Mam rodičov od seba 400km , vydrží dieťa v aute vo vajíčku 5hodin? Mate skusenosti cestovanie autom s dieťaťom dlhšie trasy ? Dieťa ma mesiac
Mozno vydrzi, ale z hľadiska vývoja sa to neodporúča, musia sa robiť prestávky a bábätko vyberať z autosedacky.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/281642/ako-...
Ano ale tak utobte aspon dve prestavky👌🏻 a kedy ste mali polohovatelne vajicko tak uplny luxus.
idealna by bola vanicka vhodna na pripnutie do auta. alebo ju upevnit pomocou pasov a dieta vnutri tiez...neviem, ci taka je.... 5 h je vela, dieta sa musi povystierat...
Ano zvladne, lebo vacsinu casu bude spat, robte vsak prestavky.
Vydrzi … kazde 2 -3 hodiny urob pauzu a daj do vanicky na polhodinu. Isla som so 6 tyzdnovym predcasniatkom dlhsiu cestu. Cestovali sme od 4 M pravidelne. S malym dietatom je to jednoduchsie … vacsinou spi.
My sme cestovali prvykrat s cca trojmesacnym 600 km a zvladol to uplne v pohode. Mali sme polohovatelne vajicko, urobili sme asi 3-4 prestavky na kojenie a prebalenie. Trochu sa vystrel, ponatahoval a spal dalej.
To az neskor zacali byt cesty komplikovanejsie, ked uz zacal viac vnimat.
Určite sú potrebné prestávky a naplánovať ich tak aby sa dieťatko vedelo z vajíčka vybrať a položiť a "povystierat" určite aspom minimálne 2/3 prestávky by som urobila lebo dieťatko dlho nemôže byť vo vajíčku .následne to časom platy aj pri autosedačka ale tam už neje tak často potrebné mať prestávky pri menších deťoch je ich potrebné robiť viac aby sa povysiterali a podbne .a určite to pôjde hladko veď také bábo zvedsa spinká
my mame svokrovcov 300 km. Prvy krat sme sli, ked mal dva mesiace. Dovtedy v aute zaspal bleskovo a spal dlho, potom sa to zlomilo a odvtedy je to loteria - musime cestu planovat tak, aby bol primerane unaveny a najedeny.
Aj tak musim ratat s tym, ze musim mat v zalohe zabavu - takemu malemu som obvykle nosila do auta skumavku na mlieko a lyzicku, neskor flasu, ked sa naucil pit z nej (za jazdy som odstriekavala a krmila), nejake hracky (ideal latkove alebol plastove, nic tvrde a tazke a aby to vydavalo zvuky), ked zacal jest normalne, tak nejake maskrty - susene ovocie, chrumky, kapsicky. Sedavam pri nom vzadu,
aby som ho mohla zabavat. Akurat s krmenim som musela prestat, ked sme presli na velku sedacku, lebo mu zacalo byvat zle...
My byvame 300km pd rodicov. Uz z porodnice som cestovala 300km domov.
A od vtedy sme boli este 2x a malicka to stale prespala. Resp bola spokojna. Raz sme stali co som ju nakojila. Ale kym spi tak ideme.
My sme cestovali so 6 tyzdnovym 14 hodín a robili si prestávky každé 3-4 hod. Tak malé bábätko väčšinou spí tak určite vydrží.