Ahojte, už som sa nedávno pýtala na túto tému, odpovede boli rôzne.... máme zaplatenú zálohu za dovolenku v Turecku. Do 1.4 musíme zaplatiť celú polovicu dovolenky alebo máme možnosť dovolenku zrušiť a záloha nám bude vrátená.... keď začala vojna na Ukrajine, boli sme takmer rozhodnutí dovolenku zrušiť, pretože sme nevedeli čo bude a báli sme sa či neprídeme o peniaze aj o dovolenku.... pri mori sme neboli 10 rokov a tento rok sme sa konečne rozhodli..bola by som veľmi smutná keby sme to zrušili ☹ čo myslíte, bude všetko ok pre nás? Nie je risk mať vyplatenú dovolenku? Bojím sa ako nás ďalej bude ovplyvňovať vojna na Ukrajine, čo bude ďalej... už máme len pár dní na to aby sme sa rozhodli... ďakujem krásne za odpoveď ❤️
@jajka0211 my máme tak isto rezervovane Grécko, tiež musím do konca marca doplatiť polovicu ceny a aj doplatim (ak sa dovtedy nič nezmení, ale myslím ze tato vojna sa bude takto ťahať este dlho). Ja som do ceny priplatila aj covid poistenie, aj klasické poistenie, prinajhoršom to poriesim cez lekárov, ak bude situácia taká, ze sa budeme báť ísť, a cestovka vráti peniaze
@jajka0211 choďte, peknú dovolenku
my mame tiez objednanu ale cudujem sa ze tak skoro musite mat celu dovolenku zaplatenu my mame mat az mesiac pred odletom zaplatenu celu sumu. + ja som doplatila 100% strorno poplatok v pripade nudze takze ja zatial nerusim nic a verim ze pojdeme
Jasne, ze chodte na dovolenku aj my ideme, zijeme len raz tu a teraz, vojna moze trvat ak rok potom zase covid a neviem co este by si nesla zase 10 rokov nikde
My sme tiez neboli 8 rokov na dovolenke a k 1.4. mame dat dalsiu uhradu, tiez Turecko, a rozhodla som sa uhradit, ako uz vyssie pisali, treba zit tu a teraz a uzit si zasluzenu dovolenku po rokoch. 😊
@nezabudka3391 nemusime mat celu zaplatenu. K 1.4 polovicu a 46 dni pred odletom celu... 🙂
My sme dovolenku zaplatili par dni predtym ako sa zacala vojna. Nejdeme cez cestovku, takze hotel aj letenky som vyplacala cele. A nenapadlo mi to rusit. Nikto nevie, co bude a ak pride aj sem vojna, tak vtedy zrusena dovolenka bude asi posledne, co ma bude trapit. A ak nepride vojna, tak si s detmi uzijeme peknu dovolenku. My sme 2 roky dozadu zrusili letnu kvoli Covidu a dodnes ma to mrzi. Ale tak nevedeli sme, ze v lete tie cisla tak velmi klesnu a mohli sme si s deckami uzit more.. Takze za mna, neries, vyplat a uzite si dovolenku. Zrusila by som ju asi iba ak by som mala cestovat na Ukrajinu alebo do Ruska.
Posledné 2 roky dovolenky vyberáme a platíme max. 3 týždne pred odletom 🙂. Aj to sa mi zdá dosť dlhá doba od odchodu, preto vždy aj poistime storno. Nemám potom nervy mesiace pred odchodom.
dnes som vyplatila druhu polovicu , Turecko na 11dni.. ak to má vyjst výjde, nestresujem čo ak...
@jajka0211 chodte a uzite si 👍