Dojčenská voda a potraviny v Grécku. Máte skúsenosti?

vikusha7
11. máj 2013

Chystáme sa na dovču keď bude mať mladší 11 mesiacov a neviem, čo všetko mám so sebou brať, či sa tam dajú kúpiť príkrmy a voda vhodná pre 11 mesačné dieťa. Prípadne napíšte aj značku, s ktorou máte skúsenosti, nech viem čo mám hľadať 😉 ďakujem

acer11
12. máj 2013

majú tam skoro rovnaké potraviny ako u nás 😎 alebo veľmi podobné....

danim
12. máj 2013

my stale na dovcu nosime cestovnu rychlovarnu kanvicu,objem 2 dcl, spratna a na dovci sme prevarali tu balenu vodu, neskor sm detom davali balenu vodu bez prevarania. prikrmy si isto vezmi nejake ( ja som brala, ale deti to nechceli aj tak- tie kupovane, lebo som im varila doma vzdy ) , na ake je zvyknute dieta ( ak to chce ), ale vek 11m stravovanie v hoteli - vzdy najdes cosi take vhodne "slovenske" ryza s masom+ dusena zelenina, zemiaky, ciste cestoviny s dusenou zeleninou nakombinujes napr, polievka.. nevidim ziadny problem. my sme boli s dietatom vo veku 1r+4m, dtto pri druhej sme pockali na ten vek. zisti si ci vedla hotela je nejaky obchod ( kupis jogurty ) a ci mas na izbe chladnicku. pripadne budes chodit vzdy do obchodu, my sme tak chodili, lebo bol hned vedla hotela.. tak naco platit za chladnicku na izbe ? 🙂

horana
12. máj 2013

vikusha7: velmi zalezi kam idete, boli sme na roznych miestach v Grecku ci uz na pevnine alebo ostrovoch a nie vsade veru mali prikrmy (skor ze nie) a aj voda bola pre dospelych OK, ale ina nez u nas a podla toho ako je na zmenu chuti konkretne dieta citlive. Nasmu par dni trvalo kym sa preorientoval. Vo vacsich strediskach je to ine nez na ostrovoch v mensich zastrcenejsich dedinkach logicky. Ja som bravala prikrmy na ake bol zvyknuty vzdy so sebou, kedze bolo dieta fixovane v tom veku okolo roka na Hippky aj to len niektore druhy. Niektore deti su vsak take ze zjedia hoc co. My sme mali taky vahovy limit batoziny do lietadla ze som v pohode vzala prikrmy na celu dobu pobytu, ako hlavny zaklad a tam uz len dokupovala ovocie a pod. Sice sme cca 1/3 viezli napsat lebo tam mlsal vacsinou len kusky inych veci a nemal taky apetit co doma, ale aj tak som rada ze som nemusela vymyslat a zhanat tam...lebo by som nezohnala.

4ocka
12. máj 2013

Ahoj, my sme boli v 2010 na ostrove Santoriny, detska voda sa dala kupit v kazdom obchode tusim okolo 2-25 l velkaflaska s ruzovhm pasikom.. Ale mne osobne sa zdali potraviny teda napoje a voda cista dost drahe..dcere sme tambkupili velkeho kubika ta ovocna stava a riedili s cistou vodou 🙂 priprav sa nato ze miniete vela za vodu. Nam v hoteli tiekla len slana voda/nie uplne ako morska ale bolo citit ze je slansia voda/ takze oplachovat som nkoniec aj tak musela v kupenej, aj varit...prikrm..dcera mala 11m ja som tam brala nestle krupicne kase. Inac sme si bud varili a to ona uz jest mohla..-polievjy, spagety, alebo sme si boli sadnut v restike a tam vzdy bola alternativa pre male deta...kurscie prsia grilovane..proste nebolo problem..a biely jogurt alebo ovocne sme kupili v obchode 🙂 a pecivko neskutocne chutne..dokonca davali malej zadarmo take pecene velke hrube tycinky 🙂 mileee