Ahojte, cestovali ste niekto autovlakom na trase Viedeň - Livorno a odtiaľ trajekt na Korsiku? Celkom sa mi tento nápad páči, odchádza sa z Viedne o 20:00 a ráno o 09:00 je vlak v Livorne.
@froschka a Sardínia ako sa Ti páčila? ubytko cez booking ste si našli? nás to láka autom, lebo sme cyklisti, tak že by sme aj bicykle zobrali... ale inak viem že letenky bývajú lacné na Sardiniu.
Nie prave tuto trasu ale s OBB som jazdila autovlakmi cca 2 roky, super, ja som potrebovala dostat plne nalozene auto cez Europu, takze pre mna bol autovlak velka vyhoda.
My tiez zvažujeme ist budúce leto niekam autovlakom, známy tak chodí a pochvaluje si, akurat treba kúpiť lístky dosť dopredu, urcite to nenechať na poslednú chvilu.
@chovancova27 Sardínia je úžasná my sme prešli cely ostrov od Cagliari cez Olbiu a Alghero. Videli sme mnohé pláže a mame nejaké ktoré nám utkveli v srdci. Prenajali sme si aj maly motorový čln s bláznili sme po zatokach. Neznášam masy ľudí a pre nás boli menšie plažicky ako stvorené. Booking sme riešili vždy 1-2 dni dopredu lebo sme sa vždy spontánne rozhodovali kam. Corsica čo som počula je riadne drahá. Ak by ste ale predsa chceli zájsť aj tam tak dá sa zo Sardínie chodia výletné lode, možno by Vám stačil len deň - dva tam a zvyšok Sardínia. Ale vy viete 😉 všetko má výhody aj nevýhody my sme boli bez deti a keby mám ísť s deťmi tak tiež zvažujem autovlak-trajekt
Vlak je super, ale ak chcete lehátka alebo lôžka, treba ho objednávať hodne vopred, v sezóne býva natrieskany...
Ahoj my sme boli 2x na Sardínii a vždy sme zvažovali ísť do Livorno alebo Genoa autom a odtiaľ trajektom ale šli sme letecky auto sme si prenajali, vyšlo nás to lepšie lebo inak by sme stratili 2 dni cestovaním a nechceli sme odpočinutí merať dlhu cestu plnú stresu. Ale stretli sme rodiny dokopy boli spolu 3 a šli na svojich autách a páčilo sa im no oni mali veľa malých deti a chceli mat so sebou kocare, slnečníky atd.