Ahojte, chystame sa letiet s malym babom a nikde neviem najst na nete oficialne info o povolenych tekutinach na palubu- viem ze tam je toho povoleneho viac ako 100ml. Letime z viedne, dakujem
@natalia_r kazda spolocnost to moze mat inak. S kym letite? Viem ze napriklad ryanair to má tak, ze mozes mat max 10x 100 ml takze maximalne liter. Ziadna flaska nemoze presiahmut 100 ml.
Keď sme šli s deťmi z Viedne, v pohode ma pustili s termoskou a plnou fľašou. Akurát som si z oboch pred nimi odpila.
@jablkovastrudla ale toto plati pre tekutiny vseobecne, napr.vonavky, nie pre tekutiny pre infanta
@natalia_r kazda spolocnost to ma inak, ale vo vseobecnosti pri detoch do 2 rokov nie je nejako striktne dane, kolko tekutin. kazde dieta pije inak a hlavne, ine mnozstvo potrebujes na kratky let vramci europy a ine na zaoceansky. my letime so smartwingsom v juli a bolo mi povedane, ze v 2.pollitrovych flasiach mozem mat dojcensku vodu.
@matkahelka nepochopila som ze sa pyta co moze zobrat pre dieta.
@natalia_r mali sme zabalenu vodu, a ovocne tasticky pre maleho v sacky. Security to zobrali a islo to cez nejaky scanner a potom mi to vratili. Tasticiek tam bolo asi 5
Leteli sme z krakova Ryanair. Syn mal rok a pol mala som Dve ovocné kapsicky,vodu v dojčenskej flasi a plus ešte 250ml vodu dojčenskú .
Tak isto išlo to cez scener a vrátili mi to .
@jablkovastrudla to ale neplati pre deti
Transporting baby food during flights in hand baggage is subject to special regulations. Baby food and other liquids (water, tea, milk and similar) may be carried in a volume above the permitted 100 ml per packaging. It is not allowed to transport other liquids such as Coca-Cola and other similar in this way, hence they cannot be considered as baby food.
pre babatka (infants) plati toto vo vacsine spolocnosti, kedze je to nariadenie letiska, nie leteckej spolocnosti - toto je napr. zo stranky bratislavskeho letiska 🙂
@petamich napisala som co sme brali pre maleho my v dalsej odpovedi
@jablkovastrudla ale je uplne jedno, s akou spolocnostou letis, ved ta nekontroluju zamestnanci Ryanairu, ale zamestnanci konkretneho letiska, treba sa riadit vseobecnymi pokynmi letiska
@tenerifka napisala som dalsiu odpoved ako sme leteli my, uz by ste ma mohli prestat oznacovat. Nepochopila som ze sa pyta na detsku stravu to je cele 🙄 leteli sme z viedne, mali sme aj vodu aj ovocne tasticky. Nebol ziaden limit na detsku stravu ked sme leteli v septembri.
Zalezi od security zamestnancov daneho letiska. Mne s malou aj v 4r kludne nechali v prirucnej pol litra vody aj vselico na jedenie vyzivky kekse banan atd. ( v kanade ) vo Viedni su striktnejsi no pre babatko by to nemal byt problem pol litra vody a ked nedovolia tak letuska ti da vodu vo flasi alebo zohreje ak treba. Na poziadanie.
Kazda letuska ti da prevarenu vodu kolko budes potrebovat. Videla som ze zeny mali pre deti zarobene mlieko vo flasi, urcite viac ako 100 ml a maximalne ich pri kontrole poziadali aby si z toho odpili a pustili ich na palubu.