Bol niekto na dovolenke v Čiernej Hore autom ? Zvažujeme ísť cez Srbsko… Sú tam veľké zápchy a kolóny ??
Chystáme sa do Becici ako tam funguje autobusová doprava do Budvy alebo taxíky ??
@veklipo prosim vás a co tam bolo take strasne?
@brrrrrciatko Ja by som tam do svojho autá natankovala, k verejnému WC som sa ani nepriblizovala, na parkovisku niekde v strede krajiny by som nezastavila.
Keby so bola na VS, toto by bolo fajn. S deťmi pre mňa absolútne NO.
Ano, boli sme autom pred 5 rokmi a bola to jedna skvela dovolenka. Inak ako autom si neviem predstavit, je to pohodlne a hlavne clovek cestou aj nieco vidi, my sme to mali taky balkansky roadtrip, cize vela zastavok. Zazili sme sice mensi kulturny sok po prechode madarsko-srbskych hranic, ta prva dedina tam, to je ako iny svet, aspon mne sa tak zdalo, ale skor z hladiska chudoby ako ze by tam hrozilo nebezpecenstvo. To sa nemusis bat, teda tak ako kdekolvek inde, ale nie je to rozhodne len pre dobrodruhov ako pise niekto vyssie. Kto uz aspon trochu pocestoval aj mimo rezortov a cestovky, tak uplne v pohode. Kedze na hlavnej hranici hlasili niekolkohodinove kolony, pouzili sme mensiu bocnu, cakalo sa ale nic hrozne. Za mna teda urcite ano. Naspat sme isli cez Chorvatsko a Bosnu.
@ivana1977 už som to sem písala niekoľkokrát a napíšem znova. Čierna Hora autom bola najlepšia dovolenka a veľké dobrodružstvo. Nerozumiem tomu negatívnemu komentáru. Akože prečo by som sa mala báť... Sú tam milí a ochotní ľudia, úplne náhodný človek nám dofukal pneumatiku a nič za to nechcel. Prešli sme svojim autom takmer celú krajinu a nikde som nemala pocit ohrozenia. Išli sme tam cez srbsko a veru sme si pocestovali 27 hodín. Ale my sme išli blbý termín, v strede júla. Vtedy vraj v Nemecku začínajú prázdniny a všetci migranti išli domov aj s privesmi s autami. Sedem kilometrov sme išli sedem hodín. Taxíky v čiernej hore neviem ako fungujú, my sme všade išli svojim autom. Určite nevynechajte kotor, boku kotorsku, Ostrog, starí grad, veliku plažu s čiernym liečivým pieskom. Vôbec neľutujem, že sme išli autom. Veľa sme toho zažili a určite máme oveľa viac spomienok ako letecký turnus, čo len hnili na pláži. Prajem vám krásnu dovolenku a užite si to
Boli sme autom minulý rok, ale cez Chorvátsko, kde sme tam pár dní dovolenkovali. Už by som tam neišla autom, je to veľmi dlhá cesta a nemajú dialnice, aspoň teda po Budvu, sme sa terigali po cestách necestách. Tých posledných pár 60 km sme išli asi 5 hodín. Inak v pohode ľudia, kultúra ešte trochu pokrivkáva, myslím smeti a údržba pláží. Stolovanie výborné, obsluha tiež. Išli sme v júni a na hraniciach nikoho vracali sa začiatkom júla, napr. 10.7. a keď sme videli tie kolóny z Nemecka, tak sme ďakovali bohu, to by si nechcela tam stáť...
Zdravim chceme ist na dovolenku do Čiernej hory autom chceme ist v noci cez madarsko a chorvatsko po dialniciach myslite ze sme dobre zvolili trasu?alebo mame ist inou trasou tesime sa poradte najlepsiu cestu dakujeme s pozdravom
@romanvarini Vratili sme sa pred 2 dňami z Čiernej hory… prvú trasu sme šli cez Srbsko jednu noc sme spali v Belehrade…čítala som rôzne diskusie kde strašili pred zápchou v Belehrade atď… šli sme piatok ráno o 10 z KE a úplne v pohode na hranici sme čakali do polhoding Belehrad žiadne zápchy … Cesta od Belehradu a hraniciach Čiernej Hory nakoľko tam nie je dialnica bola náročnejšia ale krásna ! Nebolo ani veľa aut a to bola sobota. Druhú trasu sme mali cez Bosnu a spali sme jednu noc v Sarajeve ta sa nám až tak nepáčila hlavne po Sarajevo cez Bosnu sa prechadza aj cez Chorvatsko istá časť … za mňa určite cez Srbsko..hlavne cenovo na chorvátskej dialnici miniete okolo 80€ cez Srbsko do 10€
Inak Čierna Hora je pekna mali sme zastavku na noc v Kotore krasna Mesto ale ak máte ubytovanie v destinacii pri hlavnej mestskej pláži nečakajte čistu vodu a je tam všade hlava na hlave… chodili sme nakoniec na ine pláže v okolí a tie boli krásne a menej ľudi
Nikdy viac.hotel katastrofa,nábytok detto.More bolo špinavé,,,,nakoľko blízko boli lode....oči pre plač.....
Išli sme ráno o 6 a na druhý deň o 9sme tam boli busom.cesta katastrofa
@ivana1977 ubytko cenovo vyjde ako?
My sme tam boli minulý rok lietadlom a už tam dlho nepôjdem. Autom by som tam nešla určite. Je jasne vidieť, ze nie sú v EU.
Ale ak ste dobrodruhovia, chodte do toho