Do Chorvátska s polročným bábätkom

sviecka
19. jan 2014

Ahojte, v lete by sme chceli ísť na dovolenku do Chorvátska. S polročným bábätkom, vlastným autom, na privát, cca 7 dní. Ešte sme nikdy neboli. Viete mi poradiť nejaké miesto, ktoré je blízko (z Košíc) a je tam pekne? Prípadne na čo sa pripraviť (aj počas cesty) s takýmto bábom? A cca koľko eur nás vyjde takáto dovolenka? Prenajatý domček, vlastné varenie (príp.reštaurácia).

luba28
19. jan 2014

@sviecka odporucaju Makarsku,...,...tak vybavu pre dietatko normalne co doma,to aj zo sebou+nejake lieky,keby nieco,.....kamoska bola minuly rok a vyslo ich to cca 600-700 eur,...ubytko si pozri na booking.com,...je to tam najlacnejsie,.......

betka011
19. jan 2014

no my sme tiež chceli ísť do Chorvátska, ale nebojíš sa s takým malým bábom???
malý bude mať tiež v lete pol roka, ale asi ešte počkáme a pôjdeme až o rok, ja sa bojím hlavne tej cesty....
Inak je tam super ale Makarska je trochu drahá nie???? 😖

katrinka8
19. jan 2014

Baby, babatka zvladaju cestu dobre, pokial su zvyknute cestovat bezne. Netrpia nevolnostami (nemaju este vyvinute to, co ich sposobuje, neviem presne, ako sa to vola). Ak by ste sli na noc, mali by Vam prespat cestu. my sme sli s 2-rocnou dcerkou do Chorvatska na Makarsku rivieru (Omis) - tam na noc, spat cez den. To uz sme mali trochu obavy, ako zvladne, pretoze take dieta uz treba pocas dna zabavat, nevysedi, resp. neprespi vsetko. Ale musim povedat, ze na 1 zvladla oba smery. Noc relativne prespala (sice o polnoci v Budapesti este kukala na mesto jak vyjavena, ale bola tichucko), a cestu spat v pohodicke, a to sme mali este neplanvoanu zastavku niekolkohodinovu v servise cez samy obed (kamosom, co sli s nami s 1,5-rocnou dcerkou) sa pokazilo auto. Aj toto vsak obe baby zvladli bravurne, musim uznat. Ziaden plac ani nic podobne. Ja osobne sa domnievam, ze cim mensie babo, tym lahsie sa s nim cestuje na vacsie vzdialenosti, pretoze vela prespi. Ak sa obavate dialky, skuste ist len na sever, to je naozaj len par hodin cesty 😉 My sme na juh sli vyse 10 hodin (sme z Martina), ale hodne sme stali, kazdu hodku v noci, na cca 10-15 minut - nikdy nie viac-(vycikat a prebehnut soferi, aby nemali mirkospanky), ked uz bol den, tak zase baby prevetrat na ihriskach (na kazdom odpocivadle, benzinke v Chorvatsku su take miniihriska pre deticky).

katarinka1110
19. jan 2014

My sme boli vlani v Rovinj na severe maly mal 7mesiacov a zvladol to super aj cestu aj celu dovolenku... my smw vyrazali rano o 8mej kedze ubytko sme mali az od 15.00 tak nech zbytocne niekde s maly netrcime v tom teple na plazi... celu cestu sme sa hrali papali spinkali..takze uplne v pohode..ak ti rad sedi v aute tak sa urcite netreba bat...my keby nezastavimectak mu to ani nevadi ale tak trosku ponatahovat dobre padne aj nam... 🙂

lalaboo
19. jan 2014

@sviecka my sme boli so 4mesacnou autom v Sibeniku... isli sme cez noc, krasne spala, zobudila sa len na papanie a spala dalej.. myslim, ze sa jej dovolenka pacila, aj sa omocila v mori trosku 🙂 bolo to ok, sla by som opat

jul11
20. jan 2014

@sviecka My sme na nasej najlepsej dovo v Chorvatsku boli v Senj. Je to velmi blizko z Kosic. Je to male mestecko,takze tam mas aj supermarket, lekaren, pohotovost, 3 drogerie, ale v meste nie je prehnane vela ludi,da sa pekne prechadzat. Nie ako v na makarskej alebo v Rijeke,kde sme sa boli pozriet. Boli sme tam sice este bez babatka,ale sme uvazovali,ze ked budeme mat dieta,tak je to velmi dobre miesto a hlavne blizko. Nasa je uz sice starsia,ale velmi zle znasa cestovanie,spi maximalne hodinu,potom reve,tak sme cestu do Chrovatska neriskovali 🙂

sviecka
autor
21. jan 2014

@jul11 ahoj, uz sme poculi o mieste Senj ... tak som rada, ze aj vy si to chvalite. tiez ste tam cestovali z kosic? za kolko hodin ste tam dosli? a este mi, prosim ta, povedz, kde ste byvali. da sa tam najst ubytko tak, ze rano prideme a najdeme si nejaky domcek, apartman? cize si nic nebudeme rezervovat dopredu? kolko vas to vyslo na noc za osobu? a co plaz a pristup do mora? a da sa tam najest aj v restauraciach? 🙂

jul11
21. jan 2014

@sviecka boli sme v roku 2011.ubytko sme rezervovali onlive vo stvrtok a v nedelu sme isli.ale stretli sme nejakych ludi,co si nasli priamo na mieste,ale nebolo vela volneho,isli sme na zaciatku augusta,takze plna sezona. pristup do mora-klasicka kamienkova plaz a aj betonova.co som si myslela,ze je nejake parkovicko,ale nakoniec to bolo super,inak klasika,v mori kamene.varili sme,ale su tam restauracie,takze najest sa da aj vonku v pohode. nepamatam si,kolko nas vysla noc.ale celkovo doprava,strava,ubytko,zmrzliny a tak za 5dni nas myslim vyslo 500eur na dve osoby. isli sme z KE,cesta bola v pohode,mali sme dve hodinove pauzy.odchadzali sme vecer o 21z KE a bolis me tam skoro rano asi pred siestou,ale mali sme tie spominane dlhe prestavky. je to okolo 750km.

nikitka444
22. jan 2014

My sme boli minuly rok so 4m dcérou v Zadare a bolo super.Sli sme na blint,mali sme apartmán s 2 izbami + obývačka s kuchyňou,internet a klíma v cene-za 6noci sme platili 300eu

lucinocka
22. jan 2014

@sviecka chodime s malou na relacii Chorvatsko-Slovensko od jej 6 mesiacov, 2-3x rocne 🙂 1500 km. Polrocnemu dietatu v aute nic specialne netreba, ty vies ci dokaze byt pokojne v autosedacke, alebo je zle jak dabol jak moje. Ked mala Sofi 6 mesiacov, tak som mala kolo seba asi vsetky jej hracky a knizky, bola zla celou cestou, taze unava maximalna..
Vyber si miesto, kde su na plazi stromy, babo aj tak na slnku nemoze byt, aby si mohlo podriemkat.
Ak ste na UM, odporucam zobrat z domu, vyhnes sa hladaniu mlieka v horucavach a problemoch s parkovanim🙂

lucinocka
22. jan 2014

@sviecka a odporucam szaciatok septmebra alebo jun...jul a august su neznesitelne horucavy, moja je zvyknuta na klimu lebo sa tam narodila, ale minule leto sme mali 41

suezee
12. feb 2014

Nasa dcerka mala 3mes ked sme boli s nou prvykrat pri mori v Crikvenici na prelome august-september. Celu cestu prespala a vsetci sme si tyzden dovolenky uzili. Ubytovanie sme mali v sukromi, nic sme dopredu neriesili, prisli sme a prve co sme nasli sme zobrali. Na konci prazdnin nie je problem zohnat ubytovanie a za dobru cenu.

jedina30
12. feb 2014

my sme taky cestovatelia a s malymi detmi sme boli vsade.. 😀 😀 ..ked mala dcera 1 1/2 mesiaca,tak sme boli u babky(pri mojej rodine-mamina,krstna,brattanci a sesternice) na vychode,v 3 mesiacoch v Podbanskom na lyzovacke(samozrejme,ja som nelyzovala),v 7-8 mesiacoch v Chorvatsku( v juli a boli sme pod stromami v chladku)..kojila som,takze "mliekaren " som mala zo sebou a plienky v taske..a doteraz nemame s nimi problemy..balime a ideme 😎

zara0201
12. feb 2014

My sme boli s 9- mesacnym, Zaton holiday resort pri Zadare. V septembri tyzden pre 5 dospelych, dieta a psa s polpenziou spolu za celu rodinu 635 €!!!!!!!!! Domcek s 2 izbami+ plne vybavena obyvackokuchyna, polpenzia svedske stoly v restike. Pozvolny vstup do mora, bazeny, animacie, na kazdom rohu preliezacky...Pocestovane mame kadeco ale toto pre rodinu s detmi deluxe. Zadarmo aj detska postielka, strava v restike taka ze som nemusela pre maleho riesit nic extra. S takym "malym" dietatkom uplne v pohode. Cestu tam prespal, aklimatizoval sa perfektne, pri mori vyspal nekonecne hodiny, vo vode ako ryba, presli sme az po Split, cestou naspat aj Plitvice.

clarissa
12. feb 2014

my sme boli minuly rok na makarskej,maly mal 11mesiacov,cesta v pohode,aj ked sli sme z TN,co je aspon o kusok blizsie..podla mna cim mensie dieta tym lepsie a na otazku ci sa nebojis s takym malym cestovat,sa pytam ja: Coho??? len smelo do toho 🙂 My chodievame do Omisu alebo na makarsku...Ubytko odporucam hladat cez - smjestaj.com.hr kde si najdes priamo lokalitu a napises mail priamo majitelovi...ak zacnes ubytko hladat uz teraz je toho este vela vela k dispozicii...

tigri
12. feb 2014

@sviecka Nemusis sa toho nejak obavat...s prvou dcerkou sme boli ked mala vyse rocka, s druhou dcerkou, ked mala 3 mesiace a so syncekom prvykrat ked mal 6 mesiacov...konzultovala som to aj s pediatrickou hlavne pri tej 3-mesacnej dcerke a ta nam to vyslovene odporucala, vsak tie horucavy su uz na Slovensku rovnake ako v Chorvatsku....z mojej skusenosti, cim mensie dieta, tym menej starosti a vacsia pohoda 😉 chodievame na ostrov Rab, od nas z BA je to cca 650 km, cca 9 hodin vratane trajektu, odporucam cestovat na noc, vtedy babo vacsinu cesty prespi

adelusha
12. feb 2014

@sviecka ja tiez odporucam Rab, boli sme tam dva roky po sebe (2011 a 12), pre male deti super, piescite plaze a dlho, dlho plytka voda. Je to o dost blizsie nez na Makarsku (som z Presova). My zasadne chodime na blind, boli sme koncom augusta a mali sme z coho vyberat, platili sme 50 eur za noc, bola tam taka obyvacka s rozkladacim gaucom spojena s kuchynkou a jedna samostatna izba a kupelna. Este aj uteraky, osusky a utierky na riad nam nosila domaca kazdy treti den ciste 🙂 Mladsi syn mal 14 mesiacov, ked sme boli prvykrat. Cestovali sme v noci, okolo deviatej sme vyrazili a rano po osmej sme boli pri trajekte.

romisami
9. apr 2014

@sviecka ahoj aj my sa chystáme do Chorvátska s bábätkom, v tom čase bude mať 5 mesiacov. Mám aj trochu obavu ako to zvládneme ale ideme 4-tý krát na to isté miesto do Petrčane Hotel Pinija takže to tam dobre poznáme a zatiaľ sme boli so všetkým spokojní. Do hotela chodíme hlavne preto lebo tam máme zabezpečenú stravu-nech si aspoň trošku oddýchnem ak sa to tak dá povedať pri troch deťoch 😀 Vy ste si už vybrali kam teda pôjdete?

sviecka
autor
9. apr 2014

@romisami ...este sme sa nerozhodli kam... a kolko vas vyjde dovolenka v hoteli?

romisami
9. apr 2014

@sviecka vyjde to niečo cez 1100 Eur za ubytko s polpenziou.

pragmaticka
9. apr 2014

s takym malym babom by som ku moru urcite nesla..nie koli ceste (my ideme tiez na dovolenku dokonca dvakrat kde cestujeme cca 900km), ale koli horucavam a slnecnemu ziareniu! Predsa je rozdiel ked si doma a ides na 2hodinovu prechadzku, ako ked si pri mori kde si vacsinou casu vonku, pri mori, aj ked v tieni..Potom sa neni co cudovat ze coraz viac vidam male deti posiate znamienkami ☹
Noo ale pre rodinu sa mi napr. velmi paci ostrov Pag, alebo okolie Zadaru (napr. Biograd)..Makarska mi pride skor pre mladych ludi..aj ked ja chorvatsko velmi nemusim..my radsej francuzsko alebo taliansko uprednostnujeme.

evazuchova
29. máj 2014

@betka011
treba ist na noc.
babatko vydrzi...
ja som bola ked mal 4 mesiace.. uplne v pohode.
tento rok uz mam dve babatka jedno 3 roky a druhe 6 mesiacov...
tiez ideme do chorvatska a podla mna bude super