Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...
@henta my sme takto boli pred dvoma rokmi, sme sadli do auta a išli... ale bez detí, s dieťaťom by som takto asi nešla, pretože kým sme našli dobré ubytovanie, chvíľu to trvalo... ale ušetrili sme 🙂
@henta My sme boli minulý rok. Náš malý mal presne 9 mesiacov. Bežne sme chodievali na vlastnú päsť ale s dieťaťom si to dosť dobre neviem predstaviť. Išli sme cez agentúru a ubytovanie nás stálo 100 Eur na noc. To sme mali 2 izbový apartmán s obývačkou a samostatnou kuchyňou. Bez agentúry by to stálo 80 Eur. Stravu si
vždy berieme so sebou, okrem pečiva, zeleniny a ovocia. Toho tam je naozaj dosť a ceny sú tam skoro ako u nás. Sú samozrejme výnimky. Ale dá sa tam dobre napapať aj v reštikách. Tento rok pôjdeme zase a veľmi sa už tešíme, malý bude mať tiež skoro 2 roky.
Na kazdom rohu mas volne apartmany, myslim ze problem to nie, akurat sa musis obrnit trpezlivostou ked budes hladat vhodne ubytovanie aby to maly vydrzal...vsak nech vas muz vysadi niekde v centre ide hladat a potom mozte pokracovat...my sme boli na Istrii a jedna nadrz nam vystacila na 1200 km, cize sme tankovali az cestou spat a to sme tam dost pobehali autom...poplatky mas ked pojdes cez rakusko a slovinsko len dialnicne znamky....strava tam - no mas obchody + restauracie a ceny su zhruba ako u nas iba o kusok vyssie🙂)) len prosim ta zisti si dopredu miesto kam by ste isli aby ste mali piesok na plazi...
ahojte, aj mna veru zaujima dost tato tema, chystame sa v sezone autom do chorvatska k moru, dvaja dospeli a dve deti, prvykrat ideme skusit nieco hladat len tak na blink, mam z toho aj trosku obavy, dajte nejake dobre tipy na ubytko a kolko asi euracov Vas vysla cela dovca so vsetkym...cesta,ubytko,strava,drobnosti,poistenie ( varit si chceme sami)...dakujem
Dobry den,suhlasim s locko007.Predstavte si tuto situaciu: Idete autom, male 2 rocne dieta, ktore moze nemusi vydrzat v aute, hladate.Mozte najst na 1x mozte na 10x Vy unaveni, dieta tiez.Pocas toho treba oddychovat, papat, pit, prechadzat sa.Hovorim o dietati.Ja by som pockala kym dorastie do veku kedy bude vacsie, samostatnejsie.Nevravim, ze nenajdete ubytko ale ten cas, rozhodnutie, cena a pod to predĺži.Výhoda chorvátska je :dĺžka cesty,nie velmi velka recova bariera, velmi zdrave more.Podla mojho nazoru nevyhody:Tento rok cestuje do Chorvatska ovela viac ludi autom a autobusom, menej lietadlom-preplnene počas sezony, pláž( ak sa poberiete tam kde je piesočnatá ((a v Chorvátsku sú také)) OK) v inom prípade je všade štrk, kameň, berte toto do úvahy pri dieťati a jeho možnosť čapkania sa vo vode.Čim pojdete juznejsie tzm stabilnejsie pocasie.Určite sledujte počasie!V Chorvátsku prevládajú počas leta mnohé vetry ( nemyslím tým človečenské🙂, ked dorazia na pobrežie ochladí sa a dosť, hlavne voda.Taktiez berte do úvahy možnosť čo v prípade ak ochorieme, resp. poraníme sa? Poistenie určite. Veľa veci Vám vyrieši cestovka v týchto prípadoch.Nájsť len tu správnu.A ešte niektoré ponúkaju aj programy pre deti v rámci ceny.Držím palce.Verím,že Vám to trocha pomôže.Šťastnú cestu
@henta - my chodime bez agentury..1x sme isli, ked mali dvojicky 3 roky..na blind by som si trufla teraz v pohode, ale len do oblasti, koru poznam...ale aj tak ked nenajdes v jednej dedine..sadnut, deti do autosedacky..mne sa to zda ovela komplikovanejsie, ako ked si najdes ubytko cez net....
na dovcu ratame tak 1000-1200E..ubytko mame za 50E..spalna, kuchynu spolu s obyvackou a WC so spchou, cesta 200E a jedlo extra neratame, ved aj doma by sme jedli..my si varime sami..sem tam do restiky, ale maloco, skor vecer grilovacka
ohladne hladania ubytka..my sme hladali Nyigerhasze..v Madarsku...resli sme 3 domy, kym sme nasli ubytko..a to bola iste, že chceme tam a nie, že este vyberame miesto, kam pojdeme...
ahoj, ak chces agenturu, skus adriahome, su skvely, specializuju sa na Cjorvatsko,v kazdej destinacii maju svoju pobocku, tu zaplatis 30% ceny na mieste pri obhliadke zvysok, ak sa t nepaci ubytko co si si tu vybrala na mieste ti ponuknu dalsie ... My sme min.rok boli na blind s 2rocnym drobcom aj na Krku aj v Cierkevnici, sice sme dlhsie hladali ale nasli podla nasich predstav, okrem toho mas tam aj turisticke centra kde ti bezplatne poskytnu info kde je volne ubytko co stoji a navedu ta tam. My sme brali stale papanie so sebou, jasne ze sme zasli aj nieco zobnut do restiky ale ovocie, zeleninku a pecivo sme kupovali tam. drzim pace
@karmelka77
@spiro
@mima595
@petrake dakujem vam za info 🙂 ... tak my mame cestovne poistenie ... tak ohladom tohto nemam vobec obavu ... +aj z nasej poistovne mame zahranične poistenie...už minuly rok som sa informovala, ale nepodarilo sa nam ist vtedy na dofču ... dcera vydrží byt v aute aj 8-9hod v aute, tak tohto sa tiež neobavam ... 🙂 a chceme cestovat na noc ... ono by bolo lepšie keby niekto isiel s nami ... moj manžel bol kamionista, tak pozna cesty...aj sa vie dohovoriť...vo svete sa on isto nestrati....ja len, že kolko stoji asi take ubytovanie...čo viem, tak si treba isto zobrat z SK mineralku lebo tam je to drahe...tiež isto vezmeme nejake jedlo a budem variť...ja rada varim a sem tam sa pojdeme niekde napapať...a tie ubytovania čo su tak maju vybavenie v kuchyni ako su hrnce, taniere a take....dakujem
ahojte,ideme o dva tyzdne do cirkevnice-dramalj.do teraz sme chodili len do talianska- biione.ubytko som si nasla na ich strankach.ale obavam sa ake tam byva pocasie v tomoto case,ci to mozem zrovnavat z bibi.no a ci neviete ake aktivity tam su,co by sme mohli absolvovat? aj to ze je to nejaka ina cast cirkevnice som si vsimla neskoro,poznate to? 😝
My ubytko na tento začiatok augusta, dvaja dospelý, 7 ročné dieťa, tri postele, komplet kuchyňa, klíma, LCD, balkón, po rekonštrukcii,nové čisté, more 40m - v súkromí, kontakt na majiteľku z minulých rokov, Drvenik, cena na noc za troch: 60e. Pred dvoma rokmi v Tučepi 4 postelový app, bez klímy, 300m od mora, dvaja dospelý jeden drobec 50e noc.
no mne sa to zdá dosť, keď dám cca 80 € na noc za apartmán pre 4 osoby, t.j. na 10 dní 800 € + cesta cca 200 € + strava cca 200 € a ešte pomimo na atrakcie a pod., tak okolo 1200 až 1300 € na 4 -člennú rodinu. To si priplatím stovku, dve naviac a mám polpenziu letecky, hotel, bazén, pláž, animácie, tobogány napr. v Turecku
no mne sa to zdá dosť, keď dám cca 80 € na noc za apartmán pre 4 osoby, t.j. na 10 dní 800 € + cesta cca 200 € + strava cca 200 € a ešte pomimo na atrakcie a pod., tak okolo 1200 až 1300 € na 4 -člennú rodinu. To si priplatím stovku, dve naviac a mám polpenziu letecky, hotel, bazén, pláž, animácie, tobogány napr. v Turecku ( http://www.facebook.com/photo.php?fbid=41174727...)
Ahojte my sme do chorvatska chodili na vlastnú päsť od mojich 4 rokov a vždy bez problemov najčastejši sme chodili v maji na prvu dovolenku ... vždy do Poreča 🙂 a vždy bez problemov 🙂
TAkto, ak Ti mozem poradit, ja mam malu cestovku v Kastela a mozno nas je vela, ktore sme v miestach kde zijeme otvorili cestovky. Ak Ti mozem poradit, nechod uplne na slepo. Zavolaj si dva dni pred odchodom do miestnej cestovky, tie maju o nieco nizsie ceny ako velke online agentury a zisti ci je nieco volne. Musis pocitat s tym, ze vyber uz nebude velky, ale vzdy sa najde pekne ubytovanie a hlavne pocit, ze sa mas na koho obratit v mieste pobytu, ze tam nie si celkom sama je podla mna prijemny. A suhlasim s nazorom, ze deticky budu po dlhej ceste unavene, rovnako ako ty a to by mohol byt neprijemny start na dovolenke, ak by si nenasla prave to co hladas... 🙂
Ak potrebujes poradit, kludne mi napis mail, rada Ti pomozem s vyberom.
Katka.
Ahojte kočky ... nam sa podarilo v jednej sutazi vyhrat ubytovanie v chorvatsku na 7 noci, na ostrove Vir. ubytko je pre 2 dospele osoby a dieta na pristelke. My vsak mame uz dovolenku rezervovanu a tak by sme chceli aby to niekto vyuzil. Ak by ste mali zaujem viac info a foto poslem do IP ... na cene sa dohodneme 😉 Urcite budete spokojne 😵 😵
Ahoj @nataliasarron, ja by som mala záujem, ak ťa môžem poprosiť o viac info....Ďakujem veľmi pekne
Ahojte baby, aj ja mozem poskytnut zopar rad. My chodime do chorvatska uz 7 rokov a stale na to iste miesto Baska Voda 5 km priamo od centra makarskej riviery. Ja tvrdim to je najkrajsie miesto na celom chorvatsku vsade same palmy no prosto nadhera. Ubytovanie je najlepsie zohnat priamo v letovisku pretozi si najdete presne co chcete a aj cena sa da zjednat. My sme isli pred tromi rokmy cez agenturu a sme to olutovali take ubytovanie no katastrofa cena vysoka a najlepsie na tom ze sme s toho ubytovania odisli po dvoch nociach kde nam uz nikto nevratil peniaze a nasli sme si vlastne ubytovanie take ake sme chceli a za polovicnu skoro cenu, takze sme sa popalili a dovolenka sa nam brutalne predrazila. My chodime cestou na Bansku Bystricu smer Komarno dalej cez Madarsko samymi dialnicami co je super nic Vas nezdrzuje a dalej pokracujeme popri Balatone, lebo cez Budapest to je katastrofa nikdy viac dalej sa napajame na smer zagreb, Split na Makarsku Rivieru. Poplatky mytne v chorvatsku stoja 41+197 KN v eurach sme platili 5.50+26 eur. Ak budete mat kludne dake otazky tak sa pytajte baby rada Vam poradim, lebo viem ake to je ist prvy krat, alebo aj druhy krat. 🙂 🙂 🙂
@lucina1100 ahoj, mozem poprosit do IP nejake blizsie info, popripade foto alebo link na ubytovanie? Mame male deticky, trojrocne a pat mesacne. Rozmyslame az na rok ist, ale zbieram info uz teraz, tak ma to laaaka 🙂 Napr. s dietatom, ktore ma rok a pol je skoro ist ci ani nie? Dakujem za kazdu info, pekny dnik
@anina3 my sme boli dvakrát v chorvátsku na blind, prvýkrat mal syn 1,5 roka...vtedy sme boli uplne v sezone vo Vodiciach...isli sme tri rodiny a v pohode sme zohnali ubytko asi do hodiny...sice trosku dalej od pláze, ale čisté, v kludnejsej časti. O rok neskor ( 2011) sme boli na ostrove pag, vtedy som uplen presne vedela kam chcem ist (vela som hladala na nete, aké su kde pláže, atrakcie, mesto...aj som vytipovala ulice, kde budeme hladat ubytko)...ale to sme isli koncom augusta, cize uz bola viac apartmánov volných..nasli sme ubytko hned v druhom dome, kusok od pláže, apartman 50 €/noc pre 5 osob..ak by si mala záujem o nejaké blizsie info, kludne napis IP 🙂
@anina3 ahoj, Baska Voda je dost daleko. ale oplati sa ist tam preto, lebo tam mas zarucene, ze tam bude dobre pocasie. Za tych 7 rokov co sme tam boli ani raz nebolo mrzko. Mozes ist aj blizsie na sever, ale viem od znamych, ze tam je stale zle pocasie kazdu dovolenku im tam prsi a extremne fuka a taka dovolenka je nanic. Na plazi kde mi chodime je plno nemcov aj cechov aj slovakom s novorodencami vzdy az usta otvaram a cudujem sa ako tie deti vydrzia tu cestu. A este dam jednu radu do chorvatska sa neoplati ist na menej ako 10 dni, pretoze dialnicne a mytne poplatky su dost vysoke, takze ked das v chorvatsku 70 eur za mytne, potom v madarsku 16 eur za dialnicnu a plus este u nas na slovensku ti treba dialnicnu, takze tie poplatky su fakt dost vysoke, ale zase chorvatsko zato stoji sadnes do auta a ides. A detickom treba pas nezabudni nato.
@malabiba nam chorvatsko pozitiv ide havne o to, ze sme sa tam schopni dopravit sami a nie sme odkazani na chater. cize sme flexibilni, zastavi nas jedine prestavka na pumpe. nehrozia nam ziadne posuny letov,, skratene dovolenky, prip. uplne zrusenie dovolenky. a ked clovek nechce byt prilpeny k rezortu, tak je to fajn volba.
@henta chorvatsko je vhodne pre vsetky deti, ved aj tam ziju deti... a je to porovnatelna klima tej nasej, cize nehrozia ziadne faraonve srajdy a podobne virusoidy 😀 . ja som my sme slu vzdy na noc, starsi mal vtedy 2,4 a ml. 0,4 roka. cize netreba sa bat, staci nabalit a vystartovat 😉 . ideme aj tento rok, len uz maju o 2 roky viac 🙂
@maca_p mne sa Chorvátsko tiež veľmi páči, tá atmosféra, mestečká, prístavy, ostrovčeky, ľudia, krajina, príroda, aj na dobré ubytovanie sme mali šťastie, proste všetko výborné až na 3 veľmi zásadné veci - 10-12 hodinovú úmornú CESTU autom ( radšej letím, ešte sa nám nestalo že by zrušili let, či dovolenku), MORE ( nemám rada tie kamenisté a štrkové pláže, keď som tam bola naposledy za celý pobyt som vôbec nevliezla do mora, tak veľmi ma sklamalo) a CENY ( pre nás rodinu s veľkými deťmi úplná katastrofa )
@malabiba jasne, chapem.kazdemu vyhovuje nieco ine.
ja po osobnej skusenosti s egyptom, kedy som po tyzdni dostala faraona tak som kazdy den cely tyzden cakala na charter... minula som snad 100 dolacov na vselike tamojsie antisrajdove tabletky, a nic nezaberalo, odvtedy chodim len tam, odkial sa mozem do 12 hod, vratit hoc aj po svojich 😀
mne prave vyhovuju tie kamienky, ze nemam piesok vsade na sebe a ani v apartmane. tiez su kamienky vhodnejsie pre exematikov, cize ja na chorvatsko pozeram aj z tejto strany. co sa tyka cien, si prave myslim, ze nam sa oplati prave tento apartmanovy sposob chorvatska, kedy zbuchnem moje 30-40 minutove jedla, ktore mi moji nejedaci budu jest. v hoteli by som ich nedonutila zjest nic. mozno casom, ked prejde tento vek a budu samoobsluzni, prejdeme na iny typ ubytovania.
ja som bola v chorvátsku na blink niekoľkokrát, naposledy minulý rok, to mala najmladšia 6.mes ale mali sme tam aj rodičov, tak tí zatiaľ postrážili, kým sme hľadali ubytko. trvalo nám to dosť dlho asi 3 hodky, čo sa nam zdalo neskutočné lebo dovtedy to bolo vždy ok. ale nakoniec sme našli a boli sme spokojní, bolo to v mestečku sv. Filip a Jakov, ale viac sa nám páčilo v susednom mestečku smerom južne, teraz ma nenapadá meno, a tam stále stáli ľudia čo ponúkali ubytko. cena bola 45eur-noc a bola tam kuchynka, kupelna a spálna akurát že bez klímy ale to by sme asi moc nevyužívali pri krpcoch, ale bolo hoodne teplo.možno by som našla na tetušu aj kontakt, bola strašne zlatá, každý deň nám nosila ovocie, zeleninu, bolo tam čistučko..
@maca_p no Chorvátsko je pre vás ozaj super 🙂 ...ja mám 3 chlapov a bez AI v žiadnom prípade, jedia každú hodinu, to by sme sa nedoplatili a nedovarili. V Egypte jedli až strach, žiaden faraón sa o nás ani neobzrel 🙂 a to sme jedli aj na lodi u domorodcov, aj pri Níle v biednej reštaurácii....no proste mám doma kyseliny 🙂 V Chorvátsku sa mi páčili pláže na Baške s okruhliakmi, no potom sme boli vo Vodiciach, ktoré boli úžasné až na tie pláže
@malabiba inac sranda, tvoji chalani maju resne o 10 rokov viac kazdy od mojich a my dve sme rovnako staro-mlade 😀 . moji okrem hranoliek a po 1 kusku pizze v restike nic nezjedia, zato poprekacuju vsetko naokolo, od stoliciek po pohare... my vyhladavame take mal dedinky bez promenad a hluku, kedze tu byvame pri rusnej ceste. taky vdiek proste potrebujeme. minule leto mali domaci zeleninovu zahradu, cize o polievacov mali postarane 😉 az do zblaznenia. neviem, ci si nevydychli, ked sme odchadzali 😀
Žienky a keď nájdete ubytko na blind, ako sa stravujete? Resp. keď nechcem variť 😀 dá sa nájsť polpenzia v nejakej reštaurácii?
@lucina1100
@maca_p
je tu plno tem o Chorvatsku,treba si ich vyhladat....