Ahojte mamičky. Už dlhšie pátram po tom, kam ísť na dovolenku a stále sa neviem k ničomu dopátrať (možno mám nereálne požiadavky, pripúšťam). Malo by ísť o dovolenku all inclusive, s tým, že v cene bude aj alkohol a jedlo nebude trojdňové, letovisko kde to v noci žije (čiže diskotéky, koncerty atď), letecky a cenovo primerane (čiže nie viac ako 800 EUR so všetkým). Termín si predstavujem niekedy začiatkom júna.
Ak by ste vedeli niečo odporučiť veľmi by ste mi pomohli.
P.s. grécko a taliansko kvôli momentálnej politickej situácií vylučujem 🙂
@werci v turecku sme boli aj my a tam je super.. obchody do noci, diskoteky tam to zilo.. ale teraz by som sa tam uz bala ist
grecko je fajn destinacia, tam by som ti odporucila ist 🙂
Ja by som sa teraz bála ísť skôr do Egypta, Tunisu, Turecka a už aj na Cyprus ako do Talianska či Grécka.
ahojte ... ake su vase skusenosti s dovolenkou do chorvatska s polorcnym bábätkom? bol uz niekto lebo lekarka povedala dnes na kontrole ze ona neodporuca ist s takym malym pricom viem ze viac známych uz bolo a neboli problemy. Mate nejake skusenosti?
Dakujem
mna by tiez zaujimalo ci je dobre ist na dovolenku z 8 mesacnym babatkom ale chcela by som ist letecky.. nie je to nebezpecne?
ja si uz roky rokuce riesim DV sama. kupim letenky napr cez Ryanair. sa mi zda, ze pred mesiacom boli cca 90 eur spiatocna na osobu na Korfu. ubytko zozeniem cez booking.com, hotels.com. my napr tento rok ideme na Zakynthos. viem, ze nechces Grecko, ale tu migranti nie su. letenky na troch (ja,manzel,5 rocny syn) nas stali 520 eur aj s kufrom. tam ubytko prvy tyzden v tichsom letovisku Argassi priamo pri mori ma stalo 145 eur. bazen, klima. bez stravy. druhy tyzden v najrusnejsom meste Laganas staji 320 eur aj s ranajkami, bazenom, klimou. takze 520+145+320=985. na TROCH!!!! za to si spravim nakup v Lidli na ostrove (alkohol 🙂 nealko a pod) a kazdy vecer budem jest v inej restauracii a nemusim sa tlacit pri all incl. my sme mali v Turecku a hroza. 4 hv hotel pre 2500 ludi a cakali sme v rade 30 min na jedlo, 15 na pitie. hroza. radsej si kludne posedim v restauracii, kde ma pekne obsluzia a dam si kvalitne vinko/pivko a nie tie rozlievane akozevina a akozepiva miestnej akozevyroby. ked si to zratas, tak ta to vyjde urcite lacnejsie a urcite luxusnejsie. a co je hlavne, tak nemusis rano o siedmej vstavat, aby si si odniesla uterak k bazenu/moru, aby si chytila miesto. radsej maly utulny cisty app, alebo penzion.
Ja som bola s ročným dieťaťom v chorvátsky a dalo sa v pohode cez obed sme boli na hoteli veľa sa ešte nenakupal ale dalo sa bolu sme dve rodiny spolu tak sme si pomohli aj s postrazenim deti. Toho roku manžel vymyslel že ideme na Baltik lebo podľa neho už bezpečné na juhu nie je nikde tak sa modlím nech je tam teplo lebo ja som tam už bola je tam super len treba chytiť teplé počasie ale keďže je globálne otepľovanie tak verím
viem, že nezodpovedam na otazku, ale my to robíme presne ako @ajkalc - ryanair alebo niečo podobné, booking a ideme ... mimochodom, teraz v septembri sa nam zažiadalo zohriať sa a sme boli na Krete, pobehali sme celu vychodnú časť ostrova , pozerala som fakt dobre, ale nevidela som tam ani jediného utečenca, nikto ani domáci tam ani o žiadnych utečencoch nevedel, situacia je tam uplne pokojná to je len tu taká hystéria- ja osobne by som skor nešla do Turecka, Tuniska, Egypta a podobne než na väčšinu ostrov Grécka ... a s tym ai alkoholom tiež suhlasím- dvakrát sa nám v podstate nechtiac zadarilo isť na all- inclusive a teda z toho alkoholu, čo tam podávali, ma striasa doteraz- tam to už pili len Rusi (v obrovskych množstvach 😝 ), všetci ostatní si radšej alkohol kupovali v obchode alebo normalne značkovy v bare - AI alkohol je to totalna žbrnda z ktorej akurat tak može bolieť hlava - predpokladám, že skoro všade to tak bude, určite nebudu davať kvalitny alkohol zadarmo rozpitým turistom 🙂
@fra K tomu alkoholu, mozno zalezi alebo na krajine/klientele/kategorii hotela. My napr.vobec nepijeme tvrdy alkohol, ale videli sme v Dominikanskej ci na Mauriciu v ramci AI normalne znackovy alkohol(Gin, Whiskey-znacky tu pisat nebudem, ale su to dobre znacky, mame restiku, takze to viem). Vino aj pivo bolo OK, na Mauriciu pivo aj nealko napoje(original Coca-cola, Fanta, Sprite) v sklenych flasiach (v ramci AI), ci uz v minibare v izbe alebo v restike ci v bare. Kazdopadne zobrat AI v Grecku je doslova zlocin 😀 , pri tom vynikajucom jedle a vine, co tam maju
mojej zene totiz doktorka povedala ze neodporuca ist dietatom na dovolenku lebo ona bola letecky s dvojrocnym a prisla s nim chora domov ...podla mna z klimy z lietadla ... tiez by som chcel ist v noci nech maly spi teraz ako dvojmesacny spi od 10 vecer do 4 az 5 rano ked je fajne napapany... mate nejaku oblast kde odporucate ist ... boli sme zatial na makarskej baske vode
@hubar246 Určite choď je to podobná klíma ako u nás aj my sme boli a v pohode 🙂
@hubar246 chorvatsko detom len prospieva co viem 🙂
@hubar246 my s detmi lietame od uplneho malicka a nic im nikdy nieje. Treba dat babo na DV do kocika a prechadzat a prechadzat. Aj imunologovia odporucaju vytiahnut kociky hlavne vecer okolo desiatej. Vtedy je koncetracia ucinnych latok najvyssia. A plati to do rana. Takze odporucam deti unavit, aby spali od obeda do najdlhsieho popoludnia. A potom vecer ich drzat co najdlhsie hore. Nech sa nadychaju co najviac nocneho vzduchu. A nech si mysli kaudy co chce, ale my sme pri mori s detmi hore kludne aj do polnoci. A ked potom zaspia a my este chceme posediet na terase, tak im tam ustelieme a ked ideme spat, tak ich prenesieme. Nemyslim, ze sa im za dva tyzdne pokazi moralka 🙂
ad "P.s. grécko a taliansko kvôli momentálnej politickej situácií vylučujem emoticon" ? preco?
moze mi niekto vysvetlit co je tam za politicka situacia?
@horana No spravy v TV asi robia svoje...
Brat ma teraz na Slovensku zahranicnu navstevu a ukazuje im krasy Slovenska. Ti ludia su zo vsetkeho taki nadseni a stastni, ze aj mña tym nakazili a pri pozerani fotiek si hovorim, kam sa to ja kazdy rok trepem do tropov. Normalne vazne planujem koncom leta taky tyzdñovy vylet na Slovensko aj s muzm a detmi, vsetko zavisi od roboty a ci zozeniem letenky az do BA(samozrejme s prestupom, priamo nic neleti).
Manzel mi tiez vycita, ze mame pochodenu polovicu sveta, ale rodnu krajinu deti-Spanielsko-takmer nepozname....ja argumentujem, ze to az ked budeme stari....
v dnesnej dobe to je uz si myslim jedno kam pojdeme na dovolenku, uz sa nam moze aj na slovensku hocico stat, nejaky teroristi nikdy neviete komu kedy prepne
My sme boli dvakrat all inclusive v turecku a boli sme velmi spokojni, luxus, dostatok vsetkeho, jedla, pitia aj zabavy za fajn cenu. Ale tam je ta politicka situacia momentalne tiez vselijaka...