Ahojte
chcem vas poprosit o pomoc pri rozhodovani - potrebujem info surne do dnes vecera
Konecne po 6 rokoch mame noznost ist k moru s detmi cela rodina - 6,5r. 4,5r. a v lete bude mat maly 1,5 roka. Turecko , Side. Ide vacsia skupina rodin ale so starsimi detmi prvy krat v auguste termin 12 - 19.8.(skupinka chodi kazde leto ale hned 1julovy tyzedn - teraz 1x v auguste)
Ak chceme stihnut 1st minute musime sa rozhodnut dnes - myslim ze deti cestu zvladnu - obavam sa 40C teplot resp. augustovych horucav a klima v hoteli verzus horucava
Prosim vas ak ste niekto boli aku mate skusenost - myslim ze deti su dost odolne a kedze tam bude dalsia skupinka deti cca 10 rocne a poznaju sa - budu sa moct spolu zahrat co povazujem za velky benefit.obavam sa ze stale aj okolo 16 hod. poobede bude horucava- hoci pri mori je to asi ine ako v rozpalenom betonovom meste.
Neviem sa rozhodnut ci pre tento jediny dovod neist alebo konecne k moru ist.. Vdaka za vase podnety.
@lulla ja by som šla. Veď cez najväčšie horúčavy na obed sa pôjdete najesť (aspoň nejakú drobnosť, ovocie zeleninu), potom trochu oddýchnuť na izbu a o tej 15-16 h zas na pláž. Pri mori tú horúčavu človek tak nevníma, pofukuje vánok od mora. Len nezabudni, že potrebuješ kvalitný opaľovací krém a dobré cestovné poistenie. Plus nejakú tú domácu lekárničku so sebou. Priprav sa, že to bude náročné, Ty si asi veľmi neoddychneš, ale bude to zážitok. A keďže idete partia, sem tam vám možno postrážia deti a budete mať aj trochu času s mužom pre seba.
Za mňa určite áno. Prajem peknú dovolenku!
suhlasim s @liebling98. urcite by som isla. ked budu najvacsie horucavy cez obed tak budete na izbe oddychovat a poobede mozete ist zase von. velke plus je ze idete vacsia skupinka a deti sa spolu vyhraju, zabavia.. a vy dospeli si budete moct aj trochu oddychnut..
my ideme tiez prvykrat do turecka, do Side. uz sa neviem dockat 🙂
Môj malý nemal ani rok a boli sme v Turecku. Zvládol to z nás úplne najlepšie. My sme boli po návrate domov chorí a on úplne v pohode. Takže ja len odporúčam 🙂
pri mori nikdy necitis ak by aj bolo 40C (co vacsinou nie je maximalne 35C) vanie tam vanok od mora a vzduch je vlhky to by ste museli ist na pust kde je sucho a teplo ako v saune aby vam bolo zle z tepla.
deti budu ok to skor ty budes vystavena 🙂
malicke mozes mat v tieni pod slnecnikom
prajem peknu dovcu 🙂
No pánečku, to je prvé, čo mi napadlo pri prečítaní názvu témy. Že s 3 malými deťmi ku moru. Ja mám dve malé deti, ale absolútne si s nimi s MM netrúfame ísť k moru. Keď idem k mame, do auta beriem pol chalupy vecí. Ja osobne by som sa bála ísť v podstate do "neeurópskej" krajiny k poloarabom, polocigánom. O úrovni zdravotnej starostlivosti ani nehovorím. Majú úplne iné normy-požiadavky napr. už len na vodu v kohútikoch ako my, bála by som sa deťom dať čo i len umyté ovocie ich vodou. Ešte ako sami sme boli 3x s MM v Egypte, ale s deťmi by som tam nikdy nešla. Pre mňa čisté šialenstvo. Keď už, tak by som pozerala napr. nejaký Grécky ostrov.
Boli sme pred 8rokmi prave v side v juny a horucavy boli desne. Deti mali skoro 6 a skoro 9, tiez sme boli skupina. Bolo super, ale tie horucavy boli desne. Decka zvladali super, trosku zvysene teploty mala tusim mala prvy den, preslo same. Nie je celkom pravda, ze pri mori sa to da vydrzat... my sme cez obed vsetci spavali a vyliezali az po piatej. Byvali aj vyse 40stupnove horucavy. Celkovo to, ale hodnotim ako najlepsiu dovolenku s deckami. Doteraz na nu vsetci spominaju. Boli sme v hoteli kumkoy. Takze treba zvazit. Ale ja by som asi isla. Nie je vacsia slast ako ked sa maju decka s kym prehrat a je vacsia skupina. Navzajom si pomozete, postrazite a tak. Treba nabalit zakladne lieky a dodrziavat obednajsiu siestu a bude fajn. Peknu dovolenku @lulla
@mery333 grécky ostrov? Bola si niekedy v Turecku? Špičkové turecké hotely a služby su na omnoho vyššej úrovni ako tie grécke. Raz som bola na rodose a nikdy viac to nechcem zažiť (a nepoznám nikoho, komu by sa tam páčilo). Co sa týka vody, stravy, personálu a starostlivosti, su na európskej úrovni.
@lulla neviem do akého hotela ideš. Ja poznám len tie v beleku, ale mal by tam byt podobný princíp. V hoteloch su aquaparky, detské kútiky odstupňované od bábätiek az po pubertakov. Venujú sa im tam opatrovateľky, od 4 rokov mozes s nimi deti nechať akoby v skolke (toto nikdy nevyužívame). K dispozícii maju v klube vsetko-plastelínu, farbičky, papiere, nožnice, deti aj rodičia si mozu vyrábať náramky atd.
Večernou samozrejmosťou je diskotéka pre deti a animacny program (tak isto aj počas celého dna). Pre babatka je v klubiku vzdy nachystana dojčenská voda, detské výživy, starším nosia obedy do ich klubu. V reštaurácii je časť vyhradená pred deti - detská jedáleň. Turci maju velmi radi deti a so vsetkym ti ochotne pomôžu.
Okrem hotelovej reštaurácie maju reštaurácie aj vonku pri bazenoch a tiez bary na každom kroku (cize mas vzdy k dispozícii balenú vodu). Vobec cez obed nemusíš chodit s detmi do vnútornej reštaurácie ked sa bojis klímy (aj my vzdy obedujeme vonku).
Tiez maju perfektne riešené pláže. Ponad všetky lehatka je obrovská konštrukcia zvrchu potiahnutá latkou, cize si stále v tieni. A vobec mi tam nepríde horúco. Stále pofukuje vetrík.
Co sa týka opaľovacích krémov, tie používam iba na tvar. Kupujeme si uv trička s dlhým rukavom a pre deti aj nohavice po kolena.
A este posledná rada - pozri si na tripadvisore názory ľudí na daný hotel.
všetko ok, až na teploty spomínané vyššie, nie je pravda že teploty v Turecku do 40 stupňov a max tak 35, reálne už o desiatej doobeda bolo 45, a to teplo je cítiť aj pri mori a aj more je dosť teplé... v Turecku je posledných pár rokov velmi horúco v lete. Služby sú tam na super úrovni aj vybavenie hotela, všetko, napriek tomu oblubujem destinácie s menšími hotelíkmi, menej ludí, viac kludu, nie tieto masovky... ale určite choď, keď máte možnosť, určite sa tešíš 🙂 a užite si 🙂
Ahojte, vsetkym velmi pekne dakujem za rychlu reakciu - rady narozory a pdoprucania - myslim ze prevazilo rozhodnutie ist - tak zajtra idmeme zplatit - posledny den 1st minute. 🙂 Pytala som sa aj detskej doktorky dnes a tiez mi povedala , ze skor by sa bala o vekovo starsich - tak snad to nejak zvladneme. - v auguste mozem dat FB 🙂 Hotel vyzera pekne 5+, plno bazenikov , restik, otvoreny len min. rok tak by to malo byt vsetko nove - svagrovci chodievaju do Turecka a mozem len potvrdit od nich, ze uroven tureckych hotelov je vysoka Dakujem este raz aj za priania peknej dovolenky - aj ja vam vsetkym prajem peknu letnu dovolenku ci uz pri mori alebo doma na chalupe, ci v Tatrach 🙂
chodieva tam veľa ľudí, práveže s deťmi tam radi chodia. aj tam žijú ľudia a domáci tiež majú deti. Ved nebudete v horúčave stáť celý den na slnku.Tak či tak majú s tým najviac roboty rodičia - chystanie, balenie, ak deti nevládzu naozaj, tak ich odniesť. Ked tam nie sú nejaké zdravotné riziká. Ale tak treba si dávať pozor všade. Voda je tam pitná alebo sa kupuje?