sa mi páčilo. Ja len odporucam

macka06
18. sep 2024

@alz_24 tiež mám takú dilemu, kvôli staršej dcére ta už nechce o Turecku ani počuť 🫣 mňa zaujal amada Colossos Rhodos, čakám na satur kedy vyhodia cenu 🤔 Počula som, že Grécko bude drahšie ako Turecko tak uvidíme😟

linduskus
18. sep 2024

Urcite grécko. Napr ostrov Zakynthos