Žiadnu akt. diskusiu som nenašla.
Ďakujem za Vaše názory. 😊
Ja som akurat tiez pozerala, na jarnu kratku dovolenku, ze tam zajst. Spina a chudoba, s tym pocitam. Ako je to s bezpecnostou? Ako pozeraju na dovolenkarov, neviete?
@fineta Ak miluješ more a znesiete vysoké teploty, tak do Tuniska určite choďte. S deťmi sme sa čvachtali celé dni a kvôli tomu sme tam išli. Jedlo bolo výborné, veľa a všade v rezorte a to málokedy jeme miestne špeciality, preferujeme európsku kuchyňu. Ubytovanie a služby podobné ako v Egypte, nebolo im čo vytknúť.
Krajina ako taká je fakt dosť špinavá, spálená slnkom a pôsobí ako po bombardovaní, taxikári jazdia ako blázni na starých autách, ale my sme išli na výlet len na loď a do púšte - povoziť sa na ťavách, vidieť ich typickú dedinu, pozrieť ako žijú, deti si vyskúšali pečenie arabského chleba... Proste také iné zážitky. Ľudia boli veľmi milí, ochotní a usmiati a doslova za pár eur. Deťom sa tam veľmi páčilo. My nikdy nechodíme s deťmi 2x do tej istej krajiny a zoznam sa nám kráti, tiež sme váhali, kvôli najmladšiemu, ale nebol dôvod.
@heleninamama ďakujem za Tvoj čas, veľmi si mi pomohla. 😊 Každá krajina je autentická a práve tu tú obyčajnosť sa mi páči vidieť. Načo luxus a konzum. Stačí nádherná pláž, more a samozrejme čistý bezpečný hotel s chutnou stravou...
@fineta More na Djerbe je nádherné,ako v Karibiku. Bola som aj v Monastire, Tunisko milujem, ale treba počítať s ich inou mentalitou. Áno,mimo rezortov je špina, ale to je aj v iných krajinách,aj v Taliansku,aj v Grécku a to je pritom Európa.
Výlet si môžete kúpiť aj na krokodíliu farmu. Na Djerbe som bola len sama s dcérou a normálne sme si stopli taxík a odviezli sa na nákupy do mesta. Netreba sa ničoho báť.
@jaja20 Vy ste si nieco v tom meste aj kupili ? Ja som skoro odpadla z toho ,,centra" 😄.
Inak autorka, nam zas nechutilo nic,moj muz dokonca schudol .
Ale toto uz je samozrejme individualne.Hned po dovolenke som skoncila na 2antibiotikach a chalani mali po jednych .
Vazne drzim palce nech sa Vam paci 🩷
@fineta za mňa Tunis v súčastnosti veru nie. Ten bol zaujímavý pred rokom 2000, keď to bola prvá destinácia mimo Európy. Vtedy som bola aj v Monastire, aj v Sousse aj na Djerbe. Potom ešte raz v r. 2006, ale to už bolo po dovolenkách v Egypte, ktoré boli neporovnateľne lepšie. Teraz by som tam už nešla. Áno, Tunis je výrazne lacnejší, ale kvalita ubytovania a stravy je veľmi, veľmi slabá. Ani more nebolo ktovieaké. Z výletov sme boli v hlavnom meste, v pustí na džípoch a v Kartagu. Kartago bolo skvelé.
@fineta v rezorte bolo super nic nám nechýbalo,ale vytiahli sme päty von a hrúza strašná chudoba,špina,nikde nič a strašne horúco tam je,more samé riasy a chaluhy. Boli sme aj v centre samé mešity a vsetky ženy v čiernych burkach. Všetci sa ti tam snažia predať zlato a kožené bundy. Je tam toho kopec ale krásne koberce mame odtiaľ.
Ja som bola v Tunisku viackrát a za mňa kľudne áno, ak chceš hlavne rezort a vyket tak pohode. Bezpečnosť je tiež ok. Za mňa kľudne chod
@fineta
Boli sme minulé leto na Djerbe, hotel Yadis Djerba, nádherná dovolenka, každému to odporúčam, a my sa vrátime určite..krajina je chudobná a nič tam neni, ale rezorty robia zaujímavé výlety a majú perfektný program ( v tomto hoteli určite)..je tam napríklad krokodília farma alebo múzeum
🙂
@heleninamama Dobrý večer a s brušnými virózami ste mali skúsenosti? Dlho zvažujem Tunisko, no tohto sa veľmi bojím pri dvoch deťoch, 8 rokov a 5 rokov.
ja ano, take bolesti, ze som skoncila tyzden na liekoch.
@soul171 my sme boli na djerbe žalúdok v pohode nič nám nebolo more nádherné ale už by som tam nešla toto je podla mňa najzaostalejsia krajina kde som kedy bola špina bordel mentalita ľudí katastrofa už určite nie ani to pekne more to nevyvazi. Egypt bol oproti tomuto vyššia uroven o moc
Za mna Tunis absolutne uz nie . Bola som v Djerbe.Sice tie rezorty pre dovolenkarov su krasne a mali sme sa fajn, no krajina špinava,nikam sa moc neda ist. Aj centrum onicom