Deti na pláži a plavky

katrinka8
24. máj 2012

Ahojte baby, v auguste ideme do Chorvatska, dcerka bude mat 26 mesiacov a oduca sa od plienok. Uspechy striedavo-oblacno, ako kedy 😀 Zaujimalo by ma, ako riesite pobyt dietatka na plazi. Davate plavky, plavaciu plienku alebo len tak "naholo"? Ideme na pieskovu plaz, tak naholo asi nie, ze? Navyse mam trochu obavy, ci nebude trapas, ak sa pocika. Mne osobne by to trapne nebolo, keby sa ine dietatko pocikalo, ked vidim, ze je malicke, ale tak neviem, ako sa to vseobecne berie - nikdy mi nenapadlo si take nieco vsimat. Dakujem za Vase postrehy 🙂

janka_pn
24. máj 2012

@katrinka8 do augusta daleko 😉 moja bola vacsinou v gatkovych plavkach alebo naholo. rovanko ako vsetky ostatne deti. ziadne stresy, nikto sa nad nicim pozastavovat nebude 🙂

bambola
24. máj 2012

@katrinka8 asi je to bezohladne k ostatnym, je to detska cikanica ale stale je to cikanica 😉

co sa ostatnych otazok tyka rada si tiez kuknem odpovede 😉

maca_p
24. máj 2012

detske cikanice su okej. dokonca aj kako je okej, ked ho po svojom dietati odpraces 😀
skor nebude okej, ked tvoje dieta ako jedine bude pobehovat na plazi v plienke. ja som tam totiz dieta v plienke ani nevidela 😀 .
nepanikar, nestresuj.

nibiru
24. máj 2012

@katrinka8 no musis ju davat cikat preventivne a nie čakat kedy sa bude pytat bude tam všetko zaujimavejsie tak sa može stat nehoda jednoznačne plavky by som dala nevies kde sliedy aky pedofil,uchyl a ak by sa nahodou pokakala udrzi sa to v plavkach.moja dcerka už plienky nema len cca 1-2tt trvalo kedy som ju davala cikat preventivne ked sme sli von,pred nastupom do auta,autobusu atd...stale som sa pytala teraz uz povie nejde,nechce a pyta sa sama v noci to iste.tvoja možno do začiatku dovolenky bude aj uplne odplienkovana 😉čo si myslim že bude u nas to šlo fakt vemi rychlo hned ako sa oteplilo som nedala plienku na von cca 2tt stym že ju nema už ani v noci.

bambola
24. máj 2012

@maca_p no pre mna cudzia detska cikanica teda okey nie je. uz ked pre nic ine tak aj ja tam mam dieta a tiez bude chodit po tom piesku / kamienkoch a chytat ich do ruk a popripade si potom ti ruky aj olizne.... 😔

k_a_j_k_a
24. máj 2012

@katrinka8 ahoj. Neries 🙂 do augusta casu dost. Mala je dost velka a podla mna sa v auguste bude uz pytat. A ak nie, bude cikat vtedy, ked ju das cikat. To by uz mala ovladat zvierace. Ale musite pokracovat v nacviku a nevykaslat sa na to. Inak, tiez som na plazi poriadne nevidela dieta v plienke. A ak ano, tak chudatko tahalo za sebou 100kg plienku nasiaknutu morskou vodou, lebo stale behalo po vode. To je lepsie bez plienky. Ja som minuly rok malej (13m) zobrala plavacie plienky, ale mala pouzili sme len jednu. Potom chodila bud na holo alebo v gatkovych plavkach. Najlepsie bolo aj tak na holo, lebo stale behala medzi vodou a lehatkom a stale ju prezliekat, lebo ma mokre plavky bolo nemozne. To iste ostatne deticky. Nikto to na plazi neriesil.

ukana
24. máj 2012

@bambola na piesok čuraju tulave psy-mačky v noci, ožratí, klepú popol z cigy, vylievaju tam kadečo , sexuju tam na piesku, vacsina ludi sa vyčura v mori....jedna detská cikanica hore dole... 😅 to máš ako na lúke, nemožeš čakat sterilne prostredie 😉

sisaha
24. máj 2012

@katrinka8 moja rada, neries...ako uz padlo - do augusta daleko a ak aj ujde...no a co? ved si pri mori, more to splachne...kolko dospelych močí do mora..na ostatne co tam niektorí robia, nechcem mysliet. aj tak sa asi bude hrat na mokrom piesku pod slnecnikom a ak bude pri lehatkach a pocika sa, tak piesok to rychlo vsiakne. Pripadne ten vlhky piesok môzte v kýbliku vyniest na ine miesto..
a dieta by som asi nechala v obycajnych plavkach...ziadne plienkove..

katrinka8
autor
24. máj 2012

Baby, ved ja som si tak sama pre seba intuitivne, ze normalne plavky (alebo plavkove gatky). Ale tak radsej som si vypocula aj Vas nazor - nech vidim, ako to ini vnimaju 🙂 Dakujem Vam za nazory. A dufam, ze mala sa nauci uz pytat skor ako v momente, ked uz cika, lebo zatial mam pocit, ze zvierace moc neovlada. Udrzi len par sekund obvykle (a to skusame uz od februara), ako urobi cca 3. krok k nocniku, tak uz to jede, ale nevzdavame sa 😀 No ale to patri do inej temy 😉

sisaha
24. máj 2012

@katrinka8 ved su to deti..., ine by bolo keby cural do piesku dospely, nie? Moja mala ked v meste zakrici cikat, tak musim priskocit k prvemu volnemu stromu, alebo trave, lebo inak by sme sa mohli prezliekat...a tiez ma nezaujima v tom momente, ci sa niekto pozera, alebo nie, alebo co si o tom mysli...Ked pes občurava domy, kriky, stromy, kolesa aut, tiez to nikto neriesi..

irriss
24. máj 2012

@katrinka8
Ahoj...tak ja Te asi nepotesim..bydlim u more a plaze jsou pro mne jako pro Vas "sidlistni park"...
Mozna zalezi na miste, ale "zde"
1. neuvidis nahe dite (ani male) na zadne zdejsi plazi
2. neuvidis dite cikat do pisku ani na kaminky😉
3. vladne tu pri pohledu na tyto dva body dost velke pohorseni...
4. maminky si nosi prenosny nocnik
5. vyuzivaji plavaci plenky😉

p.s. Uz dlouho jsem se nesetkala s tim, ze bych videla dite,-ktere by curalo nad kanalem ci u stromu😉
V pripade, ze nemas "prenosny nocnik"...
Vyuzivaji se verejne zachodky nebo verejne pristupne toalety v kazdem Baru (kavarna) 😉, ktery je na kazdem rohu

bambola
24. máj 2012

@ukana to je sice mozne ale nerobim to naschval a inym pred ocami. ked si vsetci povieme, ze "ved to robia aj ostatni" , tak sa potom dostaneme vsetci tam kde sme 😔

nechapem aky je rozdiel medzi močom dietata a močom dospeleho cloveka, oba su sterilne, oba teple, oba nechutne (samozrejme matka-vlastne dieta, to je ine, teraz sa rozpravame o pohlade cudzieho cloveka)

mummy01
24. máj 2012

@katrinka8 no my sme malu praveze oducili od plienok na dovolenke v Chorvatsku a veru aj cikala obcas na plazi 😉 Ale davala som jej plavky lebo raz behala nahata a mala som pocit ze sa okolo privelmi obsmieta ujo s fotakom 😖 Podla mna je uplne v pohode ak sa takemu malemu deculu stane nehoda na plazi,ved vecer tam tolko psov pobehovalo a to je horsie ako nacikane od drobca 😉

lucula73
24. máj 2012

@katrinka8 my keď sme boli s dcérkou a mala tých 26 mesiacov,behala holá po pláži,úplne vpohode....ale nebolo tam veľa ľudí a cikať sa pýtala.....
Vlani sme boli a náš drobec mal 1,5 roka,ale poviem ti,že dieťa len tak naholo sme nevideli,boli sme v chorvátsku,v detskom letovisku a detičky mali buď kúpaciu plienku alebo plavočky 😉

hajanka
24. máj 2012

@bambola @irriss suhlasim
u nas je sice zauzivane, ze male dieta - nahe dieta, ale osobne by som dieta nahe len tak niekde pobehovat nenechala (aj ked, je to dieta) - ale prave preto 😉 nenechala, ludia su vselijaky, len preto ze je to dieta ho nebudem vystavovat pohladom okoloiducim (okolo sa opalujucim alebo kupajucim) 😀 ja sa tiez nikomu len tak nevystavujem 😉 tak neviem preco by prave dieta malo, to, ze samo nevie odmietnut povedat nie je ospravedlnenim.
A k cikaniu na plazi, tiez je moj nazor totozny s bambola, mne by teda nebolo prijemne nechat dieta sa hrat v piesku inym dietatom ocikanom a vyschnutom 😅 a verim tomu ze ziadnej z nas by sa to nepacilo (hlavne ze ked to robi "nase" dieta tak je to ok), myslim, ze to by mali rodicia ustriehnut 😉 ci uz plienkami, alebo plavkami, alebo wc ci spominanym prenosnym nocnikom.

hajanka
24. máj 2012

@katrinka8 aj tebe som chcela adresovat 😅

bodka13
24. máj 2012

@katrinka8 ...som za plavky,to prezliekanie sa dá zvládnuť alebo plienku na plávanie ...a cikanie hocikde na pláži tiež nie je ok 😉

nibiru
25. máj 2012

@katrinka8 moja mala sa kolkokrat do nočnika nevycikala ale šla som hned na to na wc a neuveriš tam sa vycikala neboj sa fakt ani nebudes vedet a uz sa bude pytat a aj vydrzi 😉 ale dovtedy nečakat davat skor ako si mysliš že jej treba.

nibiru
25. máj 2012

osobne tiež sa mi nepači dieta vo vode bez plienky alebo plavok bohuzial som raz zazila ked dieta malo riedku stolicu a bolo nahe v bazene 😒 ale malo asi rok takže plavky vždy a maminka vie svoje dieta odhadnut či kakalo aby sa takke niečo nestalo bambola stym močenim stebou suhlasim staci akonahle je pri plazi alebo hned vedla nej hotel tak či tak spalšky idu do mora a ked som videla v tv čo robili rozbory mala som dost ☹

zuhana2
25. máj 2012

my sme boli 2x na dovolenke(Dubaj, Maledivy) a deti mali len gatkove plavky alebo ani to nie, ale boli prazdne plaze, takze som sa nemusela bat, ze ich niekto odfoti, mali sme max. sukromie, prvy krat sme ich dali vycikat aj na plazi, mozno ze aj do mora cikali, lebo este boli mali, druhy krat uz nenosili plienky, chodili sme na zachod na plazi, ale urcite by sa nic nestalo, keby nahodou cikali aj do piesku, cele plavky nedoporucujem, su pekne, ale neprakticke a plienky na plavanie su podla mna pri mori zbytocne

hajanka
25. máj 2012

@zuhana2 co je neprakticke na celych plavkach? a hlavne tych, ktore dietatko chrania aj UV filtrami?

irriss
25. máj 2012

@hajanka
Ja to asi napisu osklive, ale rada bych "vahajicim" maminkam napsala to, co probiha v myslenkach zdejsiho domorodce, pri pohledu "curani a nahoty" na plazi...

1. Z jejich tvare se da vycist nechut a pohrdani
2. Pripominky ohledne "vychodu" a chybejici kulture a vychovani

Kdyz to shrnu: Neni zbytecne upoutavat na sebe pozornost zbytecne, kdyz "ciste" reseni existuje a je pro kazdeho dosazitelne?
Proc podporovat myslenku "o nas" jako o zastavajicich zemich?
Neni zbytecne se citit zle a premyslet o studu..kdyz muzeme hrde chodit s hlavou vzhuru?
Nekazme si povest, nepodporujme jejich skodolibe poznamky vuci post-komunistickym zemim... 😉
Chovejme se civilizovane a prizpusobujme se ...budeme akceptovani lepe 🙂

mummy01
25. máj 2012

@irriss jejda,ale myslim ze tu nikto nepisal o tom ze nechava narocky mocit svoje dieta na plazi 😕 A co sa plaviek tyka tak paradoxne som zazila ze miestne deti sa jediné kupali nahate.....
si myslis ze sa nechovame ako narod civilizovane? Tak ja neviem,ja mam tiez svoj nazor na nemcov ci anglicanov ale ludi z tychto krajin ani nenapadne sa niecomu prisposobit,maju pocit ze su ako narod silny a mozu sa spravat ako oni uznaju za vhodne.A my postkomunisticky narod im nohy bozkavame za to ze sa pridu k nam na slovensko zabavit a kadeco nam zdevastuju a zdemoluju...ale ved nevadi lebo my sme asi menej civilizovany a mame si to nechat pacit lebo zapadniar si to predsa dovolit moze.Ale ked pride slovak do Talianska,minie tam svoje tazko zarobene peniaze a podpori miestych ludi a jeho male dieta sa kupka bez plaviek a este si nedajboze dovoli sa pocikat tak sme zli lebo my sme postkomunistiky a zapadu tak strasne vzdialeny narod ze nemame pravo na nic iba sa prisposobit tym silnym zapadnym krajinam 😠 😠 😠 No sorry,ja sa nehanbim za to ze som slovenka a ani za to ze sa moje dieta obcas pocikalo na plazi.Skor by som sa hanbila keby som ako Slovenka hlasala ze sme necivilizovany a nemame narok na vlastnu identitu a mame sa stale prisposobovat len zato aby si nebodaj o nas nejaky narod nemyslel nic zle....

irriss
25. máj 2012

@mummy01

😕 😕 😕 😨 😨 😨 😨 😲 😲 😲 😲 😅 😅 😅 😅 😨 😨 😨 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐

czechzuzanaba
25. máj 2012

@mummy01 ja chapu, co jsi chtela napsat, ale napsala jsi to mozna trochu nestastne - celkove z toho vyplyva, ze jsi hrda na to ze jsi Slovenka hlavne proto, ze se mozes vycurat kde chces.. 😀

mummy01
25. máj 2012

@czechzuzanaba ale vobec nie,kazdy v tom uvidi to co uvidiet chce 😉 Ide o to ze zapadniar si moze dovolit vsetko a ten z vychodu je stale za nieco zly....a to nieje fer lebo si myslim ze slovak je castokrat slusnejsi ako ten zapadniar ale holt ma smolu lebo je len Slovak.... 🤐

bambola
25. máj 2012

@mummy01 zato, ze ini su grobiani lebo su namysleni, este neznamena, ze aj ja taka budem. a ano, bohuzial je to tak, ze nas si "zapadniari" spoja s nasou minulostou. s tym nic nenarobime, ale ak sa budeme spravat ako tebou spominane narody tak ich v tom len utvrdime 😉 o nich si povedia, ze su to hulvati a debili, a ked sa tak sprava slovak tak povedia, ze je to hulvat a debil a este ja komunista 😀 tak vidis.

"Ak nevieš, ako sa máš správať, správaj sa slušne." M.V. 😉

janka2110
25. máj 2012

@irriss suhlasim 🙂 tu v It.naozaj ziadne dieta bez plaviek,plienky na plazi nestretnete.
A mne osobne by vadilo keby niekto obzeral moje nahe dieta aj ked je malicke...
A vadilo by mi aj keby sa moje dieta malo hrat v piesku kde sa predtym
cikalo ine dieta.

libka1
25. máj 2012

zakladatelka nepise o tom ze bude svoje dieta davat curat medzi ludi na plaz... niektore sa tvarite ako keby sa vam dieta nikdy nepocikalo... ved su to deti, stat sa moze vsetko... ja som videla francuzske dievcatko asi trojrocne ako sa pokakalo rovno na zem v restike... bolo to v tunise, asi dostala hnacku a proste sa stalo... to som ich mala za to odsudzovat alebo co? prijemne mi to rozhodne nebolo ale aj take veci patria k zivotu...
to ale neznamena ze som za ocikavanie plaze 😉
som za plavaciu plienku v kazdom pripade 😉

zuhana2
25. máj 2012

@hajanka ovela tazsie si ich vie dat dole dietatko ked chce cikat a este stale ich musite menit, ked su mokre