Dovolenka 2013

spik28
20. aug 2012

ahojte, viem, ze je to mozno skoro, ale s priatelom rozmyslame ist na druhy rok na dovolenku do zahranicia, deti budu mat 7 a 8,5 rokov , dali sme si vyber Egypt, Spanielsko alebo Tunisko....mozete mi poradit , co vy by ste si vybrali a preco?Dakujem

eviq
20. aug 2012

@spik28 Riesis to zbytocne skoro, za ten rok sa mozu zmenit ceny a hlavne politicka situacia v tych krajinach, nepokoje a podobne....ale tak vo vseobecnosti teraz co sa da povedat, tak v tunise a egypte dostanes za menej penazi lepsie sluzby, lepsi hotel, all inclusive, slnecniky na plazi zdarma. Spanielsko je drahe, vyjde ta viac alebo sa budes musiet uskromnit. Druha vec su zaludocne a crevne potiaze, v tunise a egypte bezne. Nemusite ich sice dostat, ale ak dostanete, hlavne deti, skazi to celu dovolenku. V spanielsku neviem ako to je, tam je asi strava podobnejsia nasej. Vsetko zalezi od vas, kolko za to chcete dat, ake sluzby ocakavate a kazdopadne si treba vybrat dobry hotel, nielen podla odporucania cestovky ale podla recenzii na internete. Na slovenskych strankach alebo ak vies po anglicky na tripadvisor.com.

popellka
20. aug 2012

AHojky, tak mou srdeční záležitostí je Tunisko, byla jsem tam 3x a úplně to tam zbožňuju, ale tam bych letěla v červnu nejpozději v prní polovině září kvůli počasí. JInak hotel bych volila tak ***+ nebo **** a více, all inclusive - parádní, animátorský programy - perfektní, hlavně co se týká programů pro děti. Určitě bych vybrala nějakej hotel se skluzavkama a tobogánama, aby se kluci vyřádili! Nám se nejvíc líbilo v Hammametu 😉 Cenově je to nejpřijatelnější dovolená letecky a s all inclusive. Pláže písečně - takže pro děti super 😉
Do Egypta bych se chtěla jednou taky podívat, tam je to zas krásný prý na potápění, takže jestli kluky baví šnorchlovat, klidně bych letěla i tam. Určitě bych volila ***** hotel, s animačnima programama si myslím, že je to super, jak v Tunisku. Jinak kvůli "faraonově pomstě" (neboli střevním potížím) bych volila na dovolenou měsíc květen - všichni známí co tam byli v květnu to měli OK, žádný průjmy nic a moře už v květnu mělo 30 stupňů 😉
No a do Španělska bych letěla určitě v sezóně - kvůli počasí a nejlépe asi na Mallorcu 😉

ivett1
20. aug 2012

@spik28 ahoj, aj podľa môjho názoru je to dosť skoro...obvykle sa totiž ľudia rozhodujú aj na základe ceny a tá aktuálna ponuka by mala byť koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka (first moment...)...inak, máte to ľahšie, lebo my do výberu "kam na dovču" ešte stále zahŕňame Chorvátsko, Bulharsko, Grécke ostrovy (kým sú grécke a nepredajú ich🙂) a Turecko😀

ress
20. aug 2012

Viem že nie je v tvojom výbere, ale volila by som Turecko! 🙂 Ale naozaj ako povedala @eviq, ešte sa všeličo môže zmeniť. Ale Turecko odporúčam všetkými desiatimi, keďže tam býva celé leto super počasie, ale nie až také horúco ako v Egypte, tiež nebývajú žalúdočne problémy, je kam ísť na výlety, úžasné more, pláže, kvalita hotelov zodpovedá (väčšinou) cene.
Inak z tých troch má asi každé svoje výhody. Španielsko je fajn, ale drahé oproti ostatným. Tunisko mne osobne príde z ostatných arabských krajín také (obrazne povedané) "najšpinavšie". Samozrejme je to môj názor, nehovorím že je to tak všade, všetko závisí od konkrétneho hotela a oblasti, ale z dovolenkových krajín je mne najmenej sympatické. Tam treba určite vyberať minimálne 4* hotel, najlepšie 5*. Egypt by bol určite z týchto troch najlepší, len kvôli horúčavam tak máj-jún. Ak však budú tie nepokoje aj budúci rok, tak neviem, neviem. Ale to uvidíš až neskôr, teraz je ťažko o tom hovoriť 🙂

barbora111
20. aug 2012

@spik28 ahoj v Tunisku som nebola tak neviem ale v Egypte ano a tiez v spanielsku Gran canaria.Viac sa mi pacilo v Egypte,pekne more je tam a uvidis mnoho pestrofarebnych rybiciek pri potapani a koralov,jazdili sme na konoch,nastvorkolkach,tiez sa oplati pozriet pyramidy,a vela inych veci tam sa nebudes nudit s detmi a strava je tam tiez dobra a aj obsluha.Gran canarii nebolo nic take zaujmave pre mna,neni tam tak vela moznosti ako v Egypte sme sa tam celkom nudili,ma to nebavilo len lezat na plazi,a tam musis platit za slnecniky a lehatka,strava nic moc a tiez obsluha sa nedala porovnat s egyptom,a more je tiez krajsie v Egypte.a nemali sme tam ziadne zaludocne problemy,no len ci sa tam bude dat ist kvoli nepokojom na buduci rok.

sandrika1986
20. aug 2012

Ahoj, ja som bola už v Egypte 7x, naposledy min.rok a 2x aj s dcérkou keď mala rok a potom necelé 2 roky. Pre deti je vhodná oblasť v Egypte : Makadi Bay asi 30 km od Hurghady, my sme boli v 5* hoteli Tia Heights Makadi, poznáme to tam už veľmi dobre, pláž aj more je čisté, teplé.... 😉 pre deti je to tiež vhodné miesto. Okrem tohto hotela sa nachádzajú v Makadi aj iné hotely 4* a 5*. Nám dovolenka s dcérkou dopadla veľmi dobre aj let tam aj naspäť, tiež som mala zo začiatku obavy , ale zbytočne. Závisí aký hotel si vyberieš a akú konkrétnu oblasť. Hurghada je tiež vhodná pre rodiny s deťmi, Sharm Al Sheik alebo Taba to je skôr oblasť na šnorchlovanie a pod. My sme boli v Egypte v mesiacoch : júl, august, september. Skôr je lepší september čo sa týka teplôt. Na nákupy sa dá ísť do Hurghady tam si ludia prídu na svoje 🙂 My chodievame cez first moment na 15 dní, all inclusive.

ani3012
20. aug 2012

@spik28 ja by som do Tuniska už nešla 😝
Tabarka - bolo fajn,čisté more ale na okolí nikde nič...boli sme tam pred 7 rokmi,možno aj ten cestovný ruch je lepší....
Sousse- centrum, bordel špina no hnus! večer si na pláži rozložili stany a spali tam (jedli,umývali riad a aj potrebu vykonávali do mora)
Chcela by som skúsiť Egypt a ak by nevyšiel tak Turecko určite 😉

ani3012
20. aug 2012

@sandrika1986 jedna pani,čo bola v Sousse povedala,že za tie peniaze by bola v Egypte ako kráľovná a že do Tuniska už nikdy v živote

sandrika1986
21. aug 2012

ani3012 : Ja sa na Egypt nemôžem sťažovať, my sme boli 2x v 4* Makadi Marine, tam to bolo fajn a 5x v Tia Heights Makadi, máme tam už svojich známych, poznáme to tam a v tomto hoteli som už bola aj s dcérkou. Boli sme spokojný. Veľa závisí aký je to hotel - počet hviezdičiek, konkrétna oblasť, či máš all inclusive alebo nie a závisí tiež od majitela hotela.

miss_stanya
22. aug 2012

@spik28 na Egypt je najlepsi september, oktober, aj je este teplo, aj sa da kupat a faraonova pomsta....ak ma prist, pride, da sa uplne jednoducho vyhnat :D

danielitka26
19. dec 2012

poradte mi dobru cestovku na turecko a na lietanie dobru spolocnost

sandrika1986
20. dec 2012

@danielitka26 : Kartago Tours ponúka Turecko na Leto 2013

mirip
20. dec 2012

@spik28 Egypt by som už nebrala....boli sme raz a stačilo...síce pyramídy a pamiatky krásne ale inak nič viac......pre deti detto, strava tam pre deti nie je, všetko korenisté a stále dookola to isté.....my osobne sme sa tam nudili, len pláž a more a inak strava nič moc....jednoznačne iná kultúra, iné zmýšľanie, ak sa naozaj rozhodneš tak kvoli deťom ber len 5 hviezdičkový hotel ako See Gul atd. 3-4hviezdičkový hotel neber aj keby boli akékoľvek krásne fotky, ono je to tam totiž iné, 3-4hviezdičkový hotel sa rovná u nás obyčajnej priemernej ubytovni....tam tie hviezdičky počítajú inak, tam 5 alebo 5+ sa rovná u nás 3 alebop 3+ hviezdičkovým hotelom,tunis je nápodobne ako Egypt,ak by sombrala tak jednoznačne s deťmi Turecko, pláže 100%,ubytko podobné ako u nás a síce kultúra a náboženstvo odlišné ale strava európska teda podobná našej a je tam aj tzv.nočný život,síce pri deťoch jto nie je podstatné no aspon máš kde ísť večer na prechádzku atd

dakota14
18. jan 2013

Baby chceme zobrať hotel Thapsus Tunis MAhdia odporúčate alebo nie recenzie sú všeliake aj dobré aj zlé 😀

ema_usiakova
14. feb 2013

@spik28 ja by som zvolila Egypt. Tu som sa dočítala http://snorchlovanie.sk/snorchlovanie-v-egypte/, že je tam krásne more a možnosti na zábavu a šnorchlovanie. Myslím, že sa Vám tam bude veľmi páčiť 🙂

nefertitka
18. feb 2013

boli ste niekedy niekto alebo sa chystate v maji na Cyprus?lebo rozmyslame, ci ist v maji na Cyprus, ked to vychadza cenovo este vcelku prijatelne, alebo neskor niekam inam...lebo kde kukam, tam kukam, vsade Cyprus od Juna a neskor vychadza draho.
Chcela by som vediet, ci sa tam da uz spolahnut na teple pocasie

happyfrog80
18. feb 2013

no rok a pol je dost daleko ake zasa ja uz mam letenky sj hotel na silvestra kupene na Kanarske ostrovy.
Preco si nezaobstarat sam ketenky aj hotel?Cestovne kancelarie su bordel,drahe a u nich nemas spolahlivost dokedy budu fungovat,ked si to sama zabukujes mas vacsiu istotu .Ja tak cestujem teraz do Miami ,z Miami lodou na Bahamy a vsetko som si na nete ja pobukovala ako som chcela ja.

happyfrog80
18. feb 2013

V Turecku je vyhodne si prenajat apartman nez hotel ,za tyzden zaplatis 200€ +letenky

bebebrumik
23. feb 2013

...akurat rozmyslame nad tohtoročnou dovolenkou aj my...traja dospelí a dve deti... čo zahranične by ste odporučali v prízemnej cenovej relacii??Rozmyslame nad Talianskom, Greckom,Bulharskom,. snad aj Chorvatskom...Dakujem

pavlina05
7. apr 2013

Ahoj holky!
Mě přijdou ceny děsné pro čtyřčlenou rodinu k moři 😝
My loni byli v září v Řecku za 32.000. To malý ještě neplatil a bylo to labůžo.
Letos platíme již všichni, ale dát 50 tis. za dovču se mi tedy dát nechce 😝
Jen jsme už malinko zhýčkaní a chceme all inc., letecky a s vybavením pro děti.
Jak koukám, tak cenově je nejlepší Egypt-tam nechci skrz střevní obtíže.
Chci se optat co Tunis? Je to podobné jako Egypt? Vyprahá Afrika? Nejsou na to moje děti moc malé?
Kdy se tam lítá?
Mě vyhovuje září...

lendy1
7. apr 2013

@pavlina05 jj, Tunis je to samé jako Egypt, 1x dovolená v Tunisu ještě ve 2 mi stačila, nikdy víc, manžel létal několik let služebně do Egypta a i když moře mají krásně, tak vím, že tam taky nikdy. A s malým dítětem už vůbec. Ale tak každého věc, někdo si to pochvaluje-levné, teplo (v sezoně teda nesnesitelné vedro klidně 50, rozpálený písek po kterém se nedalo chodit..), all in (ale jaké? arabáči prostě neumí vařit jako evropané, takže vše je bez chuti, mdlý, hnus...jedla jsem tam jen jejich placky z mouky a maso)...já bych tam prostě nejela ani za nic. Jsem asi náročnější na dovolenou ☹
Co zkusit Turecko? To taky nevychází draze. Tam bych teda taky nejela 😀 ale určitě lepší než Tunis a Egypt.

Jinak my dáváme za týden ve 2+1 (snažíme se vybírat už v prosinci, lednu, aby malej neplatil absolutně nic, ani letenku ani pobyt) a za týden dáme běžně 50tis, přijde mi to normální cena. Letos letíme po delší době z Německa s německou CK a 10 dnů (plných + cesta, ne jako české CK, kde je v tom zahrnutá i cesta), s polopenzí na Mallorcu a taky to máme lehce přez 50tis. Jsem teda náročnější na výběr, dlouho hledám ideální destinaci, oblast, pak hotel, sjíždím zahraniční hodnocení, reálné fotky, recenze všude možně a pak prostě hledám ideální hotel. Vybrat dovolenou mi trvá i několik týdnů intenzivního hledání. A zatím bylo vše na výbornou, předloni jsem teda byla absolutně bezradná a dala na tip CK a nic moc teda-obří hotel, mraky lidí, pláž nic moc, ale hotel měl výtečné recenze, velmi oblíbený, ale holt jsme hooodně náročný na každý detail 😀

Sousedi loni letěli do Řecka, letenky si koupili přez net, rezervovali si apartmán taky přez net, půjčili si tam auto a jezdili všude možně a dovolená je vyšla na pár korun. Ale je to docela dobrudružství, s malým dítětem bych to nedala ☹

pavlina05
7. apr 2013

@lendy1 díky moc. my byli kdysi s manželem (v mládí🙂 v Egyptě a už bych tam nejela. ) Jak píšeš-moře i hotel n aúrovni,ale to jídlo a vše tak nějak jiné než naše...Arabáči,no. Ale někdo ten svět miluje.
S dvěma malýma dětma nechci nikam , kde by byli nějak víc ohroženi Faraon.pomstou.
Jako střevní obtíže mohou mít kdekoliv.
No já lustruji také kde co, čtu recenze,vybírám i půl roku. Ale já nechci žádný first. Počkám na lasty, ikdyž vím,že tam dítě zdarma nebude.
My jsme skromnější, mě nevadí ani 3 hvězd.hotel,beru to na přespání.Jde mi spíš o moře a nějaké ty atrakce pro děti.
Dík za radu.

karfice
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vkrizan
27. apr 2013

Ahojte, neviete mi niekto poradiť, chceli by sme ísť na dovolenku do Bulharska, chceli by sme hotel s bazénom a s polpenziou, je nás však 7, ja moja manželka a 5 detí 9,7,3,1,1. Chceme ísť vlastným autom a chceli by sme byť ubytovaní pokope.

tuti_sk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rodinnevikendy2
4. jún 2013

Srdecne vas pozyvame na vesele animacne rodinne pobyty
KRAJINA ZAZRAKOV
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/rodinne...
RODINNE SMOULKOVINY
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/rodinne...

lucikacka
6. jún 2013

@pavlina05 můžu se zeptat, co jste nakonec vybrala? když čtu vaše příspěvky, tak máte stejné požadavky jako my a stejně staré děti, taky vybírám pročítám kde co a pořád ještě nevím ... 😖

pavlina05
6. jún 2013

@lucikacka No zatím tedy nic.Koukám na Řecko a Turecko a tam něco vyberu někdy v září nejspíš.