Do Egypta so štvorročným dieťaťom

maja200
2. jún 2015

Zvazujeme dovolenku v Egypte so 4 rocnym dietatom. Mam trochu obavy ohladne bezpecnosti a tiez kvoli zaludocnym problemom. Boli ste niekto v poslednom case, resp. sa chystate?

eeffka
2. jún 2015

@maja200 kamoska je tam teraz s 7 a 3 rocnym, podla mna je to riiziko...ale to je na kazdeho zvazeni.
Ja osobne by som nesla mimo EU pod 10r kvôli zdravotnym komplikaciam.

janickacrazy
2. jún 2015

@maja200 Ja som bola v Egytpe so 7ročným synom, žalúdočné problémy som mala ja jeden den, predávajú tam na to lieky v každej lekárni, ktoré za ten den ozaj zaberú. Malému nebolo nič, užil si dovolenku. Samozrejme, treba dať pozor, aby nepil vodu z kohútika, len balenú, lebo tam nie je pitná voda v kúpeľni a na wckách. Zdravotná starostlivosť je tam na lepšej úrovni ako u nás, ja som bola veľmi prekvapená, lekára sme mali priamo v hoteli a vybavenie ambulancie mal na úrovni.

mamulka211
2. jún 2015

Len tam nechod s Kramnym 😀

kiki68
2. jún 2015

ja som bola uz par krat v egypte, nikdy mi nic zazivacie vaznejsie nebolo, vlastne asi raz ma prehnalo za tych par razov co som tam isla, takze asi to ziadna infekcia nebola. Skor som pojedla nieco korenene,na co nie som zvyknuta. Treba vybrat dobry hotel a davat si pozor na to,co clovek zje, ako ovocie, ovocne salaty nejest. Bezpecnost tam maju snad lepsiu nez u nas, teda aspon ja som sa tam citila lepsie po tejto stranke, tam kde som isla tak vsade kontroly, cize ked sme isli napr. do pristavu,tak auto najprv kontrolovali hliaadky a este v pristave kontrola veci cez detektor. Ako trosku ostara,ale clovek si an to zvykne. My sme potapali s anglicanmi, co bolo super. Uzasni instruktori aj cela posadka ludi co s nami bola. Dokonca s niektorymi si stale pisem, ze sa stretneme na dalsej dovolenke. Ako keby mam 4 rocne dieta tak by som to mozno skor zvazovala kvoli tomu letu, tam po pristati je to uz ok. Moje najoblubenejsie mesto je Sharm el sheikh, v porovnani s hurghadou milsi personal,ale aj ludia v obchodoch viac v pohode, hlavne je to tam dost ciste na egyptske pomery, myslim ulice, ulice na trhu. To Hurghada a makadi bol teda hnus po tejto stranke. Sharm ma inak aj celkom pekne letisko, to Hurghada to nema tak pekne riesene. Co sa tyka vyletov,tak jedine letecky. Zvlast s malym dietatom, tie co boli busom to nebolo pre dieta urcite komfortne, mala som ako dospelak co robit.

kiki68
2. jún 2015

este k tomu zdravotnictvu: mala som dojem,ze zatial boli na vsetko dobre vybaveni. Viem,ze maju aj dekompresne komory na urovni, lieky som zohnala pre istotu na tie ich zazivacie tazkosti za par eur,ale vyuzila som ich paradoxne az raz doma pri brusnej chripke . Na hoteloch maju vlastnych lekarov,ale ked bolo nieco vaznejsie tak riesili normal v nemocke. My sme mali jednu dive accident mensiu, sa panovi okolo 60tky pustila krv z nosa. Nakoniec bol ok,ale mali plne vybavenie pre diving emergency. Nemozem po tejto stranke nic zle na Egyptanov povedat. Ako mozno kdesi v Kahire by to bolo ine,ale hento su proste letoviska,kde su na to zvyknuti

mia265
2. jún 2015

Zdravotné riziko nie je v žiadnej krajine,keď si vyberiete kvalitný hotel,lepšie povedané hotel vysokej úrovne,kde varia čerstvé veci a nesnažia sa ušetriť na všetkom. Bohužiaľ si ale veľa ľudí nemôže dovoliť drahú dovolenku a ako sa hovorí za málo peňazí málo muziky. Ja som bola ako študent v Tunisku v lacnejšom hoteli a tam som normálne videla,ako celý týždeň varia z toho istého jedla.

timea7
2. jún 2015

@mia265 nesúhlasím s tebou, problémy boli aj v špičkových hoteloch, dieťa by som do Egypta určite neťahala

onlika
2. jún 2015

Ja by som nešla s takým malým deckom. Bola som, ešte slobodná, v dobrom hoteli, vodu ich som nepila, aj na umývanie zubov som používala balenú, ovocie len také, čo sa lúpe, žiaden ľad v nápoji a predsa som dostala črevnú virózu. Okrem toho som si priviezla zápal priedušiek z klimatizácie ☹. Plus pripočítaj neskutočné teplo, bola som v máji a 40 v tieni 😉. Myslím, že sa dá vybrať aj "bezpečnejšia" destinácia na dovolenku s malými deťmi 😉

mia265
2. jún 2015

@timea7
@onlika To nie je len o vode a umývaní. Ide o to, ako to vyzerá v kuchyni. Ja si osobne myslím,že je to vždy o peniazoch, z vlastnej skúsenosti.Bola som v Egypte za 850 na osobu a nikto žiadne problémy nemal. Aj keď Egypt,neviem, kôli tomu teplu,to je pravda a klimatizácia tiež nie je dobrá,keď sa nedá nastaviť individuálne na izbách,alebo že ju vypneš. Radšej do Turecka.

kiki68
3. jún 2015

s malym deckom je zbytocne ist do egypta, staci nejake grecko. Ja osobne by som brala dieta do Egypta tak vo veu 9 rokov a viac,ked uz z toho nieco bude aj mat. Hlavne vtedy uz hadam so mnou zacne potapat,takze by neskoncilo tak,ze odlozene niekde na lodi a ja pod vodou. A znesitelne je tam tak od oktobra do marca, cize pre letnu sezonu je to absolutne out. Tiez ak chce ist clovek na pamiatky (Luxor, Karnak) tak odporucam urcite v tych zimnych mesiacoch, to tam bolo celkom znesitelne. Nemali sme problem vydrzat, bolo iba tak 30 stupnov na slnku.

lubbie
4. jún 2015

Ahoj, chcem len upozornit na predpoved pocasia. Bola som v Egypte viackrat ked som este nemala maleho. Toto leto vyzera poriadne horuce aj na egyptske pomery, minuly tyzden bolo 43 stupnov v tieni a to je len maj ☹( Znami tam boli, hovorili ze to bolo peklo. Aj keby maly nepil ich vodu a nejedol ovocie a salaty v takychto teplotach chyti crevne problemy ked zje hocico mliecne....Nehovoriac o upale, alebo prechladnuti (zapale) z klimy, ktora vychladi hotel urcite viac ako na 10 stupnovy rozdiel od vonkajsej teploty. To by bola urcite velka zataz pre organizmus 4-rocneho dietata. Ak sa pytas na nazor, urcite nie toto leto, mozno v tych zimnych mesiacoch ako pisali baby vyssie.