Do Thajska bez ubytovania

yollanda
16. mar 2017

ahojte, chcem sa spytat, ci niekto z vas bol v thajsku len ''pod sirakom''. chceli by sme len spacaky zobrat a ist. co ma vsak trapi, ze sa bojim hmyzu. existuju nejake siete, co sa daju dat okolo spacaku. nie stany,

mischelin89
16. mar 2017

Ahoj, min rok sme boli v thajsku isli sme len tak bez planu a ubytka.. ale spavali sme po hoteloch a privatoch.

Osobne by som do spacaku len tak pod sire nebo nesla...v mestach su vsade potkany, tulavych psov enormne vela a niektore su agresivne ....a tiez by som sa bala ze mi domaci cosi ukradnu kym budem spat. Ak ozelies kvalitu, najdes ubytko za pat eur.. takze pokial nechcete cas travit na krasnych cistych plazach..tak to by som neskusal...a to ja som dost odviazany typ...

Siet proti hmyzu kupis na postel...ci je pohodlne sa do nej balit...tazko povedat 🙂

Spacakovala som v skandinavii a na islande, bez problemu, tam je zem cistejsia ako hotel v azii (sri lanka, thajsko) ... 😀

mischelin89
16. mar 2017

A ked sa do spcaku a siete zabalis, hmyz ta aj tak dostipe, kedze siet bude v kontakte s pokozkou.

yollanda
autor
16. mar 2017

@mischelin89 existuju take moskytiery ako stan. je to ciste sito

mischelin89
16. mar 2017

Aha ze len taka konstrukcia sietova? To moze byt fajn 😊 Ja som sa stretla len s tymi zavesnymi klasickymi...

yollanda
autor
16. mar 2017

@mischelin89 ano normalne ze konstrukcia. Len sa obavame opic. Uz nas okradli v thajsku. Zuby si umyjeme v mineralke, ale kam budeme chodit kadit? 🤣

ksebejka
16. mar 2017

V Thajsku sa vyspíte za pár eur normálne v "hotely" my sme spali aj za 10 dvaja a dalo sa - stanovanie by som si tiez nechala na sever radsej 🙂

tenerifka
16. mar 2017

@yollanda Jezisi tak toto si vobec neviem predstavit, ale vela stastia...my sme mali vo vsetkych hoteloch vsade pripominane, ze mame stale zatvarat dvere, ked sa vecer dzungla zobudila a zacala spievat, boli sme radi za kvalitny hotel s dverami a oknami a postele s moskytierami.
To chces kvoli usetreniu peñazi alebo kvoli dobrodruzstvu?
Hned prvu noc pravdepodobne skoncis okradnuta

juliet86
16. mar 2017

Nuz ja som bola v thajsku pred mesiacom a pod sirakom by som tam nespala...
Hned vedla plaze je uplna dzungla povacsine. Opice hmyz kraby tulave macky a psy. Bohvie ci je to tam vobec legalne stanovat. Hygiena. Nuz... bud vi vyhradenych kempoch alebo ani ze nahodou...

stardust
16. mar 2017

v Thajsku lupezne prepadnutia turistov az take zriedkave nie su. Nebojite sa toho?

yollanda
autor
17. mar 2017

@stardust praveze ked sme tam boli, videli sme typkov len s batohmi a spacakmi. Spavali v skalnych previsoch

didi35
17. mar 2017

V azii sme spali na plazi, mali sme moskytieru, ale v noci z piesku vyliezali take male vosky/plostice ci co to bolo a riadne to stipalo. Boli priesvitne, ze ich poriadne ani nebolo vidiet. Cez den boli zalezene.... dost neprijemne, ani spat sme nemohli..

didi35
17. mar 2017

a to bola uplne panenska plaz ako z filmu... nikde nikoho, kokosovy ostrov, no cista nadhera! ale ten hmyz v noci, ufff...

tenerifka
17. mar 2017

@yollanda mohla by to byt romantika, ale tak na 1 noc. Ako zena zene ti hovorim-vybodni sa na to. Ak to robia nejaki typci s batohmi-ti sa nepotrebuju aj tyzdeñ sprchovat ci menit oblecenie-neznamena to, ze je to pre kazdeho. Ja si neviem predstavit nemat svoju kupelñu s cistym zupanom a uterakmi, svoje wc a pohodlnu postel v bezpeci

danusskaaa
17. mar 2017

Poriadne si to premysli. Úbytkom tam je lacné , veľmi lacné a neoplatí sa ti riskovať. Bohužiaľ klasicky "thajsky" obyvatelia (mimo rezortov) sú ako naši cigáni. Ukradnú všetko čo sa dá. Aby si nebola prekvapená, že budeš po jednej noci aj bez stanú. Je tam chudoba a keď sa im niečo takéto naskytne tak neváhajú. Treba dávať veľký pozor na osobné veci i počas prechádzok, nie to ešte späť vonku. Plus pozor na rôzne lietajúce ci plaziace sa živočíchy. Tých je tam tiež požehnane! Nezabudnite sa očkovať a hlavne zobrať rôzne odpudzovace i lieky.

katkaseiner
17. mar 2017

Fu no taku odvahu by som nemala nikde spat len v spacaku... v Thajsku je neskutocne vela vselijakej havede ktoru ja nemusim... hlavne teda myslim tie jastericky... my sme byvali 2 tyzdne na Phukete v malych vilkach a kym tam upratovali upratovaci tak sa nam obcas nejaka dostala do vily a teda mne to bolo neprijemne

tenerifka
17. mar 2017

@katkaseiner tie su neskodne, pozeru v izbe vsetok hmyz, v tropoch sme ich mali vzdy v izbe. Problem je, ak behaju po strope, neudrzia sa tymi prisavkami a padnu ti na hlavu....mne sa to stalo, rovno do vlasov, to bolo kriku😅

katkaseiner
17. mar 2017

@tenerifka ja viem ze nic nespravia, ale tak ja panikarim so vsetkym 😀
A to ze behali po stropoch, to je pravda, nam padol na postel rovno vedla mna... keby padol do vlasov tak sa minimalne zblaznim 😀

didi35
17. mar 2017

Na plazi sme byvali aj v eko chatrciach a z vane vyliezali svaby, po steny liezli jastericky - gekony, proste, tam je havede vsade, nech ti to nepokazi dovolenku. Ale ja by som uz na plazi nespala. To patrilo k uplnej mladosti 🙂

yollanda
autor
17. mar 2017

My sme v thajsku uz boli. V hoteloch aj napriek repelentu nas zralo vsetko aj v **** hoteli