Ahojte, v júli sa chystáte na dovolenku buď Egypt alebo Turecko ešte sa rozhodujeme. Máme 21 mesač.dieťa a pôjdeme s ním prvý krát letecky. Chcem Vás poprosiť tie čo ste boli v týchto destináciách s takým malým dieťaťom že kam ísť radšej ( či Egypt alebo Turecko) a tiež nejaký rady, tipy, triky. Čo zobrať určite, čo je zbytočné, atď. Ďakujem pekne
som za Turecko, ale pozerajte len 5*
@miriam1704 Určite radšej Turecko, min. kvôli lepšej a dostupnejšej zdravotnej starostlivosti a menšiemu riziku zdr. problémov, plus sú pre deti lepšie vybavení, čo sa týka atrakcií aj stravy a aj let je o polovicu kratší.
V juli bude dost horuco aj v Turecku, ale v Egypte asi este viac. Kazdopadne volila by som urcite Turecko
Nedá sa vám ísť mimo letnej sezóny? Tie teploty budú pre tak malé dieťa dosť nepríjemné. My sme boli v Egypte s 2 ročnou v októbri/ novembri a to bolo fajn 😊
s 2r. sme boli v Turecku ale v septembri 😊
No ak už silou mocou s deckou tak *5 hotely all inclusive, kde bude aj klimatizácia, lebo takto bude revať od rána do večera. Brutálne vysoké teploty je záťaž aj pre dospelému, nie ešte malému decku
@miriam1704 ahoj Turecko úžasná je oblast Colakli v Side naaaaadherná pláž, 0kamienkov pozvoľný vstup do mora. Prešli sme s deťmi už oblast Belek, Laru a neodporúčam kvôli moru, hotely najlepšie (a najdrahšie) sú práve v týchto oblastiach nakoľko transfer z letiska trvá 30-45min. Ale moje deti mám 2 ročného a 3,5 ročného sú vodné živly a more a pozvoľný vstup žiadne kamienky za mňa vyhrali. Transfer trval 1,5hod aj a vykladaním ľudí.
Teraz ideme do Egypta do hotela Xanadu Makadi Bay ma úžasné hodnotenia. Vždy chodíme na 11-12dní nie menej. Aj na Rhodose sme boli a dvomi.
Mimochodom dovolenky sa najviac Turecko - Egypt oplatia kupovať v novembri - decembri keď vyhlásia first minute. Ceny teraz v januári sú omnoho už vyššie ako som ja kupovala v novembri. Chodíme buď v júni alebo septembri. Pohoda 🙂
S 2 r jedine v septembri.tie horucavy nie su sranda pre detsky organizmus.
@miriam1704 s takým malým dieťaťom určite Turecko, minulý august sme nemali ani veľmi horúco okolo 35 takže na dovolenku ideálne
@miriam1704 s tak malym dietatom a este v najhorucejsom mesiaci by som do Egypta urcite nesla.mne ako dospelemu tam bolo na skapatie,nieto este dietatu
Turecko, 5 hviezdickovy hotel, all inclusive. A s tak malym dietatom aj sukromny transfer z /na letisko.
My sme boli s takou malou, ale v Septembri. Sukromny transfer z letiaka bola top extra investicia. Kym ludia este len cakali na papiere pri stanku, my sme uz nasadali do auta s flasou vody v ruke a dokonca s autosedackou. A to sme z letiska vyliezli posledni, lebo kocik prisiel posledny na pase. Na hotel sme dorazili ked transfer este len vyrazal z letiska...
naspat to iste, tranfer mal po nas prist o pol noci. My sme a kludom o 4tej rano nasadli na taxik a za chvilu sme boli na letisku.
Egypt je krásny, no určite nie v lete. To bude masaker. Minulý rok sme boli na veľkonočné sviatky a bolo super teplučko. Skôr Turecko..
@lucia13022023 ale studene more..ideal maj a september.oktober
@janinah pre dospelých sa dalo, deti boli v súkromnom bazéne.
@miriam1704 boli sme v Turecku s 10mesacnou dcerou a úplná pohoda. Ale v polke maja, nechceli sme extremne horucavy. Bolo krasnych 30 stupnov, prijemne more. Egypt by som nevybrala kvoli horucavam a zdravotnej starostlivosti. A tiez odporúčam súkromný transfer. Boli sice len v Lare (10km od letiska), ale aj tak sme si ho objednali.
Dceru sme mali prvy krat v Egypte v auguste,ked mala 14 mesiacov. Zvladala to tam perfektne,cely let tam aj spat prespala.
v egypte som bola 5x a s tak malym by som nesla, nie kvoli tomu, ze je tam zle....egypt je kraasny ale v juli teploty velmi vysoke, casto maju ludia traviace tazkosti, ak chyti zdravotne komplikacie nemocnice su tam na oko celkom ok, vozia na cesku kliniku, no liekov je malo, chybaju aj bezne dostupne lieky.....Klasika od bolesti, paralen, infuzie, zub urobia ale pri detoch tam tie detske lieciva su v obmedzenom mnozstve. Moj ma 7 rokov a este s nim sa nechystam do egypta az ked bude mat cca 12 rokov, tak som bola aj so starsim...
S tak malym som bola na Cypre a bolo fajne