Dovolenka a nové doklady

14. mar 2023

Ahojte, 3.6 máme svadbu a 10.6 letíme na svadobnú cestu, ako to je s dokladmi môžem letieť na starý občiansky či potrebujem nový? Stihol by mi vlastne prísť nový do tých 7 dní aj keby si priplatím? Asi nie či? Ďakujem za odpovede 🙂

bucko555
14. mar 2023

Ak priplatíte mal by byť do dvoch dní .....ale keďže bude letné obdobie tak ťažko povedať

patinqaa
14. mar 2023

Neries este nove doklady. Ja som to mala na rovnako a sla som este so starymi s menom za slobodna. Ked sme sa vratili doklady sme si boli urobit (aj so zmenou trvaleho bydliska). A ako sa pise vyssie v obdobi od maja a cez leto je toho vela a casto meskaju doklady.

autor
14. mar 2023

@patinqaa čiže môžem letieť aj na starý ano? Nevyhodí im to že je neplatný keďže už na matrike budem pod iným menom?

drzaopica
14. mar 2023

Je im jedno či letis ako xy či xz

januska12323
14. mar 2023

Letenku budeš mať na staré meno, tak nemôžeš dať k tomu pas s iným.

colsami
14. mar 2023

Neries absolutne, ziadne doklady este nevybavuj. Vsetko od letenky cez doklady mas na stare meno a nikto nema ine info. Mali sme to rovnako aj s tym lietanim....tiez sme tak leteli hned po svadbe a mimo EU.
Jediny kto dostane automaticky info je poistovna, tam mi o tyzden dosla karticka s novym menom a som nikde nic nehlasila (cudovala som sa vtedy).

Potom ked pride cas, zmenis si doklady. To je jedno ci 4 tyzdne alebo 4 mesiace po svadbe. Oficialne su na to lehoty, ale neoficialne, nikoho to nezaujima. Teraz pred nedavnom si bola svagrina vybavovat doklady pol roka po svadbe. Nie su za to ani nijake pokuty, ako niektore JPP strasia.

bozzie
14. mar 2023

@januska12323 akurat som to chcela napisat, ze letenka bude zjavne vydana este na stare meno, takze nove doklady bude najlepsie riesit az potom ked pridete, lebo by ti nepasoval obciansky s letenkou, co by bol v celku dost velky problem

kacusik69
14. mar 2023

musis letiet na doklad na aky mas letenku… takze ak na stare meno, nemen este doklady…

patinqaa
14. mar 2023

Nie kludne cestuj so starym dokladom. Tusim je tam lehota 30dni na vybavenie novych dokladov (my sme to aj kus pretiahli a nic sa nedialo)
Cestuj radsej so starym dokladom.

autor
14. mar 2023

@patinqaa
@drzaopica
@januska12323
@colsami
@bozzie
@kacusik69
@patinqaa ďakujem ženušky 😇 potešili ste ma, už som myslela že budem musieť navyše dať 100€ za vybavenie dokladov do 2 dní