Ahojte, tie ktoré ste boli v Dominikanskej republike, davali ste si nejaké očkovania pred odletom?
ja som bola ešte ako pubertiačka s rodičmi a neočkovali sme sa proti ničomu. ale boli sme najmä v rezorte, netripovali sme po ostrove.
@mmt11 neviem ako teraz, ale pred covidom to bolo tak, ze pokial budes v rezorte, nemusis mat ockovania. Pokial sa planujes tulat krajinou, byt v kontakte s miestnymi a so zvieratami, odporuca sa ockovanie proti zltacke typu A a B, proti brusnemu tyfusu a besnote. Odporuca sa aj skontrolovat preockovanie proti tetanu a niektore zdroje uvadzaju, ze ak planujes casto vyuzivat MHD, nie je na skodu zvazit ockovanie proti pneumokokom a meningokokom.
Vsetko sa da vygooglit za par sekund.
@diewcatqoo ďakujem za odpoveď, pozerala som toho veľa na internete, viem že niektoré očkovania sa odporúčajú... no chcela som skôr reálne skúsenosti, či sa ľudia zaočkovali, alebo nie
@mmt11 tak ako napisala
@diewcatqoo
povinne nie je nic, ale zalezi, o aky typ dovolenky ide. Zltacka A je standard hocikde do exotiky (my sme sa dali zaockovat uz davno, nie kvoli DR), prenasa sa spinavymi rukami, nie je to sice nebezpecny virus, ale dokaze pokazit celu dovolenku. Ak zijes na Slovensku, mozes ju chytit hocikde v obchode, siri sa najma v osadach.
My sme absolvovali za posledne roky Dominikansku 2-krat, Indonezia, Thajsko, Maldivy 3-krat, Mauricius, Zanzibar.....a vsetko bez ockovania
@mmt11 nie
Nie, pokiaľ budeš väčšinou v rezorte to nemá ani význam 😊 ale dávali sme sa očkovať neskôr kvôli Zanzibaru 🤷🏻♀️
@len_nig
https://seychely.orbion.cz/diskuse/seychely-ock...
Toto su komentare z roku 2016, takze ako som pisala, pri tranzite po prilete na Zanzibar ukazes letenku, ze prestup nebol dlhsi ako 12 hodin a neopustila si letisko v Addis Ababa, , tym padom sa na teba ockovanie proti zltej zimnici nevztahuje, skusim este pozriet na oficialne stranky Min.zahranicia
@len_nig tu je to z oficialnej stranky, ockovanie nie je povinne, ale odporuca sa preto, lebo moze na letisku napr.v Etiopii vzniknut meskanie letu a limit 12 hodin sa moze predlzit.
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...
no Cibulková si dala proti Covidu