Dieťa v lietadle posadili inde

2. aug 2022

Ahojte chcem sa opýtať či sa niekomu toto stalo že malé rocne dieťa posadili úplne inde ako matku. Cestujeme na dovolenku s mojou mamkou a trojročným synom a im už pridelili sedadla a ja si môžem kúpiť kde chcem ale pri nich nieje už nikde voľne napriek tomu že štvrť lietadla je voľna ešte ..a dokonca im boli prídelene sedadla cez uličku že syn bude sedieť s dvoma cudzími osobami potom bude ulička a mama u druhej strany opäť s dvomi cudzími ľuďmi … stalo sa vám to ?

syslik81
2. aug 2022

je to normalne .. tebe bude dieta sediet na kolenach ale pokial si oni nekupia sedadlo posadia ich kde je volne .. hold tak to chodi .. ked bude dieta starsie kupis si sedadlo sebe a dieta ma free vyber vedla teba .. niektore rodinu chcu usetrit peniaze a spoliehaju sa na yo ze si niekto s nimi vymeni miesto..ale po pravde co lietavam tak ludia nadseny niesu lebo vacsina si to sedadlo zaplati

autor
2. aug 2022

@syslik81 ale jemu bola normálne kupovaná letenka a teda lacná nebola 🙂

autor
2. aug 2022

Že teda nieje ako infant ale Normálne riadna letenka od dvoch do 16rokov takže ako za dospelú osobu

luliu
2. aug 2022

@syslik81 veď píše, že syn má miesto vedľa iných osob, takže na kolenách sedieť nebude. ....

slovakboy
2. aug 2022

Treba sa vtedy ohradiť a asertívne požadovať že ročne dieťa chceš aby sedelo pro tebe. Bol som svedkom ako chceli presadiť jednu pani ktorá mala klaustrofóbia a preto mala kúpenú miestenku na určenom mieste. Nepresadla si a povedala že nemôže že ona ma klaustrofóbiu a basta. Nepohli s ňou.

mirage
2. aug 2022

@syslik81 tak rocne, alebo trojrocne?

autor
2. aug 2022

@slovakboy ešte opravím hore mi zmazalo 3ku dieťa ma tri roky, a s kým to mám riešiť keď Ryanair nema infolinku ani nič a letíme o týždeň ..a dnes otvorím check in že kúpim miesta a toto sa stalo proste

syslik81
2. aug 2022

@luliu pisala rocne dieta .. ked sa kupuuje letenka hned sa kupuju aj sedacky takze ak myslela starsieho syna aby sedel vedla nej mala hned dokupit sedacku a nie cakat co bude -ci posadia alebo nie ... zavolaj na infocentrum a nech po telefone upravia letenku alebno hold budes cakat az letusky poobchadzaju ludi ci si niekto vymeni sedadlo

syslik81
2. aug 2022

ryanair ma chat

kluska
2. aug 2022

jaka je to spolocnost? my cestujeme s ryanarom a tam deti musia sediet s dospelym a ten dospely si musi zakupit sedadlo a deti maju vacsinou zdarma, system ani nepusti ta tak, aby deti nesedeli s dospelym a male batko do 2 rokov ma byt u teba na kolenach, cize sada tam kde ty

kluska
2. aug 2022

@syslik81 to nevyzera na ryanair, ryanair neposadi dieta bez dospeleho

mirage
2. aug 2022

hm, nam Ryan automaticky take male dieta priradil k jednemu z rodicov, ja som si kupila sedadlo, ale vzdy mi male dieta dali ku mne, ostatni boli porozhadzovani.

syslik81
2. aug 2022

@kluska tiez lietam ryanainerom a hned pri kupe mi ukazuje zakupenie sedadla vedla dieta .. bez toho som sa ani dalej nedostala .. ale zrejme sa tio neako obist da lebo vela ludi takto spolieha .. osobne keby si kupim sedadlo tak sa tiez nepresadim ... nieje moj problem ze niekto to espravil.. sedadlo stoji ani nie 5 eur sa mi zda ,,

anega79
2. aug 2022

nieco si pokazila asi ty, mne system obe deti vzdy posadi vedla mna. mozno to stalo okolo 4-5 eur. napis im na chat co mas vyssie

autor
2. aug 2022

@mirage veď práveže toto sa nám stalo že asi očividne priradilo dieťa k mamke mojej ale proste toto že nesedia vedľa seba ale majú cez seba uličku a ako môže tak malé dieťa sedieť nie vedľa niekoho koho pozna

syslik81
2. aug 2022

btw teraz v sobotu som letela a tiez vela mna jedna madarka a jej vnuk cez ulicku . ta ulicka je taka uzka ze ani nezaznamenali zmenu .. normalne sa rozpravali podavala mu jedlo etc .. nevideli v tom problem .. maly jej aj sedel na kolenach cast letu

kluska
2. aug 2022

my sme teraz kupovali cez ryanair a 2 deti mali zadarmo a dospely si kupoval, museli sediet spolu v 3 sedadlach, inac sa nedalo kupit a ja som mala zadarmo sedadlo a dali ma dalej od nich, mozno chyba v systeme, sedadlo stoji najlacnejsie 4 -5, ale aj 13 ked nie je volne

syslik81
2. aug 2022

tak sa vymenis s mamou .. a bude sediet len par cm vedla teba to snad zvladne nie..

kluska
2. aug 2022

@syslik81 nemoze sa vymenit, lebo bude mat infant a s infant tusim musis sediet len pri okne sa mi zda

mirage
2. aug 2022

inak vazne, ved to cez ulicku je nic, a vymenite sa s mamou.
@kluska trojrocny uz nie je infant, ci?

syslik81
2. aug 2022

@kluska nema infanta to decko ma 3 roky len to zle napisala

kluska
2. aug 2022

trabalo kupit sedadlo pre mamu a rezervovat zadarmo pri nej aj pre maleho, aj ked nechapem ako mozno kupit bez rezervacie sedadla

mirage
2. aug 2022

@kluska to spravila, len ich dali cez ulicku

kluska
2. aug 2022

@syslik81 ja som myslela, ze su tam 2 deti :D

kluska
2. aug 2022

@mirage nespravila, lebo pri rezervacii sedadiel si sama vyberas miesto

syslik81
2. aug 2022

btw este ked som robila check in aj pred ni mked som sa logla do uctu vzdy sa ma to pytalo ci chcem zmenit sedadla etc .. ak pises ze je kopa volna musi sa to dat zmenit ak niepriamo u teba tak u mamy a decku ano .. asi ju zaradilo ako matku dietata ,.. tak to zmen u nich a vymen si miesto s mamou ak to to tak vadi ... inak jedine ten chat co som ti odkaz poslala alebo spoliehat na letusku a ochotu ludi

kluska
2. aug 2022

inac to si zrobila uz online check in? divne, lebo ked neplatis za miesta, tak sa da robit check in len 24 hodin pred odletom. sa mi zda, ze si sa proste poplietla, mozno nekupujes letenky casto a zarezervovala si si sedadla takto divne. Alebo to len ja mam smolu, ze ma nepusti bez kupy sedadla dalej a ked si ako 4 osoba bez deti dam zadarmo sedadlo, tak mozem robit check in len den vopred 🙂))) maju v tom chaos evidentne

autor
2. aug 2022

@kluska No dnes som chcela urobiť check in lebo otvorili tu bránu a chcela som rezervovať miestenky samozrejme že za poplatok .. a proste mi ukazuje že len ja si môžem kúpiť miestenku že dieťa a mamka ju majú automaticky danú kde im to vyberie ..čo ma mrzí no

kulumulu123
2. aug 2022

Rocne dieta je infant a teda sedi rodicovi na kolene. Neexistuje ze sedi same este k tomu inde ako rodicia.... Ak ma viac ako 2r tak ked je 1/4 lietadla prazdna tak sa s nim posad na tam kde mate miesto spolu a nabuduce sa nrsnaz usetrit tych 6 ci 10eur a dajte si sedadla spolu 👍