Do Talianska sama s deťmi - potvrdenie otca

juliasb
29. júl 2022

Ahojte, S manželom vychovavame deti spolu, ale idem s nimi na dovolenku sama do Talianska cez Rakúsko.
Niekde čítam ze do Rakúska a Talianska potrebujem potvrdenie otca, že súhlasí s tým, niekde že netreba.

- Neviete prosím ci to treba?
- ak áno, prosím v akých jazykoch? Stačí Slovensky a anglicky alebo aj Taliansky a nemecky?
- Existuje oficiálny formulár? Nenasla som

Prosím ak sa nájde niekto kto poradí, budem vďačná veľmi

andrea_82
29. júl 2022

podľa mňa netreba, veď ty si matkou detí, predpokladám, že keď si vydatá, tak sa aj voláš ako deti. Súhlas treba len keď idú deti s niekým iným ako zákonným zástupcom.

taisu
29. júl 2022

Do Talianska cestujeme uz siedmy rok cez Rakusko, len ja a syn bez manzela (nerad cestuje), mame dokonca aj rozne priezviska (ja som si nemenila) a nikdy nebolo nic vyzadovane. Rodný list si vždy beriem so sebou pre každý prípad, ale nikdy sa naň nepýtali.

jari21
29. júl 2022

@juliasb ahoj, osobne si myslim,ze netreba ked ty si matka,mate rovnake priezvisko a zijete s manzelom. Ale pre pokoj v dusi sa mozes riadit tym,co pisu na stranke Ministerstva zahranicnych veci, kde najdes aj vzor splnomocnenia v SJ a AJ - treba to dat overit notarovi 😊 https://www.mzv.sk/detail-aktuality/-/asset_pub...

vroni
29. júl 2022

@juliasb, nepotrebuješ vôbec nič, jazdím tak už takmer 20 rokov, kontrolovali nás už pri všetkých možných aj nemoznych príležitostiach a nikto nikdy nechcel povolenie od otca deti (rôzne priezviska aj štátne príslušnosti. Nevadilo nikomu. Dokonca aj chlapove deti som vlacila, s tými fyziologicky nemám nič a tiež majú iné priezvisko. Iné ako ja a ine ako ich otec. Ani tam nikto nič nechcel)