Ahojte, rada by som sa Vas spytala na skusenosti s detmi mladsimi ako rok a dovolenkou pri mori. Po porode sa mi velmi zhorsila alergia a potrebovala by som more. Co myslite, ano ci nie s 9,5 mesacnym. Dakujem za odpovede.
@barca1983 Ahoj, ja by som išla 🙂, boli sme s tak malým synom a úplne bez problémov. Cestu prespal , tam sme chodievali spať na obed, aj tak bol najväčší úpek. Dobre sa aklimatizoval. More bolo úžasné, čľapkali sme sa vo vode, na prechádzky sme chodili s buginou a keď bol unavený, pospal si cestou aj v nej 🙂
@barca1983 vies co, urcite ano, my sme boli s malym v juli - mal necelych 9..boli sme len na ostrove krk..cestu sme naplanovali samozrejme tak, aby dva spanky spal v aute (on nikdy nebol velky spac)...a bolo super...to sa este aj v mori chcel kupat, minuly rok uz ani za svet...
boli sme autom, a boli sme v apartmane, kvoli vareniu prikrmov..
zmenili sme prostredie a aj to zohralo svoju ulohu..takze urcite ANo..ale je fakt, ze sme k moru chodili rano pred 9 - 10 a potom az podvecer, v horucave nie..mali sme sice ten stan, ale maly mal akurat obdobie lozenie a nechcel tam byt...(este podotykam, ze v takom veku ani nesedel)
pri mori bolo veeelmi vela deti a hlavne aj mladsich..
@barca1983 Presne tak, záleží aké máš dieťa, či je dobručké a spokojné všade, ako znáša zmenu prostredia. So starším synom som mohla ísť hocikde a vždy bol spokojný, s mladším to bol horor tak do 3 rokov, neznášal zmenu prostredia, ked mal 2 roky a prišli sme na dovolenku, ani z auta nechcel vystúpiť, potom 2 hodiny reval ale strašne na celý hotel, všetci hostia nechápali a pýtali sa ma, čo sa mu preboha stalo, mysleli si, že si minimálne zlomil ruku alebo niečo podobné, ked som povedala, že nič sa mu nestalo, tak kukali ako vyorané myši. Zachránilo to malé dievčatko, ktoré prišlo za ním a chytilo ho za ruku, hned prestal plakať.
Ahoj, my sme boli presne takto od polovice juna s 9 mesacnym synom v Rabaci na Istrii, bolo super. Uplne bez problemov, cestu maly v noci prespal, cez den nam spinkaval dve hodiny v kociari v tieni na plazi, takze sme sa mohli v klude kupat a oddychovat. Boli sme v hoteli, strava bola vtedy tiez bez problemov, pil vela mlieka, vody, prikrmy som robila v parnom hrnci (zobrala som z domu) a mali sme aj hotove masove a ovocne prikrmy z obchodu. Dovolenka uplne super, viac nam utkvela v pamati ako z minuleho roku, bola to prva dovolenka s drobcekom. Zalezi od dietata, ale ja za seba odporucam 🙂
@barca1983 ak je dietatko prisposobive a kludne, tak si to aj uzijete spolu, ale ak je nespave a zmenu prostredia preziva horsie, tak to nebude ziadna dovolenka ani pre teba, skor naopak....za mna by som povedala, ze do roka nie, ale to kazda mama, ci rodicia spolu musia vediet, ci to ich dietatko zvladne alebo nie...
boli sme minuly rok, dcera mala 10 mesiacov a bolo uzasne.. cestu tam sme isli na noc, doma sme ju ulozili do auta a zobudila sa niekde na urovni tunela sveti rok, cize az skoro na mieste. takze uplne super..boli sme pri zadare a cely pobyt absolutne bezproblemovy, zakladom je ale podla mna si vybrat nie prilis prehustene miesto.. my sme boli v malickom mestecku, apartman so zahradou rovno pri plazi, kde nebolo vela ludi, tak mala komplet spavala vonku pod stromami cez den.. za nas fakt uplne bez problemov..
urcite ano, dovolenku pri mori sme absolvovali so vsetkymi nasimi detmi od utleho veku, ono je to skor staranie sa o deti pri mori - cize ak to beries takto, postaras sa o dobre nacasovanie, najdes vhodne miesto a ubytko hlavne pre dieta, bude to fajn 🙂 a zdravotny prinos naozaj neocenitelny, ekzemy, alergie, astma, u nas to velmi pomohlo
@barca1983 urcite ano. sice osobne som s dietatom do roka nebola, ale urcite ano. cestu vam prespi. dieta sa aklimatizuje rychlo. vodicka sa mu bude pacit podla mna. kocarik vezmete a uzijete si to tam. smelo do toho.
@stanislavao Nie každé dieťa prespí cestu, ja som bola so 6mesačným v zahraničí a cesta tam trvala 12 hodín a hádaj čo? Malý nespal ani minútu! Až ked sme dorazili na miesto, konečne zaspal! Ja som bola po tejto ceste ako vyšťavený citrón. 😝
@janickacrazy tak to mate nejake zazracne dieta. ale tak vacsina deti podla mna spi. nas prespi celu 9 hodinovu cestu a to ma uz 5,5 roka. uvidime tento rok.
my smo boli s 8 mesacnym a dobre bolo to, ze bol maly, cestu prespal. ale zase lozil a ucil sa chodit v tom obdobi a na plazach mu nic z toho neislo, takze musel byt vzdy jeden z nas len pre maleho. bol to zabijak, ale uzili sme si to.
@stanislavao Akože uznávam, že náš malý je dosť extrém, od narodenia spáva veľmi málo, v aute alebo lietadle vobec nespí, ale celú cestu sa mu ústa nezavrú. On je taký zvedavý, že ked ideme na nejaké nové miesto, tak od zvedavosti nespí. Pre mna je zase nepredstaviteľné, žeby prespal 9hodinovú cestu, to by som asi išla kúpiť šampanské. 😀
@stanislavao moje tiez nespi......ani po ceste, ani v postielke....nie kazdy ma dieta co spi.... ja som asi vychytala obe deti take urevane....kurna, ale pre mna by to bolo za trest....
Podla mna uplne bez problémov, my sme boli vlani - mala mala 3 mesiace a bolo super, cestu zvládla výborne, s prestávkami samozrejme. Boli sme len hore pri Umagu, bývali sme v pokojnej dedinke v takom rodinnom malom hoteliku, kazdy den sme si robili celodenné výlety do miest v okoli, boli sme velmi velmi spokojni vsetci.
Tento rok ideme opäť ;)
@sorciera24 no ja od narodenia hovorim nasmu Simonovi, ze on place za vsetky deti sveta. niekedy ma priserne dni a to je uz akoze velky. ale tak nastastie v aute do HR spi.
My sme boli s 9 mesačným bábom na Korčuli, čo nie je najbližie a bolo super, malý s vyčľapkal potom spal v kočíku ako zabitý ... a že si to neužiješ je blbosť, užiješ a uvidíš ako sa bude bábo tešiť 🙂 Len nechodiť na slnko v čase najväčšej horúčavy a bude všetko ok ... Peknú dovolenku 🙂
@stanislavao no, nemyslim si, ze @janickacrazy ma nejake zazracne dieta, ja mam 10-mesacnu a po ceste k rodicom (1,5 hodiny autom) spi asi polku cesty a to planujeme cestu tak, ze uz je nasmrt unavena a aj tak nepospi.... ono vela zalezi aj od kojenia, ci matka koji alebo nie, moja je este kojena a dost casto aj v noci, kedze momentalne ju neviem uspat inak, ako na prsniku (hoci som ju tomu nikdy neucila a do 5. mesiaca spavala sama v postielke, stylom - nakojit, prebalit, ulozit do postielky a bolo), cize pre nas aj cestovanie v noci by bol horor
My sme boli s 11 mesačnou v Zadare. Super sme si to všetci užili. Malá sa celý čas čľapkala vo vode. Poobede sme šli na izbu a pospali sme si obidve. Ja som síce ani raz neležala na lehátku a nečítala som knihu, ale užila som si to maximálne! Už len tá zmena prostredia, more, teplúčko, dovolenková pohoda, nemusíš mať časový stres (prať, žehliť, riadiť, .....) . Ja by som na tvojom mieste neváhala! Uži si to 🙂
tiez som nazoru ze preco nie.... 🙂 my sme tiez boli so synom ked bol mensi a teraz som tehu a uz planujem ked sa druhe narodi ze pojdeme tiez a to bude mat cca 6-7mes..... moj maly tiez sa pohral vo vode a potom spinkal.....takze kludne chod...a my sme sli v aute na noc / 23,30/ sme vyrazili a spal a ked sme mali prestavku vstal na chvilu a potom driemal dalej....
my tak chodíme každý rok, mám 3 malé deti najmenší mal len 6mes a všetko super, vedel už sedieť tak sedel na pasienkoch alebo v piesku a bol šťastný. akurát si musíš všetko zobrať, pluenky, mlieko, stravu, tienitko, kočík, a tak dal. chodili sme po raňajkách a večer k vode. a na obed spal aj 3hodiny. odporúčame stravy to dobre tebe aj dietatku. my ideme už coskoro
@barca1983 ak niekam, tak do Chorvatska urcite. Je to blizko, lahko sa dohodnes, strava velmi podobna nasej, krasne priezracne more ( len treba kupit gumove sandale do vody, kvoli kamienkom a morskym jezkom), ceny celkom ok, vzdy sa daju dokupit vylety lodou napriklad. Len urcite berte dobry kocik, ktory sa da sklopit na spinkanie a slnecnik, alebo taky polostan, najlepsie tmavej farby, lebo jasne farby ti vela nezatienia a nas zlty este aj pritahoval vsetky osy, srsne....;
My sme vlani boli s 5 mesacnym a k tomu 4 a 6 rocnymi detickami a zvladli sme to perfektne. Urcite netreba mat obavy 🙂 klima je tam podobna ako tu, nie je sa coho bat. Tento rok ideme znova.
Celé tvoje rozhodovanie podla mna závisí od dvoch vecí...
- aké je dieťatko, či je nejaké extra problémové - ja za problém nepovažujem plač, nejake ,,jedovanie sa,, pripadne že nebude spať v aute..tak dospí inde, kludne aj v kočiku. Pre mna su toto malichernosti aby som koli nim trčala v rozpalenom panelaku...
My sme boli sice s ročnou ale uplne v pohode na ostrove Rab....
Druhá vec teda je ako si ty sama uzkostna...ak sa lakaáš každého ,,prdu,, a za všetkým vidíš problém tak to naozaj radšej ostať doma. (samozrejme nehovorím že si taká, ale kopa matiek je nenormalne uzkostných, prehnane ustráchaných a tie deti to cítia a tiež su potom neni v pohode, omrnčané, opišťané...česť výnimkám)
Kamoška bola s rodinkou na Ugliane so 4 mesačným a to v stane!!! a v pohode...Okrem toho to chorvátstko zase nie je až tak daleko od domova keby sa nedaj bože niečo stalo sadneš do auta a za cca 8 hodín si doma, samozrejme závisí kam idete ale inak sa to da.
Za mna urcite ano. Boli sme so starsim v Crikvenici ked mal 10 mesiacov a bolo uzasne. Cestou tam nam spinkal budil sa len na kojenie a tam bol ukazkove babatko. Cez den na plazi na obed sme chodili do restiky zatial maly spal v kociku a po obede zase na plaz. Do mora okupal sa a zase pospinkal aj 2 hodinky. Naucil sa tam papat melon hrozno a my sme si to uzili naplno. Urcite chod neolutujes.
jednoznacne chodte! Chorvatsko ma cistucke more, blizko. Syn mal 10 mesiacov, boli sme na juhu Istrie, Medulin, more plytke, teple, plaze aj pieskove aj kamienkove. U nas vyhrali kamienky 🙂 Na plazi kopec deticiek, lopatkovanie, clapkanie, obedna siesta, prechadzky. Niekedy sme nieco uvarili, inokedy si boli sadnut do restiky. Ked som poprosila, aby mi nieco pre maleho prihriali ci rozmixovali, nebol problem. Idylka 😉
My sme boli ked mal presne 9,5 mesiaca. Bolo to super a sli by sme znova aj s takym malym. Jedine minus bolo ze nam ho nemal kto postrazit, cize ked napr. o osmej vecer zaspal, nemohli sme sami s manzelom vybehnut na prechadzku alebo na zmrzlinu, museli sme ho strazit v hoteli.
@stenin1013 hej hej, to jedine bola skoda. ale co, kazdy vecer sme sedeli na terase a popijali vinko. dobre nam bolo 🙂
zalzi od dietata...za mna do roka, nie....neuzijes si to ani ty, ani dieta.....+cesta, teplo, zuby.....no ak ams dieta, kt. sa len usmieva a aspi, tak ok, ale ja s mojimi si to enviem predstavit....moj ma teraz 7,5mes. a vkuse place.....den/noc.....no ani nahodou, pojdeme o rok aj so starsim sme boli, ekd mal presne 2......za mna dieta do roka pri mori.....nie dovolenka, ale utrpenie 😅 ale niekto ma dieta ine a moze mat opacnu skusensot...