Dovolenka - Egypt

katuska599
11. feb 2017

Dobrý večer všetci,
rozmýšľame tento rok nad dovolenkou v Egypte. Keďže to bude naša len druhá dovolenka mimo SR, chcela by som Vás poprosiť o Vaše skúsenosti, rady, postrehy, odporúčania a tak :D Do ktorej oblasti sa radšej vybrať (rozmýšľame nad Marsa Alam)? Čo určite navštíviť, čomu sa radšej vyvarovať. Načo prihliadať. Máme dve deti vo veku 6 a 12 rokov, chceme aby to bolo potešujúce aj pre ne....teda myslím aby sa mali aj oni kde vyblázniť. Čítala som, že sa odporúča obuv do vody...nebude problém pri plávaní??? Chceli by sme skúsiť aj šnorchlovanie (na odporúčanie známych)....atď... Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše rady....tipy.. odporúčania.

dzubo
11. feb 2017

Ja by som s detmi do Egypta nesla...Ale urcite sa tu najdu aj ine nazory 🙂
Ide o to,ze dospeli si musia davat pozor,co papat a pit 🙂.Ako ustriehnete deti?Co faraonova pomsta?
Ja by som to neriskovala... Aj ked rozumiem,ceny dovoleniek su teraz priaznive 🙂...tiez nas to laka,hlavne kvoli snorchlovaniu...je tam nadherny podmorsky svet...my sme boli v Hurghade,priamo
Ak sa teda rozhodnete,urcite odporucam vylet na Giftun...uzasne rybky,koraly,voda.... 🙂

jarhal
11. feb 2017

urcite by som sla napr do hurgady..boli sme minule leto chodime tam uz roky... faraonovej pomsty ako s aludovo hovori sa nebojim..a to sme boli z 3r. nic jej nebolo pila vsetko zubky si umyvala tiez z tou vodou,..ono je to hlavne z tej klimy zmeny podnebia horuce dni ladove napoje...nie je to vodou...tu filtruju ...je tam tolko moznosti pre tak velke deti ..animatori,discoteky ,vylety atd..kazdy den zazitky ine...boli sme vecer korculovat v hoteli je ladova plocha pozicaju aj korcule ..5 restauracii mozes si vybrat kd echces prave jest....ale najlepsie a najkrajsie je more...vzdy teple a krasn y podmorsky svet ...a ceny az tak dole nesli..oni si ceny drzia myslim tie nemecke hotely..tie lacne 3*** su lacen tam by som neodporucala ..iba ak 5*****...mam v albume nejake fotky tak si to mozes pozriet...

katuska599
autor
12. feb 2017

@jarhal ďakujem veľmi pekne 🙂 o tej "faraonovej pomste" počujem prvykrát tu..takže to musím naštudovať... keď sme boli v Grécku tak tam bol tiež problém s vodou no ako píšeš tiež ju filtrovali a problém nebol žiaden ani u nás ani u detí....

ja197
12. feb 2017

My sme boli v Egypte pred 2 rokmi, síce iba ako pár, bez detí, ale zážitky sú...Egypt sám o sebe má aj pozitíva aj negatíva, úžasné ale fakt úžasné more, horúce, hladký piesok, nádherné výlety, zážitkové aj historické, boli sme na púšti na štvorkolkách, pri pyramídach, fakt nádhera, avšak jedlo bola bieda, samozrejme na každom hoteli je to inak, a ďalší veľký a vlastne najväčší problém boli problémy zdravotné, je mizne

ja197
12. feb 2017

*možné že každý človek to prostredie vníma inak, na každého to inak vplýva, my sme však boli od 3 dňa zdravotne úplne v prdeli :D ja som skončila na infúzii (zdravotníctvo je TOP inak, aspon pre turistov) , takže keby som sa tam mala vrátiť tak určite si dám predtým tú injekciu pichnúť....ale za mňa napriek všetkému v porovnaní s chorvátskom a bulharskom kde som tiež bola, bol Egypt úplne najlepší....

janulabb
12. feb 2017

s tými zažívacími problémami je to v takýchto krajinách ako Egypt, Turecko, Tunis vždy hop, alebo trop. Môžeš si prečítať 100 fór k tejto téme, ale len tam zistíš, či vám zle bude alebo nie. Nám bolo zle všetkým trom, všetko bolo inak tip top, hotel nádherný čistučký nový, more prekrásne teplé čisté, prostredie top, ale kôli zdravotným problémom už vyberáme krajiny, kde netreba piť balenú vodu.. Treba skúsiť.

jarhal
12. feb 2017

ANTINALsu tablety ktore s a tam daju kupit...stoja 1€...predavaju ich iba v egypte ..hned po prvej davke uz je po hnacke ....to kazdemu odporucaju delagati,..no ja mam dobry zaludok aj na slovensku takze nikdy som tie tablety nemusela...vody sme najprv prve roky kvoli odporucnaiam pili len flaskovu bali sme sa ako vsetci...no casom som si dala lad do coly a nic mi nebolo..deti tiez...manzel bohuzial ten to schytal aj ked pil LEN z flase... takze u mna faraon nehrozi..ja zjedm vsetko som ako kyselina..ale ako uz som spominala ludia z citlivym zaludkom to mozu schytat ale ten antinal je zazrak...treba ratat aj z tymto lebo kazdy sme iny...ALE aj na to je liek...😉
velmi zavazi aj to ci dovolenku travite pri bazene lebo tam tu vodu neleju z flase...a pouzivaju roznechemikalie...videla som ako to tam kazdy vecer leju na galony..lebo preds a nevypustai bazen velky ako tesco...tei filtracie zjavne nestacia...a kolko lludi tam robi potrebu to ani nechcem vediet ..takze odporucam to MORE ...ako som hore pisala zazivacie problemy to su aj preto ze je to zmenou klimy a teplotami vzduchom a horucavou..bazenom..ved aj ti co boli pri pyramidach to polozilo predsa tam su akoby pivnice zly vzduch a 40st..no nie sme zvyknuti..preto by som v lete na tieto vylety urcite nesla ..treba si uzivat more a ten vzduch to je tam naj...

maria1989
12. feb 2017

My sme boli pred pár rokmi v Tia Heights Makadi Bay, vybrala som to podľa recenzií na šnorchlovanie 😀 Inak čo sa týka hnačiek, to sme nemali vôbec.

babo78
27. feb 2017

Ahojte, v Egyptesom bola veľakrát a v oblasti Marsa Alam v hoteli Concorde. Bolo vynikajúco, Chceli by sme ísž tento rok znovu ale rozmýšľame ktorý hotel skúsiť. Viete mi poradiť, ktorý je naozaj dobrý v tejto oblasti?🙂 Ďakujem

tatrankamoja
3. apr 2018

dievčatá, už máte vybratú dovolenku? kedy idete a kam?

77nelinka
3. apr 2018

@tatrankamoja My ideme v júni do Fort Arabesque. Konečne po deviatich rokoch zase do Egypta 🙂