Dovolenka 2025 - Grécko a južný Cyprus

marley3
30. aug 2024

Ahojte, možno skoro keďže niekoho dovolenka iba čaká,ale my máme tu našu už za sebou tak začínam rozmýšľať nad tou budúcoročnou 😁 Tento aj minulý rok sme boli na Rodose v Blue sea island a boli sme nadmieru spokojný,ale budúci rok by som si rada pozrela aj iný ostrov a budem rada ak bude niekto vedieť odporučiť konkrétny hotel. Hotel musí mať svoju pláž ( lehátka a slnečníky zdarma), bar aj snak bar na pláži ( nemusí byť úplne na pláži,ale v jej blízkosti), aspoň dva bazény ( alebo jeden v väčší) a aby bola pláž pri hotely ( nie cez cestu a podobne) a samozrejme All inclusive, nejaké centrum alebo promenáda v pešej dostupnosti a pamiatky dostupné miestnou mhd potešia. Možno som náročná,ale hotel spomenutý vyššie to všetko mal a teda by som to chcela znovu 😂😂😂 Ck ponuky na budúci rok ešte nemajú 🤷 A syn bude mať budúce leto skoro 17 takže kľudne môžu byť aj hotely 16+, za každé odporúčanie budem rada. Ešte jedna vec, nad Krétou moc neuvažujem nakoľko všade čítam že tam moc fúka a veľa krát sa ani nedá ísť do mora

lubossi
30. aug 2024

dost sa to tu riesi. tiez som narocny a za tie peniaze nechcem ziadne kompromisy, len to najkrasjsie a najlepsie. Osobne este na rok 2025 nie som rozhodnuty, ale viem ze stravim analyzou velmi vela casu.. proste ma to bavi 🙂

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/juzny-cyprus-kvalitny-hotel/#post-88090847

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/dovolenka-2025-do-5000-eur/

marley3
autor
30. aug 2024

@lubossi Ďakujem pozriem si tie diskusie 😉 Áno aj ja to strašne riešim, pozerám Google mapy, recenzie všade možne aj priamo stránky hotela. Ja som taký cestovateľský autista 😂😂 Musím vedieť kde čo je,ako sa tam dostanem,čo je na okolí a miliónov iných drobností

lubossi
30. aug 2024

@marley3 tak to sme uplne rovnaky.. recenzie a fotky na google mapach, na bookingu, na mapach sledujem co je po okoli, prejdem sa aj cez street view. cez street view si pozeram fotky z plaze.
Kedze sme navyse 4clenna rodina, je tazsie najst izbu, lebo vela hotelov su 2+1 pristelka.
Taktiez moznost dopravy a trasnfery. Ked nejdem cez cestovku tak na komplet dopravu

marley3
autor
30. aug 2024

@lubossi presneeeeeee😂😂😂😂 streetview tiež pozerám a okolie mám pochodené ešte než tam vôbec prídeme 😂😂😂 My chodíme cez cestovku a teda to mi vyhovuje v tom že nemusím riešiť dopravu a variť a dosť ma upokojuje delegát na telefóne alebo animatori ak potrebujem poradiť 😁 Zatiaľ som to teda nevyužila,ale iba tá predstava že môžem ma upokojuje 😂😂😂 predsa iná krajina a stať sa môže čokoľvek a som človek čo má rád veci pod kontrolou a vždy sa pripravujem aj na ten horší scenár čo by mohol nastať. Výlety po okolí si vždy riešim sama lebo som aj fanatik na antiku takže výklad nepotrebujem a môžem na danom mieste stráviť koľko času chcem. Naposledy som v archeologickom múzeu v Rodose strávila skoro 4 hodiny 😂😂😂

lubossi
30. aug 2024

@marley3 cestovka je klasika. To riešime najme ked ideme do tretích krajín alebo chceme slovenských animátorov pre deti. Ale keď chceš iný hotel alebo lepšiu izbu, alebo lepšie od letové časy, riešim si to po vlastnej osy.
Tak príklad by bol južný Cyprus 2r dozadu. Cez google som našiel najlacnejšiu kombináciu leteniek. Vyšlo to na prelome mesiacov 9 dní. Z Viedne cez Austrian za 200e na osobu(spiatočný)
V Larnake nas čakal taxi na meno a zobral do Adams Beach v Aiya Nape hneď vedľa Nissi Beach kde sme boli 4 dni a následne sme aa taxíkom (15min) presunuli na Protaras na krásnu dlhú pláž hotel Sunrise Pearl, kde z jednej strany bola pláž a druhej rusna nákupná ulica s barmi, potravinami, drogeriami, suvenírmi, sladkosťami a podobne. Plus 10min pešo bol dostupný lunapark (za lacnejšie ceny jak u nas)
Dokopy 9 dni, all inclusive. Dve oddelené (dverami) spálne s výhľadom na more , 2 výnimočné hotely a lokácie za 4800 cca

Vlani sme sli cez Satur do Miracle v Antalyi a tento rok cez Satur Limak severný Cyprus. Obe primárne lebo dcéra chcela animátorov

marley3
autor
30. aug 2024

@lubossi so saturom sme boli aj my a animátorky obľubuje aj syn,ale v jeho veku už asi nie kvôli animáciam😂😂😂😂 Mne sa moc nechce riešiť ešte aj dopravu tak preto ck. Boli sme raz aj v Chorvátsku a teda nie žeby bolo vyslovene zle, ale ako ma muž ukecal na ck a All inclusive tak inú dovolenku už nechcem 😂😂 celý rok robím plus doma ďalšia práca takže 2 týždne žiadnych starostí a myslenia len na seba si zaslúžim 🤗 Ako som spomínala vyšie my sme boli na Rodose v Blue sea island na 12 dní a pre 3 nás to vyšlo na 4200,ale teda bola som nadmieru spokojná a túto laťku už nechcem podliezť

lubossi
30. aug 2024

@marley3 jasne.. kazdy nadava na all inkluziv resorty, ale ked to skusi, uz ine nechce :D
presne viem co myslis tou latkou. My ju uz 3-4 rok iba zvysujeme a ist nizsie sa mi fakt nechce. S troma osobami by som to aj ja dal lacnejsie. Izby pre styroch su neumerne drahsie ako len dvojky s pristelkou plus jedna letenka dole.

Nechce sa ti riesit dopravu? No ked som cez booking objednal hotel, tak mi vyskocila rovno zlava na taxi, som klikol letisko hotel, potvrdit a bolo. To bolo cele riesenie dopravy :D

Ak je syn starsi, napr v tom Limaku maju aj "teen club" a decka sa dost bavili co som odsledoval. Ale pozor na Limak. Posunie latku o dost vyssie ;)
Musim pozriet ten vas hotel. Na rodose som zatial mal kedysi od saturu vyhliadnuty Lordos princess, ale tam sa mi nie tak uplne pacila plaz.
Aka plaz bola BSI?

Inak pozri cez satur ten Miracle v Antalyi /alebo Titanic alebo Limak.

Ja sa zrejme na 2025 este popozeram aj po Kanaroch (to uz bude ale asi treba nemecke cestovky, alebo Spanielsko. Len sme sa tak namotali na ten turecky styl hotelov s toboganmi a robenim vsetkeho mozneho, ze to naozaj bude tazke

jaja20
30. aug 2024

Ostrov Kos hotel Casa Paradiso by vám mohol vyhovovať. Písala som recenziu aj s fotkami v skupine Cestujeme na dovolenku k moru.

lubossi
30. aug 2024

@jaja20 ja ze tu das aj link rovno :D

marley3
autor
31. aug 2024

@lubossi Lindos princess myslíš? Ten som mala vyhliadnuty aj ja minulý rok, všetko preskúmané aj zaplatené,ale prišli požiare. Dobrý týždeň pred odletom som tŕpla či sa im to podarí uhasiť a dva dni pred odletom volali s cestovky, že si musíme zmeniť hotel. Celé Grécko bolo vybokovane a pasy sme nemali a BSI bola v podstate naša jediná možnosť, takže som odlietala v strese čo ma čaká 😂 Ale teda nakoniec to dopadlo super. Je to podstatne menší hotel ako princess,čo sa ukázalo ako výhoda, pláž je skôr štrkova aj vstup do mora,ale to tiež nevadilo. Ten Limak pozriem 😉

jaja20
31. aug 2024

@lubossi Autorke pošlem,ak bude chcieť? Či aj ty hľadáš dovolenku? 😁

lubossi
31. aug 2024

@jaja20 však zdieľaj so všetkymi, nebuď tajnostkar

anonymous87
31. aug 2024

Ak teda moze byt Seveny Cyprus, tak odporucam hotel Limak 🙂 jedine co nesplna je, ze sa vies ist niekam prejst. Lebo tu sa neda ist nikam 😅
Ale teda za nas vsetko ostatne top. Tam sa chceme raz vratit… ale je tam dlhsi transfer a teda je to turecka cast, cize su potrebne pasy a nie kazdy je stotozneny s tym, ze Turci. Ale sluzby su 🔝

jaja20
31. aug 2024

@lubossi Mám to v tej súkromnej skupine,aj moje ďalšie recenzie,ale sú tam aj fotky v plavkách,tak to nechcem vešať úplne pre všetkých na Koníkovi 😉

lubossi
31. aug 2024

@jaja20 ok tak ma pridaj

jaja20
31. aug 2024

@lubossi nech sa páči 🙂
Ak tiež často cestujete, zíde sa ti tam byť.

cukruska1920
1. sep 2024

My sme boli Grécko - Kos....Kippriotis Village Resort ..určite odporúčam...