Do Chorvátska s dvojročným dieťaťom

janinque
29. máj 2018

Chcela by som sa spytat na tipy na destinacie v Chorvatsku, ktore su vhodne pre 2r dieta. Z mnohych internetovych tipov mi vysli fajn tieto:
1, Ostrov Rab – stredisko Lopar
2, Ostrov Dugi otok – stredisko Veli rat
3, Omis – Duce
Zaujimala by ma vsak osobna skusenost Vas, maminky, pripadne odporucenie na nejaku konkretnu destinaciu v Chorvatsku, s ktorou ste boli spolu s dietatkom spokojne.

Druha otázka - syncek ma svoj cestovny pas, avsak moje a jeho priezvisko nie su rovnake. Otec dietatka s nami na dovolenku nepojde (nezijeme spolu). Nemozu nastat po ceste nejake problémy pri kontrole? Nemate s tym skusenosti? Za kazdu radu vopred dakujem 😉

3009
29. máj 2018

Daj si preložiť rodný list do angličtiny a prefoť a zober so sebou.

bubinko1506
29. máj 2018

Zober si rodny list prelozeny do aj a rovnako aj suhlas otca, ze s malym mozes vycestovat.
Fajn destinacie pre deti su este Petrcane, Biograd a Primosten.
My ideme tento rok do Pirovacu, dvojky budu mat necele 2 roky

zara0201
29. máj 2018

@janinque zaton pri zadare. Boli sme 5x, prvy raz ked mal syn 9 mesiacov.

montemotherone
29. máj 2018

@janinque my sme boli s polročným vo Villas Rubín pri Rovinj. Blízko, primeraná teplota, a úúúžasnéé bezbariérové prostredie. Mali sme izbu s polpenziou, ale boli to také izby s vlastným vstupom, dvorčekom a sedením na dvorčeku pod olivou. Fakt nádhera. Všade rovinka, rovnako vstup do mora, žiadna hlava na hlave. Všade kopec stromov, takže sme mohli byť vonku dlhšie, dalo sa to zvládnuť v tieni. Zároveň sú vyam aj bazény, tobogán, animácie... Strava až nad hlavu. Už na druhý deň som nevládala. Vždy sa dokladalo, takže ak si prišla aj neskôr, všetko bolo, veľký výber rýb, syrov, večer, zákusky... 😉

janinque
autor
29. máj 2018

@bubinko1506, @3009 dakujem, ten rodny list mi nenapadol, ze by mohli pozadovat, urcite ho dovtedy dam prelozit a overit. So suhlasom otca by problem byt nemal, pre istotu teda pripravim aj ten.

janinque
autor
29. máj 2018

@bubinko1506 vdaka za tipy na destinacie, z tychto ktore si spomenula poznam len Primosten, ostatne omrkam 🙂
@zara0201 O Zatone som vela citala; nebyva to tam preludnene? Chcem ist totizna prelome jula-augusta, tak sa troska obavam, ci tam nebude "hlava na hlave".
@montemotherone - takto nejak, pokojne, si tu dovolenku predstavujem aj ja. Pozvolny vstup do mora, bez jezkov, idealne piesok alebo male kamienky na plazi. Ubytovanie blizko k moru, dostatok tiena. Vybudovane sluzby. Urcite pozriem na tvoj tip, dakujem

zara0201
29. máj 2018

@janinque tak to bude. My chodime vzdy v septembri. Ale kedze tento rok ide syn do prvej triedy tak sa prave vyvalujeme v Turecku

katyl
29. máj 2018

@janinque ahoj , bola som vo všetkých troch tipoch od teba s detmi a bolo super. V lopare sa nemusíš magat so všetkými na tej hlavnej plazi, ale dajú sa aj na bicykli objaviť krasne prázdne pláže v lesikoch. Nie su tam bufety ale je tam pokoj a kľud

montemotherone
29. máj 2018

@janinque 😉 boli sme cez Pegas tour (či Travel?🤔)