Dovolenka autom so 4,5-ročným dieťaťom

7. aug 2023

Ahojte.
Chystáme sa začiatkom septembra na dovolenku s rodinou a mám takú otázku.
Máte nejaké finty, ako prežiť s 4,5-ročným dieťaťom noc v aute? 😀 bude v sedačke britax romer, vlastne v nej sedí, za hlavu mám pre synčeka taký mäkký vankúšik okolo krku, prikryjem ho dekou,…ale skôr ma zaujíma, či mu hlava nebude padať dopredu, alebo ten vankúš tomu zabráni? Ideme minimálne 12h v noci plus teda prestávky a pod.
Ďakujem každému za odpovede a rady ❤️

marca12
7. aug 2023

Vacsinou maju doboku alebo dozadu hlavu. Chodime s rodinou s detmi a v pohode prespia celu noc,nic ich nikdy neboli. Ziadny stres,oni sa vedia tak "usalasit"

smajliica
7. aug 2023

Hlava by dopredu nemala padať nikdy ak máš dobrú sedačku na typ auta a dobre nastavenú.

nafka0483
7. aug 2023

Neda sa sedacka polohovat? Ja mam joie a ma nejakych 5-7 neviem presne moznosti sklonu - od priameho sedu po taky akoby pololah. Ked v nej zaspi tak jej hlava nepada.
Neviem ci z hladiska bezpecnosti je v poriadku davat pod hlavu vankusik - ved sedacka je makka sama o sebe.
A ak je spravna - vhodna, tak hlava nema co padat. A na bok uz vobec nie.

autor
7. aug 2023

Áno, opierky sú na boku, tak snáď to bude fajn a pekne si pospi 🙂 ešte sme nikdy takto dlho nešli, tak mám z toho obavy 😂
@marca12 ďakujem, hneď som pokojnejšia 😊
@smajliica tak keď sa náhodou prudšie zabrzdí, tak aj mne ide hlava dopredu…inak je pekne a ma ju opretú…
@nafka0483 nie sedačka sa nedá polohovať nijako, jednoducho ju mám v aute a zapnem ho bezpečnostným pasom a to je všetko. Dobre vankúšik teda radšej nedám, ale vezmem ho a použijem ho aspoň ja 😀