Ahojte, S manželom vychovavame deti spolu, ale idem s nimi na dovolenku sama do Talianska cez Rakúsko.
Niekde čítam ze do Rakúska a Talianska potrebujem potvrdenie otca, že súhlasí s tým, niekde že netreba.
- Neviete prosím ci to treba?
- ak áno, prosím v akých jazykoch? Stačí Slovensky a anglicky alebo aj Taliansky a nemecky?
- Existuje oficiálny formulár? Nenasla som
Prosím ak sa nájde niekto kto poradí, budem vďačná veľmi
Do Talianska cestujeme uz siedmy rok cez Rakusko, len ja a syn bez manzela (nerad cestuje), mame dokonca aj rozne priezviska (ja som si nemenila) a nikdy nebolo nic vyzadovane. Rodný list si vždy beriem so sebou pre každý prípad, ale nikdy sa naň nepýtali.
@juliasb ahoj, osobne si myslim,ze netreba ked ty si matka,mate rovnake priezvisko a zijete s manzelom. Ale pre pokoj v dusi sa mozes riadit tym,co pisu na stranke Ministerstva zahranicnych veci, kde najdes aj vzor splnomocnenia v SJ a AJ - treba to dat overit notarovi 😊 https://www.mzv.sk/detail-aktuality/-/asset_pub...
@juliasb, nepotrebuješ vôbec nič, jazdím tak už takmer 20 rokov, kontrolovali nás už pri všetkých možných aj nemoznych príležitostiach a nikto nikdy nechcel povolenie od otca deti (rôzne priezviska aj štátne príslušnosti. Nevadilo nikomu. Dokonca aj chlapove deti som vlacila, s tými fyziologicky nemám nič a tiež majú iné priezvisko. Iné ako ja a ine ako ich otec. Ani tam nikto nič nechcel)
podľa mňa netreba, veď ty si matkou detí, predpokladám, že keď si vydatá, tak sa aj voláš ako deti. Súhlas treba len keď idú deti s niekým iným ako zákonným zástupcom.