Dovolenka 2 týždne po svadbe

heltova9
4. apr 2022

Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, chceme ísť po svadbe tak 2,3 týždne na dovolenku. Ako ste to riešili , keďže ste už mali nové priezvisko? Stihli ste vybaviť doklady? Za poplatok by sa to malo stihnúť... Ako to je v cestovnej agentúre? Dá sa dopredu zajednat dovolenka, keď budem mať neskôr iné meno?

miadi
5. apr 2022

@heltova9 objednaj to uz stym novym menom hoci aj zajtra .. nove doklady si vybavis rychlo pas za tyzden alebo express za 2dni. Za poplatok.

julie19
5. apr 2022

Ahoj, robím v cestovnej agentúre takže ti poviem ako to robili “nevesty” u nás a aj ako som to urobila ja sama ;) … väčšinou ak mali ženy svadbu a za pár dni chceli niekam ísť tak išli ešte na staré meno… lebo nové doklady vybavis až na základe sobášneho listu a ten dostaneš až nasledujúce pracovne dni po svadbe (väčšinou nie hneď ten prvý pracovný deň takže čakáš ) ak chceš odísť rýchlo tak to je nestíhačka… ale ty vravíš že mas 2 týždne takže v pohode stíhaš ;) … ja som to spravila tak… 2 dni po svadbe sme išli s mužom na pár dni do Poľska do Tatier, to bol taký horský wellness čo sme mali akože okamžitá regenerácia po svadbe 😅 tam som išla na staré meno a starý občiansky, keď sme sa vrátili domov už som mala sobášny list a na klientskom centre som si dala spraviť zrýchlený pas myslím do 10 dni 🤔 (ale dá sa aj take ten za 2 dni) a asi 3 týždne po svadbe už som cestovala do emirátov na nové meno s novým pasom

lienocka128
5. apr 2022

ja som isla utorok po svadbe na Rhodos na stare meno...

melanta
5. apr 2022

@heltova9 my máme svadbu v pondelok a 3 dni na to na Veľkú noc letíme do Paríža. Normálne pôjdem na súčasný občiansky, výmenu dokladov budem riešiť potom.

sasa1310
5. apr 2022

na staré meno treba ísť. Ak kúpiš letenku na nové meno a na staré meno budeš mať doklad OP alebo pas. Nepustia ťa do lietadla

kacusik69
15. apr 2022

hlavne musi meno na doklade suhlasit s menom na letenke (pri sprostredkovani cez CK treba nahlasit take meno ake mate v doklade)