Ahojte, prosím dajte tipy, čo varíte na dovolenke. Resp.co si predvarite/zamrazite doma. Zaujima ma hlavne jedlo. Ďakujem
@evka64 presne takúto odpoveď nepotrebujem.....
záleží aj koľko osôb, či aj deti....no neviem si to predstaviť.
asi nejaké mäso zavárané 🤔
Dovolenka akože si zoberiem voľno a som doma alebo dovolenka dovolenka niekde? Tak v prvom prípade varím normálne a v druhom sa stravujeme po reštauráciách.
My berieme cestoviny, ryžu, dva balíky zameraného mäsa, párky, bryndzové pirohy polotovar zamrazene, jahodové gule polotovar zamrazene a nejaké sačkove polievky a to je asi všetko, plánujeme niekedy aj do reštaurácie, prípadne pizzu...
Ešte za čias študentských, keď sme mali veľmi low cost dovolenku - lečo, špagety, hranolky so syrom, grilovaný hermelin, zeleninové šaláty, grenadir, strapacky, cestoviny s omáčkou (paradajková, syrová, smotanová), ale aj jedlá z konzervy z obchodu. Všetko rýchle jedlá, do 30minut uvarené aj na dvojplatnicke..
@lydus2015 dik. Presne aj my tak plánujeme. Dačo doma, dačo mimo. Ideme skoro na 2 mesiace k moru, takže to by sme po reštauráciách neutiahli. ....
Ešte som zabudla rizotá, vajíčka na 100 spôsobov, tuniak atď. Záleží od toho, či sa s vami budú stravovať aj deti. Ak nie, tak sa to varenie dá zjednodušiť aj instantnymi potravinami 🙂
@jarmila2010 dakujem, pozriem
@patus_2 ak deti
Na dovolenke vzdy varim (musim zo zdravotnych dovodov) a okrem specialnych potravin ,,pre istotu" na nejaky prvy den si nic neberiem. Uz som si totiz vsimla, ze v zahranici je kolkokrat ovela lepsi vyber ako u nas, takze sa vzdy tesim, ako sa obzeriem 😆
@maranta_leuconeura ja tiež beriem na prvé dva dni. Len si chcem zhruba urobiť jedálniček...aby som vedela čo kúpiť. My mávame teplé obedy a teplé večere. Tak plánujeme jedno doma, jedno von
Vdacne su rizota - aj z krupov, pohanky a pod. Cestoviny s tuniakom, s hotovymi omackami, pripadne cestovinovy salat. Ak mate ruru, tak pecena cuketa a zemiaky, pizza z hotoveho cesta… Maso je na prve dva dni lepsie vziat do chladnicky ako marinovane - nasolene prsia v oleji, mlete korenene a solene hovadzie na cevapcici, kludne vzate primrznute, nech prezije cestu. Z rychloviek granadir, leco, zobrat ponorny mixer na kremove polievky (hokaido, cuketa, tekvice, rajcinove…). Pri mori su lacne ryby, priloha varene zemiaky. My si casto varime na dovolenku (nie kvoli peniazom, kvoli zdravotnym obmedzeniam. Z domu berieme vyslovene len na prvy den tuniaka v oleji, balik cestovin a domacu zeleninu, tam kupujeme potraviny na mieste, lokalne a cerstve. Isto lepsie, ako restauracna strava alebo nabalene sackove polievky z domu ;)
Ja ak na dovolenke varim tak Toto: leco s varenymi zemiakmi, varena kukurica, kupovane mrazene/chladene Lasagne (ak je rura), mrazena Pizza, cestoviny s tuniakom, omeleta, cize Max nenarocne veci, polotovary doma nejeme Ale na dovolenke hej. Neviem kam idete, Ale ja som vzdy nasla co bolo treba v obchodoch
Tak, ked sa Ti chce asi by som si doma navarila rozne masa na stave a zamrazila, ked tam bude mrazak aj polievku.A ostatne no ved co bezne jete take kuracie sote je rychlovka, rizoto, spagety s tuniakom, syrovou omackou, kamaratka tak chodi a robi palacinky, grilovany syr, salat kuracie maso, leco, ja varim doma casto minutky kare s hraskom, zeleninou cukinou, nejake sulance potovar, parene buchty, spenat, tam kupis paradajky spravis omacku na cestoviny, daj si pomliet maso na bolognske a zamraz, alebo uz hotovu omacku, halusky s vajcom ci kolienka
Ja na dovolenke varim - decka s potravinovou a histaminovou dietou. Predvarene a zamrazene neberiem nic. Z domu odchadzame s jedlom na cestu a vodou. Co potrebujem, kupujem tam. Ranajky vacsinou pecivo, cez den ovocie, polievka alebo lahke a rychle jedla ako cestoviny, palacinky. Vecer bud grilujeme, upeciem zemiaky, k tomu salat alebo ideme na pizzu.
@evka64 vidíš a pre mňa je naopak varenie oddych, relax, ale teda nevarím denne, ani náhodou. Maximálne tri krát týždenne. Na Slovenku idem vždy na dovolenku do hotela, takže nevarím, na chate nemám s tým problém, ale tam chlapi grilujú, uvaria guľáš, sem tam pizza, takže sa nepretrhnem a neznášam dovolenky pri mori typu vylihovanie pri bazéne alebo na pláži, tretí deň sa už neuveriteľne nudím, takže by som kľudne varila aj pre desiatich. Ja som na poznávačky, čiže vrtula v zadku na dovolenke, ale chápem ženy, ktoré varia denne pre deti, chystajú desiate, pečú
Ďakujem všetkým za tipy 👍
@evka64 🙈🙈 trochu mimo odpoved mimo otazku.ale pohladkala si si ego,vsakze?🙂
Budem variť keďže ideme na mesiac k moru, nebudem denne variť ale tak 3-4 x za týždeň áno, dovolenka striedame oddych na pláži a aj výlety, v dni keď sme na pláži varím, na výletoch jeme v reštaurácii...nakupime tam v obchode, naplníme chladničku a rýchle jednoduché jedlá (grilovaná zelenina s mäsom, rizoto, lečo, polievky,...)
Kuracie alebo bravčové mäso, narezať na rezance, opiecť na cibuľke, pridať korenie, papriku, soľ, paradajkový pretlak, kukuricu. Povariť, dať teplé do fliaš 7dcl, dať do hrnca s vodou s sterilizovať. Uvariš k tomu ryžu.
Rovnako mleté mäso robím, ale bez kukurice, uvariš k tomu špagety.
Polievky sme si varili skoro ráno alebo neskoro večer, paradajková, zeleninová, Majoránova...
Kam idete na 2 mes? To je paráda!
ale veď potraviny kúpiš aj tam nie? Ke´d ideš na tak dlhú dobu, prečo vláčiť niečo z domu? Možno len niečo hotové, čo budeš mať na pár dní - sterilizované mäso a pod. TAm si kúpiš základné potraviny, ktoré do 2 mesiacov aj minieš. Inak v dobrom závidím. 2 mesiace na dovolenke. Kam idete?
@zuzinabila a ty si si teraz pohladkala svoje, vsakze??
Mala si rovno napisat, ze idete na dva mesiace k moru, to je daco ine, ani by som sa k tej teme nevyjadrila.
Ak idete na dva mesiace, dala by som na mäso obrovský pozor. Zavariť a nasterilizovať na týždeň, dva, je v pohode. Na dlhšiu dobu nemusí domáce sterilizovanie stačiť a môže to mať nepríjemné následky. Takže jedálniček si vopred pripraviť ano, zobrať nejaké v zahraničí nedostupné špeciality (horalky, pirohy, kôpor, čo máte radi), ale s tou pred varenou stravou by som bola opatrnejšia.
My sme tak boli bez stravy a bolo to super. Ziadne obmedzovanie na cas,ked sme mali na nieco chut vonku,sme sa stavili na obed. V apartmane som robila rychlovky - spagety so zavarenou paradajkovou omackou alebo pestom + grana, rizoto s hribami,hraskom a syrom, granadir,hustu zeleninovu polievku,pizzu.
Ked idem na dovolenku, nikdy nevarim, to mozem rovno ostat doma. Nebol by to pre mna oddych, kedze varim skoro kazdy den.