Ahojte, poprosím poraďte mi.Chceli by sme si pozrieť na 1 deň Benátky. Budeme sa vracať domov z Toskánska. Kde by bolo najlepšie sa na 1 noc pri Benátkach ubytovať? Kľudne airbnb, alebo nejaký lacný penzionik + ako sa potom dostaneme priamo do Benátok. ďakujem pekne
A este sme byvali v Treviso, samotne Treviso je rovnako pekne na obhliadku a stadial sa da ist do Benatok vlakom. Cca 25 min cesta trva.
@laurinkam my sme nasli velkom ok a lacny hotel uplne v centre, ta dostava je taka, ze nechas Auto na Tronchetto parkingu a odtial je mhd lodou. Ten parking je myslim na rozne tarify, my sme mali myslim 72 hodin vtedy. Tie lodky v ramci mhd su na kartu idealne, da sa kupit nejaka 24 hod alebo viac dnova karta. Ta karta bola asi najrahsia toho, ten Hotel bol dost lacny, nejak do 50eur za noc mam ten dojem. Ale bol bez ranajok.
Myslim ze tu su info - take nejake ceny si pamatam: https://www.venice-information.com/Mestre-to-Ve... Zalezi, ze ci by ste sa iba odviezli napr. z Mestre do Benatok a tam na tom prvom ostrove zostali, alebo aj trosu vyuzivali lodky medzi ostrovmi. Ak by ste aj medzi ostrovmi cestovali, tak urcite sa vam ta denna karta oplati viac. Lebo jedna cesta lodkou, nezalezi kolko zastavok je okolo tych 7 Eur a denna karta okolo 23. My sme vzdy sli aj na Murano - to je ostrov, kde su sklarne, byvaju tam aj take prednasky, ukazky a kde to nie je take preludnene a predsa pekne. Cize sa nam ta karta oplatila. Inak asi budu dost preplnene vsetky pamiatky.
A tie denne turisticke karty sa predavali hned na stanici, ako sa vystupilo v Benatkach v takom stanku.
@jumama ďakujem, my pravdepodobne prídeme podvečer do Mestra, tak som rozmášľala, žeby sme pozreli Benátky večer a potom ešte možno na druhý deň do obeda. Viac času žiaľ nebudeme mať. Takže asi len tú hlavnú centrálnu časť. a 7 E je cena aj pre deti? to znamená ak by sme išli do stredu Benátok tam aj na späť tak pre 1 to vyjde 14 €? Dobre tomu rozumiem?
Ta MHD z Mestre je menej - asi 1,50 jednosmerny listok. Ci aj pre deti, to neviem, zda sa mi, ze do 6 rokov sa neplatilo vobec. Nam to vtedy v ubytovani domaci vysvetlil, ale uz si nepamatam. Mali sme hned blizko automaty na listky.
Potom ak by ste sa len prechadzali, tak uz nepotrebujete nic. Ak by ste sa vozili aj lodkami v Benatkach - co je ich mhd, tak tam je cena 7 za jednu jazdu (alebo ak vela vyuzivate lodky, tak ta denna karta). Deti do 6 r na lodky nepotrebuju listok.
Hladajte ubytovanie v Mestre, to je hned pred benatkami a z Mestre chodi MHD do benatok. Funguju tam take karty a zda sa mi, ze tie platili aj na lodky v Benatkach, taka denna karta sa da kupit…