Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, chceme ísť po svadbe tak 2,3 týždne na dovolenku. Ako ste to riešili , keďže ste už mali nové priezvisko? Stihli ste vybaviť doklady? Za poplatok by sa to malo stihnúť... Ako to je v cestovnej agentúre? Dá sa dopredu zajednat dovolenka, keď budem mať neskôr iné meno?
Ahoj, robím v cestovnej agentúre takže ti poviem ako to robili “nevesty” u nás a aj ako som to urobila ja sama ;) … väčšinou ak mali ženy svadbu a za pár dni chceli niekam ísť tak išli ešte na staré meno… lebo nové doklady vybavis až na základe sobášneho listu a ten dostaneš až nasledujúce pracovne dni po svadbe (väčšinou nie hneď ten prvý pracovný deň takže čakáš ) ak chceš odísť rýchlo tak to je nestíhačka… ale ty vravíš že mas 2 týždne takže v pohode stíhaš ;) … ja som to spravila tak… 2 dni po svadbe sme išli s mužom na pár dni do Poľska do Tatier, to bol taký horský wellness čo sme mali akože okamžitá regenerácia po svadbe 😅 tam som išla na staré meno a starý občiansky, keď sme sa vrátili domov už som mala sobášny list a na klientskom centre som si dala spraviť zrýchlený pas myslím do 10 dni 🤔 (ale dá sa aj take ten za 2 dni) a asi 3 týždne po svadbe už som cestovala do emirátov na nové meno s novým pasom
ja som isla utorok po svadbe na Rhodos na stare meno...
na staré meno treba ísť. Ak kúpiš letenku na nové meno a na staré meno budeš mať doklad OP alebo pas. Nepustia ťa do lietadla
hlavne musi meno na doklade suhlasit s menom na letenke (pri sprostredkovani cez CK treba nahlasit take meno ake mate v doklade)
@heltova9 objednaj to uz stym novym menom hoci aj zajtra .. nove doklady si vybavis rychlo pas za tyzden alebo express za 2dni. Za poplatok.