ahojte,
chceli by sme ist do thajska v juli alebo v auguste. Viem, ze hlavna sezone je november - april, ale nemam chut sa tlacit medzi turistami. Boli ste niekdo v thajsku v letnych mesiacoch? Su tam prilis velke monzuny? Dakujem za vsetky tipy.
@lastom My sme boli v Thajsku minulé leto, zhruba posledný júlový a prvý augustový týždeň a to na poznávacom zájazde spojenom s pobytom pri mori. V rámci poznávacej časti zájazdu sme "vymákli" celkom fajn počasie, lebo pršalo v noci a cez deň sme mali väčšinou pekný slnečný deň, samozrejme bolo veľmi teplo a vysoká vlhkosť vzduchu. Horšie to bolo, keď sme sa presunuli k moru. Jeden deň bolo pekne a ostatné dni nieže pršalo, ale doslovne lialo, takže kúpanie v mori ani náhodou. Dokonca ani na Phi Phi sme neboli, lebo lode mali zákaz vyplávať, také nepokojné bolo more. A čo sa týka toho dažďa, ten prišiel niekoľkokrát za deň a boli to teda riadne lejaky, také, že ani na druhú stranu cesty sa nedalo prejjsť, lebo sa človek bál, že ho tá voda zoberie so sebou...... Ale týmto mojím príspevkom ťa nechcem strašiť a odrádzať od Thajska, možno že vy budete mať šťastie na lepšie počasie.
Nie len kvôli moru by som nesla. Som bola a veru netrafili sme moc pekne pocasie. Neznamená ze bude liať cely den ale každý den sprchlo a bolo tak skôr pod mrakom a na mori boli vlny.ale my sme stále kdesi behali a spoznávali, na spoznávanie nevidím problém ist v tomto obdobi. Takze ak spoznávať, hor sa do toho, ak ležať pri mori tak to radsej niekde inde.
@lastom Nešla by som tam v tomto termíne ako píšeš. Počasie sa nedá moc predvídať a ako píše vyššie @nikawero12 ak chceš cestovať môže sa Ti stať, že uviazneš na ostrove a ďalej sa kvôli počasiu nepohneš. Thajsko má také množstvo ostrovov, pláži apod., že silno pochybujem, že sa tam budeš s niekým tlačiť. Sestra tam bola v decembri a chválila si, ak si chcela dalo sa celkom aj pocestovať a tiež nájsť opustené miesta.
Keď sa povie tlačenica na pláži napadne mi Chorvátsko a to je pre mňa teda nočná mora 😀
Ja som tam bola dva mesiace cely jul aj august....
Vychytali sme aj napriek obdobiu dazdov nejaku velmi suchu sezonu... Bolo uplne krasne, a ked poprsalo tak vecer.... Vynikos! Praveze kamoska bola v decembri teraz a uplne otras... Ale to je prave tam zima... Ked uz tak februar aj nejaky maj je top... ale teda ja si tie nase letne mesiace tam neviem vynachvalit
Boli ste prosim niekto v Bangkoku v auguste? Ked byvaju zaplavy byvaju aj v tejto casti Thajska? Dakujem.
@lastom Sme na tom podobne, chceme ist prelom jun/jul na Phi phi a Koh yao yai......tiez sa bojim zleho pocasia, nie sme velmi na chodenie po pamiatkach, mame radi plaz a more a obcas nejaky ten vylet. Jedna kocka tu pisala, ze bola v tomto obdobi a ze pocko vcelku ok, aj dazd, aj slnko....snad niekto este prispeje so svojou skusenostou