Chcela by som sa Vás spýtať na Vaše skúsenosti s dovolenkou v chorvátsku čo sa týka prítupu ľudí, ceny v obchodoch, či sa oplatí si kúpiť vlatné jedlo alebo stačí kúpiť si až tam. My by sme chceli isť na dovolenku do Omišu dedinka Staniči ( Apartments Rubis ) tak by osm sa chcela spýtať či máte nejakä skúsenosti. Ďakujem
No to uz by za to bol aj leyecky all inclusive...
@lucka63 ono je to rozne. My sme vzdy chodili tak, ze sme si nakupili a brali to tam. Minuly rok sme sa rozhodli, ze stacilo. Ze nie, ceny su tam cca rovnake a ideme na dovolenku aby sme si ju uzili a nie si odopierali veci. Tak sme chodili sem tam aj na vecere, sem tam som nieco uvarila a bolo to fajn 🙂
@nelinka2009,s ročným dieťatom sme nechceli letieť,predsa čokoľvek sa stane sadame do auta a sme za par hodín doma.a s manzelom ešte predtym ako sme nemali malú sme 10 rokov lietali na dovolenky 2x do roka a veru ani raz sme sa nezmestili do 1100€ aj s vreckovym,hoci vtdy sme chodili minimálne na 10-12dní.All inclusive do 1000€ sa odrzkadlí bud na ubytovaní alebo strave.aspon za 10rokov naša skúsennosť.
najlepsie je si zobrat nejaku stravu aj z domu a zbytok uz kupite aj tam.. v chorvatsku to drahe nie je, ale tak slovenske potraviny su predsa topka 🙂
@lucka63 ahoj ja sa tiaž pripájam k názoru že netreba si veľa vecí brať so sebou aj tam sú supermarkety ako u nás a veci stoja približne rovnako, pokiaľ ti nevadí varenie tak sa tam dá normálne prestravovať ako doma. V reštaurácii sú jedlá drahšie ale tiež nie nejako extrémne. Ja by som balila len také veci, na ktoré sú deti zvyknuté (napr. obľúbené cereálie a podobne). Ľudia sú v pohode aj keď neviem teda teraz po tých migráciách ako to beží, ale myslím si, že turistické lokality nebudú mať problém.
Ďakujem pekne za odpovede 🙂 takže bežné potraviny tam V pohode kúpime či už V obchode ale na trhoch, chcela by som sa ešte spýtať koľko trvá cesta do omisu cca aj s prestávkami
@kvojtanikova ďakujem A V reštauráciách je aj normálna ponúka jedál či len tie ich špeciality?
@nelinka2009 A kde aka destinacia? Tiez chodime autom vyjde nas to podobne, pozerali sme letecke zajazdy, nech ratame ako ratame vzdy to vyslo okolo 3000 € . teraz by som sa uz aj letiet bala, hlavne kam ? Turecko, Grecko, Egypt urcite nie.
@lucka63 Chodievame roky do Zatonu pri Zadare to je severnejsie cesta ZA- ZADAR 10-max12 hodin. Potraviny vozime hlavne vody. ale daju sa aj tam kupit v 5 litrovych flasiach, cenovo je to uz dost podobne ako tu. Ked tak zobrat par trvanlivych potravin, dake vody. V tom teple ani moc jest nechuti. Boli sme v 2007 Omis -Duce, to je zrejme kusok od Stanici bol tam supermarket, aj market pri nasom ubytku, ale je to uz skoro 10 rokov, obchodiky budu vsade.
@mimado tak voda sa už naozaj neoplatí voziť od nás
@mimado tak vody by som naozaj netrepala do chorvatska z domu, zbytocnost riadna
Boli sme vlani v lete,nejake potraviny sme si aj zobrali,veľa sme dokupovli,cenovo približne ako u nás,niečo lacnejšie,niečo drahšie.Týždeň nas vyšiel okolo 1000-1100€.v tom bol zaratany apartmán 530€,nafta,dialničné poplatky,strava...proste vsetko.Boli sme 2dospele osoby,1.ročne dieťa a 15.ročný pubiš😁.Po