Ahojte, poradte mi, prosím:
1. Kedy najlepšie rezervovať dovolenku na budúce leto, aby som dostala čo najlepšiu cenu? Destinácia Grécke ostrovy, Mallorca alebo Malta cez cestovku. Teraz čo pozerám, ceny sú šialené a vôbec neadekvátne k ponúkaným službám.
2. Kedy najlepšie kúpiť letenky na Sardíniu tiež na leto 2023? môže byť aj nízkonákladovka aj normálna aerolinka, odlet z BA alebo VIE.
Som stratená, pár rokov na rodičovskej ma odrovnalo úplne 🙈 Ďakujem.
Ak cez ck tak v novembri decembri majú super akcie plus keď zaplatíš celý sumu tak niektoré cestovky dávajú ešte mínus par % z ceny...čo sa letenky týka, to ešte tiež len tapem, vraj 6 mesiacov pred termínom je ideál - len tento rok som kupovala zvlášť (a predtým až pred 11 rokmi) a aj to neskoro takže tiež to potrebujem este usledovat
Roky cestujem aj s rodinou s pomocou booking.
Tento rok sme na Chalkidiki, hotel sa vola Mavrdis. Je to tu skvele, plne prevazne rodin s detmi od 0 do 12 rokov, chutne varia, izba mala dve samostatne spalne (idealne pre rodinu)
Celkovo to vyslo zaokruhlene
- 2100e ubytko s polopenziou na 12 dni
- 800e letenky aj s batozinou, prioritu boardingom, a vyberom miesta
- 120e poistenie (vybrala som najvyssie krytie)
- 120e odvoz z a na letisko (sofer nas po prilete cakal s tabulkou, plus detska sedacka)
- cca 1000e sme si vzali "na minanie", ale sa da aj za 500 sa prestravovat, pripadne nejaka ta zmrzka
Letenky som kupovala vo februari, hotel v marci
jednoznačne november, december - dávame si dovolenku ako darček pod stromček. chodíme s deťmi len do turecka, ale ceny sú pre 4člennú rodinu lacnejšie aj o 800eur, keď to kúpiš v predstihu. my napríklad 8dní all inclusive 2700€ aj s poistením.
@ninusa221 ono to nie je o tom kedy zajednala, ale co zajednala... nie vsetko lacne je rovno aj dobre...treba citat recenzie... ja bez toho ani nekupim..
Letenku na sardiniu kupis lacnu v pohode mesia, dva pred odletom. Ja po nej pokukujem, ale pokial chcem urcity standard + vylet na korziku, prenajatie auta, som cenou v luxusnom thajsku/bali.
pred covidom sme roky kupovali dovolenky tak, ze nam ich "nosil jezisko". vtedy su najvacsie zlavy, najvacsi vyber. cestovali sme aj pocas covid rokov, ale vzdy sme kupovali na poslednu chvilu kvoli opatreniam. tento rok sme kupovali koncom maja a vyber uz nebol bohvieaky. takze cim skor kupit este v zime tohoto roku a zaplatit si k tomu dobru storno poistku keby nieco.
co sa tyka cestovania bez ck, letenky kupovat najneskor marec ak chces ist v lete. potom uz su aj letenky drahe a ked to zratas s hotelom, trasfermi, tak to vyjde narovnako ako s CK.
@ninusa221 pises hlupost. je jedno, kedy dovolenku kupujem, vzdy je zaklad citat recenzie. ta tvoja kamoska asi nie je moc zbehla v cestovani, ked taky zaklad ako dostupnost plaze si nezistila v CK, ci nepozrela na google maps. a zas v bulharsku zazraky cakat netreba, pokial tam clovek nejde do 5* hotela medzinarodnej siete, tak sa treba pripravit na vsetko.
@moni73 Nedavno sme sa z nej vratili. Bol to spontanny napad, letenku sme kupili 3 dni pred odletom, spiatocnu kazdy 65e na hlavu (Ryanair z Budapeste). Boli sme 8 noci, cely pobyt nas stal 700e na hlavu, vobec sme dako nesetrili, drahsie nas vyslo ubytko a pozicanie auta, kedze bolo na poslednu chvilu a vyber bol tym padom mizerny. Mega krasne tam je.
@matkahelka praveze do takeho hotela isli😀
@kathy7337 ahoj prosím ťa kde v Turecku ste boli a s akými veľkymi deťmi?
@sonnenshein ahoj prosím ťa s koľkými a akými veľkymi deťmi ste cestovali? To je 3hviezdickovyhotel. Tiež sme rozmýšľali nad greckom... No tento rok sme boli letecky cez cestovku v Bulharsku, rezort 5 hviezdičky, naše ubytovanie bolo v časti 4 hviezdickovej, tiež 2 spálne. Ultra All inclusive, obrovský akvapark v cene na 15 dní, 14 nocí nás vyšlo 3600 ako furt minute. Takže toto asi vyjde nakoniec viac... Na ďalší rok už budeme musieť platiť letenku aj pre druheho, teraz mal rok a pol.
@anastazia93 to znie ako Sunset rezort...
my sme tento rok uz neriesili cestovku, kupili sme letenky, apartman na 2 tyzdne, auto na 2 tyzdne a ostatne sme prejedli + v tej cene pocitam aj tankovanie a parkovanie na letisku vo Viedni... vyslo nas to okolo 3800-3900E pre 2+2 (deti maju uz 10 a 7).
@anastazia93 9 a 12. Sentido trendy verbena v side
ďakujem za všetky typy. dnes som pozerala napr Krétu na budúci týždeň a na budúce leto a ceny rovnaké, teda rovnako vysoké. ja nemám problém priplatiť si za istý štandard, ale aby úplne obyčajná dovolenka v priemernom hoteli, ktorý sa roky rokúce objavuje v ponuke každej CK stálo toľko, koľko uvádzajú, je pre mňa nepochopiteľné.
@anastazia93 Starsia 14 rocna, mladsia 2,5 roka, letenku sme kupovali aj jej...
Uprimne, vela som cestovala po EU sluzobne a vzdy som byvala v 4* (company policy), a nebadam rozdiel v tomto 3*, a 4*.
V rezorte som bola 2x, a zial mne taky typ dovolenky nevyhovuje. Ak Vam ano, nemas nad cim rozmyslat (a to myslim absolutne v dobrom)
Hovorí sa že v zime ten december januar február. Ale moja kamoška takto zajednali bluharsko za 800€ a vobec neboli spokojny mali all inclusive nemali vlastnú pláž nič proste ze nula bodov. My sme zajednali dovolenku v july v tunise o stovku lacnejsie a to bol iny luxus…