Dovolenka bez cestovky - Malta, Cyprus, Mallorca

30. aug 2024

Ahojte,

tie ktoré cestujete bez cestovky, ako funguje také premiestnovanie po ostrove napr. z letiska na hotel, z hotela na pláže alebo výlety, potulky po ostrove pamiatkách..

Určite aj taxi, ale či to nie je veľmi predražené, dá sa aj auto požičať, ale napr. na Malte sa jazdí v ľavo, to nedám..

Ak budeme mať nočný let, ako sa rýchlo zorientovať v krajine a dopraviť sa na hotel..poprosím o praktické rady, zaujímajú ma tieto destinácie.

Ďakujem.

mane01
30. aug 2024

Pozicat auto jednoznacne. Idealne si rezervovat dopredu, informovat ich o prichode, treba k tomu kreditku.

mane01
30. aug 2024

@mane01 aj na Cypre sa jazdi vlavo. Aj si netrufas, tak jedine si pozriet verejnu dopravu 🤷🏼‍♀️

abbey1
30. aug 2024

Ja som nevodič. Mnohé hotely poskytujú odvoz z a dovoz na letisko dokonca bezplatne. Všade sú taxíky, v mnohých mestách výborná verejná doprava a shuttle bus z letiska a na letisko.
Malta a Cyprus úplne v pohode verejnou dopravou.

because
30. aug 2024

na fb Slováci a cesi v tej ktorej krajine, určite sa pýtaj tam plus mnohí si takto privyrábajú že poskytujú transporty z letiska,plus poradia ci pomôžu.

lin_a
30. aug 2024

Zrovna Malta ma super verejnu dopravu a siet busov (tyzdenny listok na mhd stal 21eur), ak nechces jazdit vlavo autom z pozicovne.
Boli sme aj na Cypre, tam sme isli do hotela mhd a potom na vylety tiez, pripadne si vies kupit jednodnove vylety s dopravou od miestnych predajcov.
Ak mate nocny let, mnohe ubytka ponukaju aj transfer z/na letisko (je to urcite lacnejsie ako taxi) a da sa to rovno zakliknut vo filtri pri hladani ubytka na bookingu.

muchotrafka298
30. aug 2024

Proste sa budes prepravovat MHD alebo taxikmi. Niekde funguje Bolt, Uber, Hopin. Ja vyuzivam vacsinou Suntransfers alebo Airport Taxi. Objednas vopred online, zaplatis a cakaju Ta.
Pokial prides v noci alebo neskoro odchadzas, MHD uz nejazdi. Je dobre zvazit aj to, ako daleko budes od letiska a aka je moznost prepravy, ci tam vobec chodi nejaky autobus. A kolko to stoji.
Nespoliehaj sa na to, ze ubytovanie Ti poskytne zdarma transfer (mne sato nestalo ani raz). Neber si ani taxík cez booking, nemam s tym dobru skusenost.
Hotel Ti vie zohnat taxik, ale to si vies objednat cez internet aj sama.
Ked vies dopredu, ze chces vylety, kup si ich aj s dopravou napriklad cez GetYourGuide.
Vsetky tieto veci ako je doprava, taxiky Ti dovolenku predrazi, takze s tym pocitaj.

abbey1
30. aug 2024

@muchotrafka298 Nam teraz poskytol odvoz bezplatne hotel v Maroku a na Rhodose.

nahodnemeno
30. aug 2024

bola som na malte a normalne z letiska ide mhd , takisto po celom ostrove sa da prejst klasickymi mhd linkami, len tam nie su nejake dialnice a su tam zapchy, takze ten presun chvilu trva...ale malta je super kombinacia na poznavacku aj relax pri mori...urcite sa tam este raz vratim

kaktusik007
30. aug 2024

na jazdu vlavo mam jeden trik - poziciavam si auta vyhradne s automatickou prevodovkou ;) inak je to to iste co u nas, tym, ze sedis na druhej strane - automaticky davas prednost oproti iducim autam ked odbocujes vpravo ;)
a cyprus ma na autach z pozicovne specialne cervene SPZ - cize hned vidis, s kym mas tu cest a teda mna osobne cervena spz zachranila od viacerych kolizii, kedze ju beriem ako vykricnik a ratam s tym, ze clovek co riadi toto auto vlavo jazdit nevie

mery34
30. aug 2024

My sme na Cypre objednali suntransfers a dokonca aj odvoz v Paríži z letiska sme cez nich riešili. Majú aj detské sedačky.