Ahojte, muž chce ísť cez rakusku cestovku. Ja veľmi nie. Ide o to, že nemčinu nevieme ani jeden, angličtinu on len základy. Vždy chodíme aj na fakultatívne výlety a tie by boli zrejme len v nemčine. Na dovolenku si chcem si oddýchnuť a nie sa rukami nohami dorozumievat. Viem, že hotel, služby by boli na vyššej úrovni ako so slovenskou cestovnou kanceláriou. Ale keby to bolo aspoň v angličtine.
Boli sme cez rakusku cestovku, anglicky sme sa vsade dorozumeli (personal v hoteli, delegat) a na vylety sme si objednali slovaka zijuceho v danej destinacii 🙂 neviem, do akej krajiny sa chystas, ale vo FB skupinach skoro vzdy najdes slovaka/cecha, ktory vam urobi vylety 🙂 a pokyny k dovolenke prisli v nemcine, no prekladac si s tym poradil 🙂
@sisa_s mallorca a keby sme mali zdravotné problémy? Budeme mat poistenie a tam je telefónne číslo. Snáď aspoň tam by sme sa dohovorili po slovensky alebo anglicky. Boli ste spokojní inak?
Velka vyhoda rakuskych alebo nemeckych CK je to, ze mas viac terminov a moznosti. Za co zaplatis, tak to dostanes. Sama si vies vybrat aku izbu a let chces a podla toho zaplatis. Nevyhoda je to, ze tam nemas slovensky alebo cesky hovoriaceho delegata. Slovencina nie je rovno top svetovy jazyk, takze nemozes cakat, ze sa niekde v destinacii u lekara dohovoriš. Ak mas zdravotny problem, riesis to na mieste a nasledne davas preplacat poistovni kde mas uzavrete cestovne poistenie.
Autorka, v pripade problemov v komunikacii to translator v telefone isti… a s vacsinou sa dohovoris anglicky.
Ked sme sli napr v karibiku na fakultativny vylet, tak bol autobus plny nemcov, ale sprievodca vedel po anglicky a daval to v 2 jazykoch. Nevravim, ze je to pravidlo, ale ani nic nezvycajne..
my sme boli na Malorke aj na Ibize s rakuskou CK, a delegata sme ani raz nevideli, prenajali sme si auto, a presli vzdy cely ostrov, ziadne vylety sme si neplatili
@liz_lemon a bolo tam pekne?
No my chodime cez rakuske , zijeme tu a vacsina rodiny je teda nemecky hovoriaca. Hotel a let to vybavis v anglictine, podklady vzdy prisli len v nemcine ( mozno vyziadas) a delegat teda po nemecky ( vedel Ale anglicky). Ale vylety cez nich boli nemecky, cize spriecodca hovoril vsetko v nemcine. Rovnako ako cez satur sme mali vsetko zas v slovencine.
ja milujem Malorku, je tam krasne, boli sme tam uz 3x
Vylety si nemusis objednavat cez rakuskeho delegata, objednas sipriamo cez internet alebo na mieste pobytu cez koho chces. Na odlahcenie-ja som takto isla pred 27 rokmi na dovolenku na Fuerteventuru a vylety na mieste som si dohodla so svojim buducim spanielskym manzelom (on vtedy este netusil, ze ho na ten status povysim🤣), a ani ma to nic nestalo, len ho uz mam 25 rokov ako manzela na krku😅
Ja som na dovolenke najradšej keď slovenčinu/češtinu ani nepocujem.
@sidicek no to sme na tom rovnako.
Myslíte, že tomu mám dať aspoň raz šancu?