Dovolenka 1 dospelá osoba a 10-ročné dieťa - jún/júl

19. máj 2024

Dobrý deň prosím viete poradiť dovolenku pre jedného dospelého a dieťa (10 rokov), ideálne Španielsko alebo Tunisko. Max do 2300€ ďakujem

simona1998
19. máj 2024

Španielsko je celkom drahé , skôr ten Tunis alebo napríkad Turecko? Tam je aj velá atrakcii pre decká 🙂

tilly
19. máj 2024

Chceš rezort a all inclusive? Ja chodím tak, že kúpim letenky, prenajmem apartmán (už máme svoj, ale predtým som si prenajímala), požičiam auto, nakupujem dobroty na miestnych trhoch, varím z miestnych potravín, alebo jeme v miestnych reštauráciách. Autom prebehneme okolie, každý deň iná pláž. Za mňa väčšia pohoda a sloboda a vyjde to aj lacnejšie.
Potraviny aj reštaurácie v Španielsku sú o niečo lacnejšie, ako na Slovensku.

autor
19. máj 2024

@tilly rezort a All inclusive..

tilly
19. máj 2024

Tak to nepomôžem, z toho mám ja osobne husinu. Pre mňa stres a to ja dovolenke nechcem.
Boli sme tak pred pár rokmi v Turecku aj Kalábrii. Keď chceš veľa jedla, atrakcií, tak to Turecko ponúka asi najviac

queen_mary
19. máj 2024

Ten rozpocet mi pride dost v pohode, aj na Spanielsko (napr Mallorca). Urcite Turecko, ale napriklad aj Kreta, aj ten Tunis. V klude napis do nejakej CK, nech ti poslu ponuku.

queen_mary
19. máj 2024

My sme ako deti chodili Tunis a Turecko a este v juny, uz je tam super pocko na kupanie a je to lacnejsie, cize vam vyjde lepsi hotel 🙂

luccija
19. máj 2024

Keď Tunis tak Mahdia, ale radšej by som vybrala Turecko

nedielka
19. máj 2024

Pozri si Lonicera Resort v Turecku, pre dieťa TOPka.

jazula
19. máj 2024

Ja práve pozerám Grécko - ostrovy a tam to vychádza cca tých 2300€ pre 2 dospelých + 3r dieťa (rezort + all in). V Turecku nájdeš určite, mne sa veľmi páčilo v Side, blízko pekné fakultatívne výtety (napr Manavgat pozrieť). To bola aj moja prvá voľba, ale v poslednej dobe všetkým šibe 🤷‍♀️ a ja idem so ZŤP mamou a malou dcérkou, tak radšej EÚ…

belllinka
19. máj 2024

@tilly pre mna by bol toto na dovolenke stres, riesit zas nakupy, varenie, kde su ake plaze, trhy, presuvat sa autom, riesit parkovanie na neznamom mieste 🙂

tilly
19. máj 2024

@belllinka každý máme iné preferencie. Pre mňa už len predstava ožratých rusov alebo Angličanov, ktorým decká bezprizorne pobehujú po rezorte, všade hučia, jačia, v reštauráciách hluk ako v školskej jedálni, obsadzovanie lehátok o šiestej ráno (ok, naposledy sme boli aj my v rezorte, kde bolo toto zakázané, tak to už možno tak bude na viacerých miestach, keďže to bolo v 2018), do rána hučiace animácie, cez deň hulakajúci animátori otravujúci ešte aj pri raňajkách alebo večeri... brrr
Ja milujem rybie a ovocné trhy v prímorských krajinách a teda kúpiť rybu a k nej urobiť zemiaky, to je za chvíľku, k tomu kopec čerstvej rozmanitej zeleniny a ovocia z lokálnych sadov. A pláže sú predsa všade, stačí pri niektorej zastaviť aj atrakcie ako hrady, romantické mestečká apod. Parkoviská sú všade a veľké, teda aspoň v okolí (100 km) nášho apartmánu. Okrem toho kľud. Bazén len pre našu urbanizaciu. Nikto nevrieska celé dni. Taká pohoda.
Keď niekam idem, chcem vidieť aj niečo iné, ako rezort. Nikomu neberiem rezorty, ale nie každému to vyhovuje 🤷‍♀️

belllinka
19. máj 2024

@tilly ved ok. Na druhu stranu, mate ten “svoj” aparman, poznate co, kde a ako ist. Asi nechodite kazdy rok na ine miesta. Zas opisala si hotel ako uplny horor, to tiez vzdy nemusi tak byt.

tilly
19. máj 2024

@belllinka chodíme často aj na iné miesta. A ešte ani pri tom našom nemáme všetko prebadane. My cestujeme veľmi veľa. Spoznávame všetko možné. A teda sme boli pár krát aj v rezortoch a aj mimo sezóny.