Neviem ci to patri do tejto sekcie, ale snad ano kedze sa jedna o cestovanie.
V skratke: caka ma znova dlhy nocny let, v lietadle (na rozdiel od manzela a deti)nikdy nezaspim, ani na chvilku, ani ked som letela 20 hodin.....ze je to strasne vycerpavajuce ani nemusim pisat, na druhy den som uplne hotova....rozmyslam zaobstarat si nejaku tabletku na spanie. Tabletky nie som zvyknuta uzivat, tak raz za 3 mesiace jeden Ibuprofen pri bolesti hlavy. Chcela by som vediet, ci ste boli v podobnej situacii a tabletka vam zabrala a zaspali ste/oddychli si, alebo sa mi to aj tak nepodari? Moje podvedomie je stale v strehu, musim mat vsetko pod kontrolou, davat pozor na deti, co ak by bola nejaka nudzova situacia a ja nebudem schopna reagovat? Viem ze to je nepravdepodobne, a je tam s nami aj manzel keby nieco.....mne by stacilo prespat sa tak 3-4 hodiny a mam na dalsi den vystarano.
Len by som potrebovala konkretny tip,nazov lieku co ma zrelaxuje, uspi, nebude ucinkovat viac ako nejakych 4-5 hodin a nema silnejsie vedlajsie ucinky ako bezne analgetika....
@ivivaiveta Ono tieto lieky su asi vsetky na predpis....len ja sa aj bojim toho, ze nie som na lieky navyknuta, aby mi taky silny liek neprivodil infarkt alebo nejaky iny problem....
Skus obycajny kinedril,ked som este cestovala busom 8-10 hodin pekne ma utlmil a v pohode som spala a na druhej strane nie je az taky silny.
@tenerifka neblazni, ved ja som tiez taka, ze este aj bolest hlavy chcem pretrpiet bez tabletky...nic ta nezabije..jedna tabletka 0,5 neurolu a spinkas 5-6 hodin..a relax...
@lulu0123 kinedril som nikdy nemala, neviem v tomto smere, mozno aj ten by nebol zly.
tie lieky by ti nemali sposobit infarkt ale budeš po nich ospala...a mozno aj keby sa zobudiš budeš otupena...ak mi rozumieš
@ivivaiveta A vyskusala si? Uspalo ta to? Lebo ak si podobna povaha ako ja tak neviem....ja to mam vsetko v hlave, stale premyslam nad tym a onym a neviem vypnut, fakt zavidim muzovi, ze on dokaze za pol minuty prejst z rezimu rozhovoru do tvrdeho spanku 😀
@tenerifka mam to vyskusane prosim pekne a mam z toho aj foto, lebo to bol zazitok 😀 frajer mi to dal, ked som si po prebdenej noci chcela pospat, ale nevedela som zaspat stale, len som sa prehadzovala..tak mi hovori, daj si toto, zaspis...do dvadsat minut ako narkoza 😀..a po piatich hodinach ako vevericka...len ti hovorim, musis ten slabsi 0,5..
@ivivaiveta Vola sa to neurol? Idem to vygooglit....
@ivivaiveta Citam to, ma to strasne vela vedlajsich ucinkov.....asi sa objednam k obvodnemu nech mi poradi, ale moc sa mi tam nechce
@tenerifka ale ved ty nejdes brat dozivotne rano,naobed, vecer po dve 1,O...daj si ten slabsi..alebo chod, ale predpise ti podla mna hypnogen na spanie a to som skusila raz a nic...ved uvidis, co ti poradi...
@ivivaiveta Mozno ak je to len jednorazova zalezitost by ma to nemalo zabit....ako dlho si spala po uziti? A ako si sa citila po zobudeni?
@tenerifka nejakých 5 hodin...dobre na tom bolo, ze mi nebolo po tom nic...a to mas uplne vypnuty mozog aj telo a zaspavas tak pomalicky...a co by ta to zabijalo, co si 🙂 ...ja som lutovala, ze som si ho nezobrala na ten dlhy let, lebo to som fakt potom cely den padala dole hubou, lebo to bol nocny let a vlastne som bola hore dva dni...no otras..keby som ho bola mala, dam si celu O,5 na taky dlhy cas a som vyspata, nie ze takto som sa len mrvila cely cas, rit si necitis, oci krvave, no co ti poviem 😀
@ivivaiveta Poznam, je to otras viem...
Poznamenavam si zlozenie lieku a predlozim to obvodakovi(lebo tu u nas sa to asi vola inak)...
Takze po zobudeni si nebola otapena?
@tenerifka inak myslim, ze obvodak ti ho neodporuci, lebo to nie je liek na spanie, to je liek na ukludnenie, ale ja som od neho spala..a ked ti bude chciet dat hypnogen, co na spanie je, tak ti hovorim, mna teda neuspal, ked som potrebovala zaspat skoro, aby som mohla vstat rano o tretej, kvôli odletu...nie, nebola som otapena...
@janka279 super, dakujem aj ja za radu, bo uz si nabudúce aj ja beriem bud to, co som vyskusala, alebo co si poradila..diky
@tenerifka sedatif pc toto mi dala doktorka ked mi zomrel ocko aby som sa vyspala a oddychla si lebo som bola tehotna a nemohla som spat ani nic tak to by nemalo uskodit kedze mi to dr dala v tehotenstve a nie je to ani na predpis da sa volne kupit
@martina888 aj si od toho zaspala?..ja som to raz mala, potom aj persen, to je tiez prirodne, ale na mna to nezabera...
@ivivaiveta Vyskusaj si dat jednu tabletku doma len tak na skusku,aspon budes vediet ako tvoje telo po takej tabletke ucinkuje,ci nebude este viac unavene...a ked to budes mat vyskusane aj ty budes kludnejsia,ked budes vediet ako to funguje
@tenerifka tak skus iba nieco na uikludnenie... mne na spanie ked ma ide od nervov rozdtrhnut funguje aj goodnight drink (normalne takto sa to vola 🙂)) plechovka opak energy drinkov), alebo guajacuran (ten je original na uvolnenie, a neviem co este, je volnopredajny)... ael ako pisal niekto predo mnou, vyskusaj si to uz doma 🙂)
@simca06022011 To naozaj take nieco existuje? Este som veru o tom nepocula
@tenerifka https://www.google.sk/search?q=good+night+drink...
existuje, ja to pouzivam prilezitostne okedy sa mi mala narodila :P
Good Night drink je nealkoholický jemne sýtený nápoj s obsahom melatonínu a výťažkami z levandule a šípky. Určený je na uvoľnenie stresu, rýchlejšie zaspávanie a zlepšenie kvality spánku. Zaručiť to má najmä melatonín – hormón regulujúci spánok. Každá plechovka ukrýva tri miligramy tohto uspávača a antioxidantu. Podľa výrobcu je nápoj vhodný pre manažérov, ktorí potrebujú odúrať stres a napätie. Študentov, ktorí si potrebujú oddýchnuť pred skúškou. Pre športovcov, ktorých čaká dôležitý športový výkon. Alebo pre ľudí, ktorí sa boja cestovania lietadlom a najradšej by ho prespali.
@martina888 Tusim mi toto pripada ako najlepsie riesenie, je to prirodne a nevypne mi z toho mozog.
A pozerala som, ze to maju aj u nas, spytam sa v lekarni. V zlozeni nie je spominana Valeriana,tu som kedysi skusala pred letom, ale nerobilo mi to dobre na zaludok,no a sice som bola zo zaciatku kludna, ale za take 3-4 hodiny som zacala byt ukecana az otravna, normalne som to na sebe badala a nevedela som prestat 😀
@simca06022011 Prosimta a kde to predavaju?
@tenerifka toto poznam...nezaspim ani v aute,ani vo vlaku, ani v lietadle...aj keby bol let ako dlhy...naposledy som letela 11 hodin, vsetko okolo mna spalo, ja to nedokazem...presne ako ty, vsetko pod kontrolou, vsetko sledovat..pritom lietam rada, to nie je zo strachu, ale spat to proste nie.....skus hypnogen alebo neurol...ale obidva su na predpis..