Ahojte chystame sa prvy krat na dovolenku bez psika..ako riesite dovolenku ?postaci prist k nemu jeden krat za den ci viac krat ?
Ak nemáte nikoho, kto by sa oňho postaral, tak jedine do hotela. Náš chodí, veľmi sa tam teší.
Veď zober havina zo sebou. My máme 4 mačky a keď sme preč z domu, tak ich svokrovci kŕmia, prídu večer, dajú im papať, vyčistia zachodiky, prespia u nás, ráno im zasa dajú a idú si po svojom, napríklad do práce a večer zas prídu ku nám. Ale mačky sú iné, oni sú naviazané na svoje teritórium, nie na svojho človeka. Preto je lepšie mačku nechať v jej byte a nech ju niekto príde nakŕmiť. Mačky nepotrebujú sústavnú ľudskú spoločnosť. Ale psa by som nenechala samého, veď by sa chudák scvokol. Pes je naopak naviazaný na svojho pána a je mu jedno kde je, ak tam je aj jeho človek. Zober si hafina zo sebou alebo ho daj do psieho hotela, kde bude mať spoločnosť iných psíkov a budú sa tam o nich starať opatrovatelia. Zober to tak, že ty ideš na dovcu a havo do tábora 🙂 určite nie sám. Určite nie
@lusiafofo alebo mozno tu niekoho najdes:
https://www.hlidacky.sk/strazenie-psov-a-domaci...
A ten pes je v dome, či v byte?
Predpokladam ze ste v dome a psik je chovany vonku. Neviem si to realne predstavit. Psovi bude za vami smutno, moze cokolvek vyviest a ublizit si. Poprosila by som suseda, nech mu meni vodu a cez plot ho poskrabka a cele dni nanho dohliada ci je ok.
Neni to ok ani bezpecne aby ho dostala na starost kamoska 40km daleko.
@lusiafofo prepac ale fakt chces nechat, aby psa chodil niekto vyvencit 1x za den a dal mu jest?
Si v dome/byte? Ides na vikend, 5 dni, 7 dni, 10 dni? Mas frajera? Jeho rodicia nemozu postrazit psa? Kamaratka nemoze ostat pocas vasej dovolenky u vas? Nenapadlo ta pozriet nejaky hotel pre psa?
Nemozes/nechces brat psa na dovcu, musis vyriesit, aby sa o neho niekto postaral, ak nema kto zadarmo, alebo za cokoladu/kavu, tak pocitam s tym, ze budem musiet este hradit hotel pre psa, alebo teda na ziadnu dlhu dovolenku nepojdem.
My sme si psíka brali vždy so sebou ale teda je to malý psík. Ale nad tým treba uvažovať dopredu keď si zviera zaobstaravam. Aj hotely kd ebol pes zakazany nemali problém s maličkým psom a vždy nám ho po dohode dovolili priniesť (už je ale väčšina hotelov kde psik môže ísť s vami). Teraz už skôr riešime že je vždy s niekym doma. Buď je u nás keď sú rodičia preč alebo je u rodičov keď sme preč my 🤷🏽♀️. Nikdy by som nenechala psa doma sameho niekoľko dní (to že za ním niemto vybehne na pár minút denne nepovažujem za starostlivosť), už len ten strach či je v poriadku.
Nenechali sme nikdy psika sameho. Je to pre neho hrozny stres, nebude rozumiet, preco si ho opustila a hlavne, on nevie, ci a kedy sa vratite. Berie to tak, ze ste od neho odisli. Bud by som nechala u znamych (ale aj to len u takych, s ktorymi sa uz pozna), alebo ak hotel, tak jedine tiez tak, ze by som ho tam zobrala uz vopred, aby sa zoznamil s prostredim. Najlepsie zobrat ho so sebou.
Toto mame zaopatrene v rodine ked ide na dovolenku sesternica tak bravame jej psika k nam...ked ideme my vezme si ho ona...ked ide teta tak jej psik je u nas alebo sesternica ho varuje..ked je moja mamina mimo tiez to lepime cela rodina chodime k nej za mackami..popytala by som sa susedov pripadne hotel pre psa ale nenechala by som ho sameho
No to teda nestačí! 🤬Keď nemáš nikoho kto by si ho zobral, tak nájsť psí hotel
Ja mám vždy opatrovateľku (kamarátku) k našim psom, keď ideme na dlhšie. Ubytuje sa u nás na týždeň dva, postará sa o dom, záhradu, bazén a zveri. Ona s jej deťmi si to užijú, keďže bývajú v paneláku a sem chodia ako na dovolenku.
To určite nestačí, psík sa venčí aspoň 3 krát denne. My vyberáme dovolenky také, aby sme si mohli i našu fenku brať so sebou. Je členom rodiny, bez nej by to dovolenka nebola.🙂
Ak si kupujes psa treba ratat s tym ze bud ti dovolenky uplne koncia, budes ho bravat so sebou alebo mu zabezpecis plnohodnotne strazenie. Kvety sa chodia zalievat raz denne, ked je niekto prec o psa sa treba uplne inac postarat. Je smutne, ze ti to tu je vobec potrebne vysvetlovat.
@lusiafofo pozeram, ze si raz pisala o yorksirovi. To sa naozaj nenajde nikto, kto by ti takeho maleho psika postrazil? Alebo ho daj do hotela, predpokladam, ze ked mate na dovolenku, mohla by si popritom mysliet aj na psika, nie len na seba, ked uz si si ho zaobstarala a zabezpecit mu po dobu, kym tu nebudete niekoho, kto sa o neho naozaj postara, nie len raz za den na par minut vyvenci a da mu jest.
Kamarátka mat auto nemusí, ved ked chces varovku a je ochotná, hádam si ochotná jej ho zaviesť... Alebo psi hotel... Určiť psychicky ovela ľahšie zvládne psi hotel, ako keby ho niekto prišiel 1x za den na par minút vyvenčiť
@lusiafofo 1x za deň? Sranduješ? Mein Gott, chudák psík. Treba ho dať k niekomu, kto sa bude o neho starať celú dobu. Moji rodičia keď idú preč, vždy si beriem psa k sebe. Nemôžeš nechať psa samého niekoľko dní s tým, že ho len niekto príde vyvenčiť.